Istanbul

Typisk souvenir butik i Istanbul, Tyrkiet
 

Rejser til Istanbul - hvor to kontinenter mødes

Istanbul er en af verdens største byer, og samtidig en af de mest hektiske og spændende på denne jord. Her mødes to kontinenter, Europa og Asien, og såvel byens dramatiske fortid som farverige nutid fascinerer. Byen byder på et fascinerende mix af kultur, historie, fantastisk mad og et livligt natteliv. Køb din rejse til Istanbul hos KILROY!

En rejse til Istanbul er mere end bare en almindelig storbyoplevelse. Det er en rejse til en by og en kultur, der er mere end almindeligt påvirket af mødet mellem gammelt og nyt, mellem øst og vest.

Historiske Istanbul

Der bor mere end 11 millioner mennesker i Istanbul, en by der for længe, længe siden var et af verdens vigtigste magtcentre. Omkring år 100 f.Kr. blev byen en del af Romerriget og blev siden hen centrum for dette magtfulde rige. Efterhånden blev den også centrum for først det byzantinske og siden det osmanniske imperium. Byen har da også undervejs heddet både Byzantium og Konstantinopel. Dette omfangsrige historiske præg er den dag i dag da også meget tydeligt i byen, og en rejse til Istanbul vil for de fleste i høj grad være en rejse med et stærkt historisk præg.

Istanbuls tre centrale bydele

I dag er der tre centrale bydele i Istanbul: den gamle, den moderne og den asiatiske. Den gamle bydel indbyder til at slentre rundt og hygge sig med at snuse til den gamle, charmerende atmosfære, besøge hyggelige restauranter og caféer og ikke mindst lidt god shopping. Det er også i denne del af Istanbul, man finder en af verdens største og ældste basarer, Grand Bazaar eller Kapalicarsi, hvor man kan bruge en hel dag og lade sig opsluge totalt af fornemmelsen af at være rejst tilbage i tiden. Her kan man finde alt fra krydderier til smykker til håndværk til tøj til kød til …

Det moderne Istanbul er ikke mindre fascinerende, men af lidt andre årsager. Her, især i kvarteret Beyodul, er der sprængfyldt med liv og energi. Maden er fantastisk på de mange gode restauranter, ikke mindst den traditionelle ret meze, der er et mix af af mange forskellige småretter. Henad aften intensiveres byens puls. Tjek de livlige barer ud, sug på noget vandpibe (som man finder alle vegne) og lad dig underholde af synet af de mange mennesker, der fylder gader og stræder når mørket sænker sig i Istanbul. Og hvorfor ikke runde aftenen af med et besøg på en af byens populære natklubber, f.eks. Neu Pera eller Dulcinea. Den asiatiske del af Istanbul er mindre turistet end resten af byen, og her kan man få en indblik i den mere hverdagsagtige og rolige del af Istanbul. Vi kan anbefale en tur til Princess Island med dens dejlige atmosfære, fyrreskov, klostre og fine strande.

Istanbuls storhed: Hagia Sofia og Blue Mosque

Der er et par oplagte seværdigheder, man ikke må snyde sig selv for på rejsen til Istanbul. Der er først og fremmest Hagia Sofia, en tidligere kirke og moské der nu er museum og et af de mest imponerende bygningsværker i byzantinsk stil i hele verden. Umiddelbart efter sin opførsel i midten af 500-tallet var Hagia Sofia hovedkirken i det byzantinske imperium. Et andet kulturelt landemærke er den blå moské, Blue Mosque, der ligger et stenkast fra Hagia Sofia og ikke er mindre imponerende. Denne vældige moské har fået sit navn fra de specielle keramiske Iznik-kakler, der giver stedet sit særlige præg. Et andet imponerende bygningsværk er The Topkapi Palace, hvor man bl.a. finder den berømte pæreformede 86 karats Kasicki diamant, der er verdens femtestørste diamant.

Tyrkiske bade og bådture

En anden must do-attraktion i Istanbul er de tyrkiske bade, der ligger spredt rundt omkring i byen. Et tyrkisk bad skal ikke bare ses, det skal prøves! Det er en oplevelse der renser både krop og sjæl og efterlader én i en ganske særlig, afslappet tilstand. Man er som født på ny efter et besøg i et tyrkisk bad. Der er også mulighed for at blive frisket op på en bådtur på Bosporus Strædet. En god måde at se byen på fra vandsiden og samtidig den perfekte anledning til at få lidt vind i håret.

Book din rejse til Istanbul

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt