Berlin

Se resterne af Berlin Muren
 

Rejser til Berlin - Hvem kan sove i Berlin?

Er man på udkig efter en fantastisk storbyferie, behøver man ikke lede længere. Berlin er simpelthen forrygende, et sted de fleste storbyelskere bliver vilde med. Byen har kant og nerve, rummer historiske monumenter og bygninger, et enestående natteliv og en ditto kulturscene, super shopping og en cool befolkning.

Højdepunkter og holdepunkter

Hvorfor ikke starte opholdet i Berlin med at undersøge byens mange store seværdigheder? Så er man bedre klædt på til at gå dybere ned i byens interessante lag og møde dens venlige befolkning. Og hvad kunne være bedre og mere oplagt end at starte med det store overblik? Det får man fra observationsdækket på toppen af 'Fernsehturm' på den berømte Alexanderplatz. Fra dette gamle tv-tårn, der er EU's næsthøjeste bygning, er der en fænomenal udsigt over byen. Herfra får man også et glimrende indtryk af den blandede arkitektur, byen rummer - her står moderne glas og stål-designede bygningsværker i stærk kontrast til ældre og klassiske byggerier. Og effekten er slående: Berlin er lige så speciel og smuk, som den er fuld af modsætninger.

Nede på landjorden igen kan man starte sin udforskning af Berlin på verdensberømte Brandenburger Tor. Her kan man nyde livet og stemningen på den elegante Pariser Platz og måske nyde en overdådig morgenmad på det historiske og smukke Hotel Adlon Kempinski, hvor man måske kan være heldig at komme til at sidde på en af de stole, berømtheder som Michael Jackson, Albert Einstein og Bill Clinton har siddet på. Umiddelbart forventer man ikke at der gemmer sig de helt store arkitektoniske overraskelser bag den kedelige facade, men gør dig selv den tjeneste at træde indenfor i BZ Bank-bygningen her på Pariser Platz. Herinde vil du opdage et imponerende kreativt stykke arbejde, et designer-interiør der vil tage pusten fra dig!

Fra Platz til Platz

Fra Pariser Platz kan man passende fortsætte til Potsdamer Platz, byens mest populære byfornyelsesområde. Stedet var engang et trist og tomt grusområde, men har nu udviklet sig til et fantastisk spændende og livligt område med et godt udbud af museer, teatre, hoteller, restauranter og barer. Endnu et interessant stykke kulturhistorie i byen er Det Jødiske Museum, beliggende i en avantgarde-bygning designet af den berømte jødiske designer Daniel Liebeskind - en stor oplevelse både hvad udseende og indhold angår og et absolut Berlin-must. Blandt de mange historiske attraktioner i Berlin skal også den gamle grænsepost Checkpoint Charlie nævnes - her får man et strejf af fornemmelsen af det gamle, delte Berlin og Tyskland fra før muren faldt i 1989. Selvfølgelig bør turen rundt i Berlin inkludere byens mest berømte og historiske boulevard: Unter den Linden. Her finder man overdådig arkitektur, interessante museer og en generel stemning af storhed og skønhed.

Shopping

Berlin kan også opfylde de fleste shoppingønsker. Prøv at tjekke Galeries Lafayette ud, Berlins udgave af det eksklusive parisiske indkøbscenter. Eller KaDeWe, der er Europas næststørste shoppingcenter. Der findes selvfølgelig også masser af spændende, tjekkede og trendy butikker af alle mulige slags i byens gader, så man kan sagtens kombinere shopping med en kop god kaffe på en af byens hyggelige kaffebarer eller måske en lækker frokost på en af de glimrende caféer og restauranter, man finder i byens centrum. Også Potsdamer Platz Arkaden er et besøg værd, for selv om der er tale om et typisk shoppingcenter i tre etager, er dette sted faktisk ganske smukt designet. Her findes mere end 100 butikker og spisesteder, så slå dig løs!

Barer og natteliv

Åh ja, her er der noget at komme efter. Berlin er sprudlende og spraglet, sjov og spændende, stedet for sofistikerede cocktails, simple ølbarer og dunkende discoteksrytmer. Nattelivet er simpelthen i topklasse, Berlin er blandt de bedste byer i Europa også på dette punkt. Prøv Greenwich (ja, en navnebror til New York-bydelen), Würgeengel, Victoria Bar, Weekend og Watergate - alle disse områder og barer kan varmt anbefales. Og Berlin har meget mere af samme skuffe, så kig dig lidt omkring og find dine egne favoritter.

Studietur til Berlin?

KILROY har også lang erfaring med at skræddersy studieture til Berlin for skoleklasser.

Book din rejse til Berlin

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt