El Salvador

Izalco vulkanen i Cerro Verde National Park
 

Rejser til El Salvador - uberørt og uimodståeligt

Ikke mange lægger vejen forbi El Salvador - det er din chance! For dette lille land er stadig så uberørt, at eventyrlystne backpackere kan få sine drømme opfyldt her. Her er vild vulkansk natur, indbydende surfbølger, sorte (!) sandstrande og jungle med spændende dyreliv. Køb din rejse til El Salvador hos KILROY!

Kom hurtigt videre:

Rejs til El Salvador, hvis du længes efter et sted, de færreste har været før dig. Selv om landet ofte huskes for sin voldelige fortid, er nutiden helt anderledes. Salvadoranerne er nemlig virkelig søde og rare mennesker og naturen i deres land er uspoleret og smuk. Ikke mindst trekkere vil nyde det, for store dele af landet indbyder til vandringer i de kuperede vulkanske landskaber og fredfyldte, smukke skove.

Her findes en lang række sjældent besøgte hotspots i naturen. For eksempel Parque Nacional Montecristo-El Trifinio, en sand perle beliggende i højlandet med et rigt dyreliv. Store dele af parken består af såkaldt 'cloud forest', hvilket giver et helt særligt og lettere mystisk præg. Stedet er rigt på fantastiske orkideer, og du vil muligvis også få et glimt af en edderkopabe eller to. Og med lidt mere held ser du også en puma. Også den øde og fredelige nationalpark i Bosque El Imposible er et besøg værd for sin vilde og smukke natur.

Oplev vulkanske landskaber og kolonibyer i El Salvador

En af El Salvadors bedste nationalparker er Parque Nacional Los Volcanes, der omfatter tre vulkaner, hvoraf Volcan San Salvador måske er den mest attraktive. Den har nemlig to toppe, og heroppefra  har man en fantastisk udsigt til det krater, der pryder denne dramatiske vulkan.

Der findes også vulkaner omkring kratersøen Lago de Coatepeque, der rummer det klareste og mest uimodståelige badevand - husk badetøjet og hop i mens du nyder den storslåede udsigt til de omkringliggende vulkaner. I sandhed en anderledes badedag!

El Salvador byder også på interessant kultur, blandt andet Centralamerikas svar på Pompeii, mayaruinerne i Joya de Cerén, der er på UNESCO's særlige liste for verdensarv. Der findes også mayapyramider i Tazumal og interessante ruiner i San Andrés. Samtidig findes her en lille håndfuld smukke kolonibyer, der lægger op til et par rolige dage i hyggelige gader: Apaneca, Juayua, Panchimalco og Suchitoto.  

Surfing og dykning i El Salvador

Her er masser af gode sandstrande og små, tropiske øer. La Isla de Méndez skal fremhæves som den måske bedste - her findes en meget charmerende fiskerlandsby med venlig og hjælpsom lokalbefolkning og små, indbydende og uberørte palmeøer. 

Miljøvenlig, øko-orienteret turisme er et stort nummer i El Salvador. Dette lille land gør virkelig en stor indsats for at bidrage til bæredygtig turisme, og steder som Isla de Olomega og Isla El Cajete er blandt de bedste eksempler på landets 'grønne' profil.

På flere af de nævnte strande og øer er mulighederne for enten surfing eller dykning virkelig gode, prøv desuden Playa Los Cobanos for oplevelser under overfladen og La Libertad-området for gode bølger

Skal vi hjælpe dig med rejsen til El Salvador
Kontakt os!

Kontakt