Wien

Smuk østrigsk arkitektur - Wien
 

Rejser til Wien - Kultur, klasse og kager

Den østrigske hovedstad, Wien, er en stor oplevelse for folk med hang til historiske perler, finkulturelle seværdigheder og stemninger samt storslået arkitektur, museer og de berømte konditorier med de lækreste kager og chokolader, du tør drømme om.

Kulturarv og storhed

Wien ligger ved floden Donau, der løber lige gennem byen og deler den i to. Byen er Østrigs kulturelle, økonomiske og politiske centrum, fuld af kulturelle begivenheder og storslået arkitektur. Denne arkitektur bærer især præg af en fornem barok stil, der giver Wien et helt unikt udtryk. Byens mange museer, parker, haver og kunstgallerier tilføjer yderligere raffinement til den storhed og skønhed, byen rummer, både sommer og vinter. Byens historiske og velholdte centrum blev for nylig føjet til UNESCO's liste over bevaringsværdig verdensarv.

Stor kunst og søndagsmesse

Det er i Innere Stadt (indre by), man finder de fleste interessante seværdigheder, historiske gader m.m. - fx den storslåede domkirke Gothic Stephansdom, det kæmpemæssige Hofburg Imperial Palace samt det fremragende Albertina Museum, der rummer mere end 1 million forskellige tryk af kunstnere som Rembrandt, da Vinci og Picasso, blandt mange andre. Også Leopold Museum er værd at besøge, det samme gælder Haus der Musik, hvor den 'udstillede' musik præsenteres interaktivt og hvor der er garanti for at lære noget nyt om musik på en overraskende og sjov måde.

Og så er der kirkerne, et af Wiens store plusser. Der er mange af dem, og den ene overgår den anden i skønhed. Skal en enkelt peges ud, må det være den gotiske Augustinkirche i bydelen Hofburg (hvor man også finder den berømte Spanske Rideskole) fra det 14. århundrede, hvor søndagsmessen med rette er et stort tilløbsstykke - koret er virkelig smukt. Andre højdepunkter i Wien er det smukke slot Schönbrun og en aften i en af byens stilfulde operaer. Her kan man fra tid til anden bl.a. høre den klassiske musik af en af Østrigs og verdens mest berømte komponister, Mozart.

Sightseeing på den nemme måde

Har man ikke alverdens tid men vil alligevel gerne se mest muligt af Wien, kan vi anbefale vores sightseeingture i Wien. Denne arrangør laver ture på alt fra et par timer til en hel dag der tager dig rundt og ser Wiens seværdigheder - og det samme er tilfældet i nærliggende storbyer som Prag, Budapest og Salzburg, hvis man har lyst til mere af samme nemme og overskuelige slags i denne del af Europa.

Bordets glæder

Man finder de fleste restauranter, barer og hoteller i Innere Stadt. Rejs ikke fra Wien uden at smage en af byens og landets undervurderede wienerschnitzler - de er fremragende her. I Innere Stadt ligger vinbarerne og venter på, at du skal hoppe ombord og nyde de dejlige dråber. Generelt er her en god tradition for at nyde livet på barer og caféer, hvad enten det er vin, øl eller bare en god kop kaffe. Og når vi har sagt kaffe, må vi også sige kager, desserter og chokolade i absolut verdensklasse!

Ja, Wien er et paradis og slaraffenland for alle med en sød tand. Her er kager og bagværk som 'Sachertorte' og 'Apfelstrude' - mmmmm - men også fantastisk chokolade; prøv fx en mozartkugle eller to, og chokolade og marcipan vil aldrig mere aldrig mere være det samme. Det smager simpelthen af himlen her i Wien! Også nattelivet har klasse her i den østrigske hovedstad, for her er masser af gode spillesteder og natklubber med bl.a. elektronisk musik og andre af nattelivets fristelser.

Wiens vand

Floden Donau løber gennem byen, og her kan man både bade, sejle, windsurfe og stå på vandski. Der er også gode muligheder for at cykle rundt om floden og for at slentre rundt på de nærliggende Wienerwald-bakker, som også inviterer til afslapning i græsset.

Har du spørgsmål om rejsen til Wien?
Kontakt os!

Book din rejse til Wien

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt