Madrid

Spis dig mæt i de lokale specialiteter - Madrid
 

Rejser til Madrid - Spaniens hjerte

Den spanske hovedstad er en skøn blanding af meget af det bedste, Spanien har at byde på: smuk arkitektur, en imødekommende og varm befolkning, fest og farver natten lang, uimodståelig tapas, gode vine og fantastisk shopping. Køb din rejse til Madrid hos KILROY!

Madrid er en majestætisk og smuk by, der både bogstaveligt og symbolsk modtager den rejsende med varme (i hvert fald de fleste af årets måneder). Byen har været Spaniens hovedstad siden 1562 og er Europas højest beliggende hovedstad i 667 meters højde. Klimaet er behageligt næsten hele året, kun december-februar er typisk mindre indbydende her. Dog skal man omvendt være opmærksom på, at sommermånederne her kan blive endog meget varme - og nætterne tilsvarende lange, hvad vågenhed angår; madrilenerne har for vane at være oppe det meste af natten i de varme sommermåneder, i hvert fald dem af dem der ikke skal tidligt op næste morgen. Men i ferietiden lever denne by mindst lige så meget om natten som om dagen, og den kaldes da også fra tid til anden 'byen der aldrig sover'. Madrid er uden tvivl en af verdens mest livlige og forførende by, fuld af mennesker der som få andre lever fuldt ud, lever det gode liv. Så hvorfor ikke rejse til Madrid og prøve det på egen krop?

Madrids mange muligheder

En rejse til Madrid giver muligheder for lidt af hvert: god shopping, blændende arkitektur, storartede museer, hektisk natteliv, fredfyldte parker, fantastisk mad og vin, fodbold og ikke mindst en glad, smittende livsstil. Her er noget for enhver smag, og samtidig henvender byen sig til alle typer af rejsende: det romantiske par, børnefamilien, en gruppe af venner, you name it.

Lær spansk i Madrid

Vil du på sprogkursus i spansk i Madrid? Det kan du komme med KILROY. På kurset får du undervisning af de lokale og du har undervisning med andre fra hele verden. Sprog læres bedst i det land hvor det tales. Læs om alle vores sprogkurser i Spanien her, og kontakt en rejsekonsulent hvis du har spørgsmål.

Shopping i Madrid

Madrid er på mange måder Spaniens hjerte, også hvad shopping angår (sammen med Barcelona). Byen er så smækfyldt med gode butikker, at man kunne bruge hele rejsen til Madrid med blot at shoppe. Er tiden knap, er det følgende områder, man skal fokusere på:

Calle Velázquez: En meget lang shoppinggade fuld af skobutikker, tøj, caféer, restauranter og meget mere. Tag metroen til Velázquez, der ligger i det indbydende Salamanca-kvarter.

Calle Princesa: Her finder man massevis af samme typer butikker som nævnt ovenfor, dog med den store forskel, at dette område emmer af en noget mere afslappet atmosfære. Tag metroen til Plaza de España.

Og så er der noget for de søndagsfriske: den gamle bydel i El Rastro forvandles hver søndag morgen til et af verdens største loppemarkeder. Her blandt de endeløse rækker af boder man kan finde sådan cirka alt mellem himmel og jord. 

Madrids tapas: en besættelse

Rejsende til Madrid vil snart erfare, at tapas er noget nær en besættelse for de venlige mennesker i den spanske hovedstad. Og at den også nemt kan blive det for turisten. Tapas finder overalt og i alle mulige afskygninger i Madrid, og en af de bedste måder at lære byen og dens mennesker at kende er simpelthen at sætte sig ind på en af de hyggelige tapasbarer, gerne lige så sent som de lokale (dvs. ikke før 21!), og nyde de spændende delikatesser og den gode vin mens man observerer den typiske spanske livsstil, der fylder lokalet. Man bør dog undgå turistfælderne i Santa Ana-området - her kommer folk pga. beliggenheden, men maden er slet ikke så god som de fleste andre steder i Madrid.

Natteliv i Madrid

Man går sent ud i Madrid. De lokale spiser generelt aftensmad nogle timer senere, end vi er vant til i Danmark, og mange restauranter åbner først kl. 21! Man bør krydre sin rejse til Madrid med nogle hyggelige aftener og nætter på og omkring gaden Cava Baja, hvor mange af de gode restauranter og barer ligger. Start aftenen med et par drinks på et af de gode steder på Plaza de la Cebada, et af Madrids mange livlige mødepunkter. 

Santa Ana og Huertas

Vi anbefaler først og fremmest Cava Baja, der er en af de hyggeligste gader og et af de bedste tapas-kvarterer i Madrid, men det er da bestemt også værd at se Santa Ana og Huertas på rejsen til den spanske hovedstad. Mens Cava Baja er fyldt med lokale, er Santa Ana og Huertas propfyldt med turister - men alligevel et besøg værd, takket være den livlige stemning. Og selv om de fleste steder her ikke lever op til byens generelle høje standard, er der dog et par steder, man ikke bør misse: Cervezería Alemana på Santa Ana Plaza har lækre tapas og fremragende mad - restauranten har eksisteret siden 1904 og er et perfekt sted at se livet passere forbi, at se på mennesker. 

Også gaden bag Santa Ana, Calle Huertas, har et sted, man bør opleve: Alfredo/Alfonso. Her har man serveret lækker mad og gode drinks i mere end 130 år, og stedet har ry for at være det bedste tapas-sted i Madrid.

Prøv også: Los Gabriel, Fino Bar (hvis man er til sherry) og Viva Madrid. 

Seværdigheder i Madrid

Rejsen til Madrid er selvfølgelig ikke fuldendt uden et kig på byens smukke attraktioner. Tag en slentretur på byens store boulevarder, der vil tage dig forbi en række af de største seværdigheder. Bl.a. det verdensberømte museum Museo del Prado, der er et absolut must for især kunstinteresserede. Her finder man bl.a. mesterværker af Velazquez, El Greco og Goya. Prøv også Centro de Arte Reina Sofia.

Madrid råder også over en række fantastiske kunstgallerier og en fremragende musikscene. Og har man brug for et break, skal man tage til Retiro Park, der er som et åndehul midt i byen. Her kan man nyde en kop kaffe, mens man slapper af på en bænk eller i græsset og lader op til næste stop på dagens sightseeing. Det kunne f.eks. være det imponerende og verdensberømte fodboldstadion Bernabeu, der er hjemmebane for en af verdens største og mest traditionsrige klubber, Real Madrid.

Skal vi hjælpe dig med din rejse til Spanien?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Madrid

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt