Malaga

Besøg den Hvide By i Malaga
 

Rejser til Malaga - Spaniens solparadis

Malaga i Sydspanien er en stensikker soldestination hver sommer. Her handler det om at nyde det gode liv på stranden, spise god mad, suge den sydspanske stemning til sig og evt. krydre det hele med en kulturel oplevelse på det fascinerende Alhambra. Køb din rejse til Malaga hos KILROY!

Malaga og Costa del Sol er en af de største feriedestinationer i Europa med et utal af rejsende hvert år - og det er til af forstå. Om sommeren er der varmt og solrigt, faktisk hedt, og forår og efterår er ganske behagelige årstider for nordeuropæere - og selv om vinteren kan temperaturen nå op imod de 20 grader. Fantastiske strande, fascinerende bjergscenarier og et udsøgt køkken er med til at krydre et længere eller kortere ophold i Malaga eller på Costa del Sol.

Rejsen til Malaga

95 % af alle rejsende lander i Malagas lufthavn, når Costa del Sol skal besøges. Det er en lufthavn som slet ikke er gearet til de mange besøgende, men i skrivende stund  er der planer om en udvidelse. Skal man rundt på Costa del Sol, så kan det anbefales at leje en bil hjemmefra, specielt hvis man vil besøge nogle af de små og ganske interessante byer og seværdigheder langs kysten og oppe i bjergene. Skal du kun være i Malaga by, så kan du nøjes med lokal transport i form af bus, tog eller en taxi.

Malaga

Malaga er en hyggelig by med godt en halv mio. indbyggere. Her er gode seværdigheder og muligheder for shopping. En rejse til Malaga egner sig perfekt til en romantisk weekend eller et kulturelt ophold på 2-3 dage, hvis man allerede har oplevet de store perler Paris, London og Rom m.fl.. 1 uge er perfekt hvis man også vil nyde godt af de høje temperaturer og dase på stranden. Højdepunkter i Malaga er Picasso Museet og fæstningsanlægget Alcazabra og Gibralfaro, som troner højt over byen. Herfra er der en flot udsigt til havnen, tyrefægterarenaen og Costa del Sol. 
 

Costa del Sol og strandene

Grunden til at Costa del Sol tiltrækker så mange besøgende, som ofte gange vender tilbage, er de fine badestrande, som findes langs hele kyststrækningen fra Nerja i øst til Cadiz i vest. De mest populære og overrendte strande ligger i nærheden af turistmagneterne Fuengirola og Benalmadena, men bevæger man sig lidt væk fra de mest besøgte områder, kan man nyde en dejlig dag på stranden sammen med de lokale. På de mest besøgte sandstrande er det muligt at leje strandstole og parasol m.v. til en fornuftig pris. Husk blot at sandet bliver skoldhedt, når solen brager ned fra juni til august - så kan der være langt fra vandkanten og op til fliserne på promenaden.

 

Alhambra og de hvide bjergbyer

En af de største seværdigheder i Spanien er paladset og fæstningen Alhambra ved byen Grenada, godt 2 timers kørsel nordøst for Malaga. Alhambra er oprindeligt opført af maurerne i det 14. århundrede og er et imponerende bygningsværk som absolut skal ses hvis man er i området. Billetter skal altid bestilles på forhånd, med mindre man vil tage chancen og komme tidligt om morgenen for at få fat i nogle af de få afbudsbilletter. Billetter købes online eller i en af  Banco Bilbaos filialer.
 
Udover strande er Costa del Sol også kendt for de mange charmerende bjergbyer, hvor de fleste huse er malet kridhvide. Det ser flot ud i de ofte afsvedne bjergområder, som omgiver de små landsbyer. Den mest populære af disse hvide byer er Mijas vest for Malaga, hvor man kan få en tur med æsel eller hestevogn, men langs hele kysten og længere inde i landet støder man på disse flotte byer.
 

Marbella og Puerto Banus

Der er andre end almindelige turister, der har opdaget at solen ofte skinner på Costa Del Sol. De rige og de smukke har fundet en lille oase i Marbella og i særdeleshed den nærliggende lille luksusby Puerto Banus, hvor potente motorbåde og yachts bliver fremvist sammen med de dyreste Ferrarier og de nyeste Porsche modeller. Tag en tur langs marinaen og spis på en af de mange gode fiskerestauranter.

Udflugter i Andalusien

Skal du bo i Malaga eller omegn og har du lejet en bil og har mere end 1 uge til rådighed, så kan vi anbefale at du tager nogle 1 eller 2-dages rundture i Andalusien. Først og fremmest kan den engelske koloni ved Gibraltar, det sydligste punkt i Europa, nås på under 2 timer og Ronda inde i landet er også en køretur værd. Sevilla, som også er en meget interessant by, kan nås på mindre end 3 timer. Også Cordoba er inden for rækkevidde.
 

Sæsoner i Malaga og omegn

Tager du til Malaga og Costa del Sol i perioden juni til august, så skal du være forberedt på mange turister, ikke mindst englændere, som invaderer strandpromenaderne med krebserøde arme og ben - gør dig selv den tjeneste at huske solcremen!
 
Costa del Sol kaldes undertiden også Costa del Golf pga. de mange gode golfbaner langs kysten. Som golfspiller bør du droppe sommermånederne da det simpelthen er for varmt at spille i temperaturer mellem 35 og 40 grader - men det er jo en personlig sag. Forår og efterår er glimrende tidspunkter for et besøg, med gennemsnitstemperaturer omkring 20-25 grader.

 

Book din rejse til Malaga

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt