Tyskland

Tag et hvil og nyd udsigten fra alperne i Tyskland
 

Rejser til Tyskland - Europas lokomotiv

Tyskland er nærmest synonym med europæisk effektivitet og kvalitet, men landet byder samtidig på en lang række spændende og overraskende oplevelser. Landet har en perlerække af imponerende slotte, smukke og varierede landskaber, en fængende storbypuls og ikke mindst gode festivaler - hvoraf mange inkluderer gode øl!

Effektivitet og oktoberfest

Tyskland er et af Europas største lande og hjem for mere end 82 millioner indbyggere. Landet kaldes fra tid til anden Europas lokomotiv takket være dets drivkraft, effektivitet og produktivitet. Dette enorme og energiske land rummer mange modsætninger, fx de store og pulserende storbyer på den ene side og billedskønne, hyggelige landsbyer på den anden. Tyskerne er generelt festglade og udadvendte, og man vil finde masser af livlige festivaler med vin- og ølsmagning og smittende glæde - tænk bare på den verdensberømte Oktoberfest i München. I det sydlige Tyskland finder man de karakteristiske tyrolske alpestemninger og de bjergrige Harzen-landskaber, mens man mange andre steder i landet ikke kan undgå at blive revet med af de sprudlende storbyer. Nogle af dem er:

Berlin

Landets hovedstad og efter manges mening en af Europas mest cool metropoler. Byen er kendt for sine spændende subkulturer og trendy miljøer med masser af fede butikker, barer og gallerier - blandt meget andet. Og faktisk er Berlin overraskende grøn og imødekommende, modsat hvad mange måske ville tro; byen rummer mange dejlige grønne områder og parker. Berlin er også en musik- og kunstnerby. Her florerer en masse kreativ energi, med eksempelvis masser af gode spillesteder og musikfestivaler. Også arkitekturen, museerne og gallerierne fortjener opmærksomhed - og glem ikke byens store seværdigheder som Tiergarten, Brandenburger Tor, Rigsdagsbygningen, Alexanderplatz og den imponerende domkirke Berliner Dom. Den berømte gade Unter den Linden skal også opleves, det samme gælder shoppinggaderne Schönhauser Allee og Kastanienallee.

Frankfurt

Det vestlige Tysklands finansielle centrum og især berømt for sin store internationale lufthavn, der bringer mange rejsende hertil - om ikke andet så på mellemlandinger. Det kan dog varmt anbefales at blive hængende, for byen byder på en fascinerende blanding af moderne skyskrabere og velbevarede middelalderbygninger. Man bør se den smukke domkirke fra år 852, de spændende museer og den verdensberømte forfatter Goethes fødested. Frankfurt har også et livligt studenter- og universitetsmiljø side om side med den travle finansielle sektor.

München

Landets tredjestørste by og ganske enkelt fascinerende. Her mødes man af sydtysk charme i stor stil og smuk barok arkitektur kombineret med den landlige idyl, der venter lige uden for byen her i det smukke Bayern. Bymidten byder på den storslåede Frauenkirche og det vidunderlige Nationaltheater, der efter manges mening er et af de bedste i verden. Her bør man opleve en opera - stemningen er helt i særklasse. Og så er der jo den legendariske Oktoberfest, der sjovt nok løber af stablen hvert år i september og hvor det bayerske øl flyder i stride strømme - dette er et absolut must, en oplevelse helt ud over det sædvanlige. Fra München er der ikke langt til Alperne, der ligger en overskuelig køretur herfra.

Köln

Ved Rhein-flodens bredder ligger Tysklands fjerdestørste by, Köln. Her er en dejlig afslappet atmosfære og et spændende kulturliv, bl.a. i kraft af det årlige vinterkarneval, der præger gadebilledet hvert år i februar. Man bør helt klart se den imponerende Kölner Dom, byens domkirke og imponerende vartegn fra år 970, der er på UNESCO's liste over fredet verdensarv. Byen byder også på andre smukke kirker i romersk stil, fx St. Severin og St. Kunibert, og samtidig er flere af byens museer og gallerier også i verdensklasse. Også byerne Dresden, Dusseldorf, Hamborg og Bremen er besøg værd.

Overnatning

Tyskland rummer en masse muligheder når det kommer til overnatning. Camping er en meget udpræget ferie- og overnatningsform i det store land, det samme gælder de såkaldte 'Fremdenzimmern', der er en slags Bed & Breakfast. Og så findes her mere end 600 forskellige youth hostels, kaldet 'Jugendherbergen', som er en af de billigste overnatningsformer. I de større byer kan det anbefales at bo privat hos en lokal familie - det er ret almindeligt og en god måde at komme ind under huden på lokalbefolkningen og den tyske kultur.

Book din rejse til Tyskland

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt