Tjekkiet

Oplev de flotte og livlige broer i Prag
 

Rejser til Tjekkiet - Øl, slotte og spabade

I Tjekkiet finder man masser af historie, interessant kultur, naturlige rigdomme og flot arkitektur. Ikke at forglemme de gode øl og de mange gode udendørs aktivitetsmuligheder: ski, trekking, naturlige spabade m.m. Køb din rejse til Tjekkiet hos KILROY!

Tjekkiet er én lang række af anbefalinger til den rejsende. Inden den fascinerende hovedstad Prag udforskes nærmere, kan man kaste sig ud i noget af det, landet er allermest kendt for: ølbrygning. Man bør ikke snyde sig selv for turen ud til de gamle ølhaller i Pivnice, hvor man får et perfekt indblik i de gamle ølbrygnings-traditioner og selvfølgelig får mulighed for at smage på herlighederne. Besøg også det smukke slot Renaissance Chateau i Palackeho nær byen Telc. Man kommer herud med bus fra Prag, og nu man er i gang med sin slot-seightseeing, kan vi også anbefale Karstejn ved floden Berounka. Her mærker man virkelig historiens sus. Tag toget fra Prag.

Huler og spabade i Tjekkiet

Sørg for at besøge nogle af landets indbydende spabade og fascinerende huler, når du rejser til Tjekkiet. Fra byen Beroun, der ligger 20-30 minutters kørsel fra Prag, er det nemt at besøge de fascinerende limstenshuler Koneprusy, der er op til 600 meter dybe. En meget spændende naturoplevelse, og et af højdepunkterne i Tjekkiet. Andre steder i landet kan man lægge vejen forbi en af landets cirka 30 spa-byer, der tilbyder afslapning i mineralrigt vand og mudder - det lyder spøjst, men det er en helt unik og afslappende oplevelse for kroppen. Og et stensikkert hit på din rejse til Tjekkiet.

Prag

En af de mest populære og interessante hovedstæder i hele Europa er Tjekkiets hovedstad, Prag. Denne historiske og velbevarede middelalderby er ekstremt charmerende og hyggelig, også selv om der en stor del af året er fyldt med turister. Her kan man gå rundt i de hyggelige brostensgader og nyde den smukke arkitektur og den dejlige Old Town Square, der passende kan danne rammen om et besøg i en af de gode, intime restauranter og berømte jazzklubber. I løbet af dagen kan man også passende forkæle sig selv med et hvil på en af byens indbydende og trendy kaffebarer eller måske en picnic i enten Kampa Park eller Letná Garden.

Og så skal man selvfølgelig se slottet, der ligger i bydelen Hradcanske Namesti. Slottet er et af de største i verden og er i omegnen af 1000 år gammelt - og udsigten fra toppen er perfekt. Også Karlstein lidt uden for Prag er bestemt et besøg værd.

Tjekkiets charmerende landsbyer

Tjekkiet er fuld af spændende byer og landsbyer. Er det historie man går efter, bør man besøge en række af de charmerende landsbyer i regionen Moravia. Også regionen Bohemia er tiltrækkende, med byer som Loket og Domazlice - og så er her lidt færre turister end i Prag. I den lidt større by Olomouc finder man landets næststørste universitet, og byen er af samme grund livlig med masser af studerende. Byen Plzen er hjemsted for Tjekkiets berømte øl Pilsner, der gennem årene har sat sig præg på byens hyggelige pubkultur.

Endnu mere berømt er nok byen Ceske Budejovice, hvor den verdensberømte Budweiser-øl kommer fra. Ja, den er god nok: denne kendte øl er ikke amerikansk af oprindelse, den amerikanske udgave af Budweiser er blot en 'efterkommer' af denne tjekkiske brygtradition. Så selvfølgelig skal du smage en Budvar Lager, nu du er her. Også byen med det mærkelige navn Brno er et besøg værd. Det tager cirka 2,5 time at komme hertil fra Prag med bus, hvilket er lidt hurtigere end toget. Blandt de største seværdigheder i denne spændende by skal fremhæves katedralen SS Peter & Paul på Petrov Hill. Ellers finder man masser af museer, gallerier, gode teatre og restauranter her. Brnos togstation er et vigtigt transportlink der forbinder byen med bl.a. Bratislava i nabolandet Slovakiet, Prag samt vigtige hovedstæder som Wien, Budapest og Berlin.

Aktiviteter i Tjekkiet

Tjekkiets bjerge har sne cirka 130 dage om året, så her er rige muligheder for at stå på ski. Blandt de bedste skisteder skal nævnes Krkonose (det mest populære), Pec Pod Snezkou, Zadov og Spindlerov Mlyn. Og tro os, disse steder er lige så gode som navnene er mærkelige! Også om sommeren kan man slå sig løs i det fri. Først og fremmest kan man tage på vandreture i de gode nationalparker, fx Sumava National Park. Eller hvad med en tur i kano på den smukke flod Vltava? Er man til noget mere himmelstræbende, kan man passende besøge de imponerende huler ved Cescy Raj og Adrspach, hvor sandstens- og limstensklipper indbyder til  klatring i verdensklasse. Man kan læse mere om mulighederne for klatring i Tjekkiet her http://www.czechclimbing.com.

Et par gode tip fra KILROY

Besøg Kampa Island i april, hvor man kan opleve festlighederne i forbindelse med Paleni Carodejnic. Tjek også Prazske Jaro ud - en international musikfestival der afholdes hvert år i maj og juni. Også i august finder man en god musikfestival i Tjekkiet, nemlig i den hyggelige by Cesky Krumlov, der ligger i det sydligste Tjekkiet og også har masser af UNESCO-beskyttede historiske bygningsværker.

Vil du have hjælp med din rejse til Tjekkiet?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Tjekkiet

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt