Prag

Bliv fascineret af gamle bygninger og slotte i Prague
 

Rejser til Prag - Europas smukkeste?

Prag er en af Europas mest populære storbyer, og det er der en rigtig god grund til, for byen er utroligt hyggelig og smuk. Her står de historiske og velbevarede bygninger fra Middelalderen side om side med hyggelige ølstuer, imponerende kirker og festlige jazzklubber. Ja, Prag vil betage de fleste. Køb din rejse til Prag hos KILROY!

Prag ligger ved floden Vltava i det centrale Bøhmen, der strækker sig ind i Tjekkiet. Byen rummer 2 millioner indbyggere og er landets politiske og kulturelle centrum, men hvad der er mindst lige så vigtigt for byen, dens økonomi og dens befolkning, er det faktum, at den er Europas 6. mest besøgte by, kun overgået af Paris, Rom, London, Madrid og Berlin. På trods af denne popularitet er priserne her stadig lavere end i de fleste andre populære storbyer. Og Prag er ikke blot blandt Europas mest populære byer - den er på mange måder også en af de bedste. En rejse til Prag er et must, hvis man for alvor vil kende 'det gamle Europa'. Især Prags historiske bydel står ud som noget særligt. Her finder man UNESCO-fredede bygningsværker i særklasse, ikke mindst Prague Castle, der anses for at være verdens største slot. Fra dette utrolige slot er udsigterne over byen helt i top.

Prags gamle bydel

Prags gamle bydel, Staré Mesto, med dens brostensbelagte gader er et rart sted, hvad enten man er på romantisk weekend, vil shoppe til kreditkortet bløder eller foretrækker at blive forført af den historiske charme, bydelens unikke arkitektur er rig på. Når man står på de gamle åbne pladser her i byens hjerte, fornemmer man virkelig historien være næsten levende til stede omkring én. Staré Metro kommer især til live efter mørkets frembrud. Så kommer gadekunstnerne, musikerne og de handlende frem med alt hvad de har, og sætter et særligt præg på livet i disse hyggelige gader. Det er også her, man finder de fleste restauranter, gode caféer og souvenirbutikker. Man kan gøre mange gode handler her, ikke kun af hvad souvenirs angår, men også når det kommer til mode og antikviteter, blandt meget andet.

Ved floden Vltava

Over den smukke flod Vltava løber en mindst lige så smuk bro, den ti meter brede og 500 meter lange Charles Bridge, der blev bygget i 1357. Her er der masser af liv om dagen, med masser af gadekunstnere og turister der blander sig med lokalbefolkningen i gadebilledet. Har man ikke nok i at nyde Vltava her fra land, er der mulighed for enten at sejle på floden med en af de lokale jazzbåde, eller man kan ro på den over kortere eller længere distancer - Vltava er Tjekkiets længste flod. På den ene side af Vltava ligger kvarteret Malá Strana, der har Prags ældste barokke bygninger. Her kan man passende gå lidt rundt i de stemningsfulde gader i dette historiske kvarter og suge stemningen fra middelalderen til sig. For et anderledes og mere moderne indtryk af byen skal man se 'The Dancing House', der også er kendt som 'The Drunken House' - en underlig kontorbygning, på hvis tagetage man kan hvor man kan nyde en frokost i en formidabel fransk restaurant, mens man labber udsigten over byen i sig.

Seværdigheder i Prag - og en øl

Prags nye bydel byder bl.a. på den store, smukke plads Wencelas Square, men ellers er det stadig i den gamle bydel, man finder de fleste seværdigheder ud over de allerede nævnte. Der er fx det gamle middelalder-klokketårn på byens rådhus, Old Town City Hall, den gamle synagoge fra 1270 og ikke mindst den interessante jødiske kirkegård fra det 15. århundrede. Desuden findes her masser af kirker, katedraler og museer, der også fortjener et nærmere studie. Af den mere alternative slags kan nævnes den konstant vekslende graffiti på den berømte Lennon Wall.

Tjekkiet og Prag har en lang og solid øl-tradition og øllene her er helt sikkert blandt de bedste i hele verden. Blandt de mest berømte og bedste hører Pilsner Urquell og Budvar (den originale version af den amerikanske Budweiser). Disse fremragende øl bør smages i de rette omgivelser, nemlig på pubberne, der også er kendt som 'hospodas' her. Prøv også øllen Staropramen, der laves her i Prag. Øl er som de fleste andre steder et fantastisk socialt virkemiddel, og du vil snart opleve tjekkernes afslappede og uformelle indstilling til livet - og sikkert blive inviteret til hjem til en fest et eller andet sted i et privat hjem.

Studietur til Prag

KILROY har også stor erfaring med at sammensætte studieture til Prag med fokus på fagligt indhold.

Skal vi hjælpe dig med rejse til Prag?
Kontakt os!

Book din rejse til Prag

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt