Skt. Petersborg

Oplev Skt. Petersborg fra vandet med en sejltur gennem kanalen
 

Rejs til Skt. Petersborg - Ruslands svar på Venedig

Ruslands mest europæiske by og kulturelle hovedstad har bestemt ikke mistet sin imperialistiske og historiske glamour! Her kan du se de smukke Tsarist paladser samt arkitekturen fra det gamle Sovjet Unionen. Rige og fattige lever side om side i dette land, som er fyldt med kontraster. Hos KILROY kan du finde billige billetter til Skt. Petersborg.

Skt. Petersborg har før i tiden været Ruslands hovedstad, og idag er det landets næststørste by med næsten 5 millioner indbyggere. Arkitekturen er utroligt smuk, hvilket skyldes at byen i sin tid blev bygget af zarer.

Eventyr i Skt. Petersborg

Ruslands kulturelle hovedstad Skt. Petersborg tilbyder et væld af spændende og underholdende aktiviteter. Byens hovedattraktion er uden tvivl Hermitage Museet, som indeholder mere end 3 millioner kunstværker! På toppen af Peter & Paul fæstningen kan du se Skt. Petersborgs skytsengel. Indvendigt er fortet en katedral, hvor alle zarerne efter Peter den Store ligger begravet. Katedralen er den mest imponerende del af fortet, og man skal købe en ekstra adgangsbillet for at se nærmere på det. Føler du dig en smule uheldig? Bare rør ved lillefingeren på statuen af Peter den Store - dette vil bringe dit held tilbage.

Er du musikfan? Så er verdens største museum for musikinstrumenter bestemt et besøg værd. Her kan du se og høre de mest unikke instrumenter der nogensinde er blevet fremstillet. Glem ikke at gå en tur langs "the bridges of the body", The Neva. Om sommeren er det skønt at leje en robåd og padle langs kanalen. Udover museer kan Skt. Petersborg tilbyde et væld af teateroplevelser - især Mariinsky Teatret viser vidunderlige opera forestillinger. Her kan du endda se forestillinger med engelske undertitler.

Shopping i Skt. Petersborg

Nevsky Prospekt er navnet på Skt. Petersborgs største butiksgade. Her kan du finde alle de kendte mærker fra verdens førende modehuse. Dette er bestemt ikke stedet at handle på budget eller gå på jagt efter billige køb. Men uanset om du køber noget eller ej, så er denne gade et besøg værd! Du kan handle til billigere priser på Yunona markedet. Her kan du finde næsten alt hvad du kan forestille dig - men bemærk at det mest er genbrug. Vi anbefaler at du kommer på en lørdag, hvor der er et stort loppemarked. For at komme frem til Yunona skal man hoppe på metroen og stå af på Avtovo, og så videre herfra med en marshrutka (dele-taxa). De lokale russiske markeder er himlen for madelskere. Her kan du købe smagfulde syltede grøntsager, for eksempel kål eller agurk, et stort udvalg af frisk frugt samt lækre oste. Salgsdamerne her er meget aktive og vil måske endda kæmpe om din opmærksomhed. Vi anbefaler "the market hall", som du finder ved siden af metrostationen Dostojevski.

Skt. Petersborg om aftenen

Hvis du vil feste i Rusland, så er Skt. Petersborg det helt rette sted at være! Uanset hvilken type fest du foretrækker, så kan du finde det her - fra vilde rave fester til sofistikerede jazz klubber. Efter mørkets frembrud bør du undgå små skumle gader samt parker, taxaer (specielt dem lige udenfor barer og natklubber) og vær forsigtig når broerne rejser sig.

Offentlig transport i Skt. Petersborg

Metrosystemet i Skt. Petersborg er den nemmeste, mest effektive og billigste måde at komme rundt på. Selvom toge afgår meget ofte, er metroen tæt pakket i myldretiden, så hav dette i baghovedet. Det er helt normalt at skulle kæmpe sig gennem store mængder af mennesker for at komme ud af vognen. Husk at passe på lommetyve - som altid når man befinder sig i et overfyldt område. Der har været nedskæringer på sporvogne i de seneste år på grund af trafikproblemer, men du kan stadig få et godt kig på Skt. Petersborg fra sporvognene. Vær dog forberedt på at det kan tage noget tid da der ofte er forsinkelser.

En populær og hurtig måde at komme rundt på er med en marshrutka (dele-taxi). Disse mini-busser har ingen bestemte stoppesteder, så du skal fortælle chaufføren hvor du vil sættes af. Bare vink med hånden hvis du vil fange denne slags taxi på gaden. Du kan genkende dem på bogstavet K samt et nummer. Hvis du vil endnu tættere på de lokale, så prøv at få et lift med en passerende bil. Dette er absolut ikke en af de mest sikre måder at rejse på, men det er sådan mange russere transporterer sig selv. Bare husk at passe på dig selv og rejs aldrig alene. Om aftenen er det mere besværligt at komme rundt i byen, fordi metroen ikke kører på dette tidspunkt, og broerne der krydser floden Neva er lukket. Taxaerne kører dog stadig, men om aftenen til en langt højere pris.  

Rejs til Skt. Petersborg

Den nemmeste og hurtigste måde at rejse til Skt. Petersborg er med fly. Hvis du er eventyrlysten og ikke har travlt kan du tage til Helsinki og der hoppe på et tog til Rusland og Skt. Petersborg. Der er mange internationale busruter fra forskellige destinationer i nabolandende, eksempelvis Estonien og Finland. Hvis du ankommer i Skt. Petersborg fra andre destinationer i Rusland anbefaler vi at du køber en togbillet. Dette er billigere, sikrere og mere pålideligt sammenlignet med indenrigs flyselskaber. Derudover er det også lettere at rejse med tog end det er at rejse med bus, især hvis du ikke taler russisk.

Sæsoner

Skt. Petersborg kan besøges året rundt. Om vinteren er det ofte meget koldt fordi vinden blæser henover byen, men på den anden side er der langt færre turister, og prisniveauet er lavere end om sommeren. Om sommeren er Skt. Petersborg fyldt med turister fra hele verden - sammen med horder af myg! Dette kan være meget irriterende, især hvis du benytter dig af lav-budget indkvartering. Den gennemsnitlige temperatur om sommeren er omkring 20 grader.

KILROY anbefaler

Den årlige White Night festival er en storslået oplevelse i sig selv, og foregår de sidste 10 dage af juni. Se en masse flot fyrværkeri og kulturelle forestillinger, og tilslut dig de lokale i fejringen af sommerens begyndelse! Vi anbefaler at du bestiller overnatning tidligt da der er mange besøgende i Skt. Petersborg under denne festival!   

Hvis du har ekstra tid til rådighed anbefaler vi en dagtur til en af de nærliggende byer. Både Novogrod og Vyborg har historiske attraktioner fra middelalderen og viser den mindre polerede - og mere realistiske - side af Rusland. Begge byer befinder sig 150 km fra Skt. Petersborg, og det er let at komme dertil med lokal bus.

Prøv at lære det basale af det kyrilliske alfabet før du rejser til Rusland. Det vil gøre de daglige aktiviteter meget lettere!

Book din rejse til Skt. Petersborg

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt