Antigua

Marked i Antigua
 

Rejser til Antigua - den smukke koloniby

Den smukke antikke by Antigua i Guatemala lokker unge rejsende med billige sprogskoler og en hyggelig stemning, og er et af de bedste steder i Mellemamerika at lære spansk. Byen er omringet af vulkaner og er især kendt for sin koloni- og kulturarv. Køb din rejse til Antigua hos KILROY!

Den charmerende gamle hovedstad La Antigua (ikke at forveksle med den Caribiske ø af sammen navn) ligger godt 35 km fra Guatemala City. Spanske koloniherrer grundlagde byen i 1543 og i dag er byen på UNESCO's liste over verdenskulturarv. I 1773 ødelagde flere voldsomme jordskælv store dele af byen, men i dag er bygningerne gennemrenoverede. Antigua ligger i en dal omkranset af tre store vulkaner. Den ene, Volcán de Fuego, er aktiv og man kan ofte se den sende røg ud. Bybilledet domineres af den spanske koloniale arkitektur, maleriske gårdhaver og brostensbelagte gader. Her i byen leves livet afslappet!

Kaffe, mad og kultur i Antigua

Smag på en af verdens bedste kaffesorter, høstet på vulkanernes skrænter, i en af byens hyggelige cafeer og indtag et måltid i en af de fine restauranter. Antigua er også perfekt for festmennesker - her er masser af trendy barer og hyggelige restauranter. Og gode butikker, kunstgallerier og museer. Noget for enhver smag, med andre ord.

rejse rundt i guatemala - rejse til antigua

Byens centrum er koncentreret omkring Parque Central. Arco de Santa Catalina er en af de mange bemærkelsesværdige arkitektoniske perler i byen. Cathedral Metropolitano blev delvist ødelagt af jordskælvene i 1773 men er siden blevet restaureret.

Nabobyerne Ciudad Vieja, Jocotenango, San Juan El Obispo, Santa María de Jesús, San Bartolomé Milpas Altas og Santa Catalina Barahona er alle anbefalelsesværdige steder at besøge.

Sprogskoler i Antigua

I Antigua kan man gå på gode, billige sprogskoler, og da byen har mere end 75 skoler at vælge mellem, er dette stedet at lære spansk. Mange rejsende vælger at tage et spanskkursus for derefter at rejse videre rundt i Centralamerika, og man bemærker hurtigt, at det kan betale sig at kunne blot en lille del af sproget. Sprogskolerne tiltrækker mange unge rejsende og systemet med at bo hos en værtsfamilie fungerer rigtig godt. Enkelte vælger at blive i Antigua i månedsvis for at lære spansk, andre bliver i byen et par dage.

Skolerne La Union og Sevilla er de største. Skolerne arrangerer en bred vifte af sjove daglige aktiviteter, endda inkluderet i opholdets pris, så man samtidig kan møde mange nye venner.

Semana Santa

Antigua er kendt for sin spektakulære religiøse festivitas i påskeugen i april, også kaldet Semana Santa. Dette er årets største festival, og som rejsende i Guatemala og Antigua bør man ikke snyde sig selv for denne højtidelighed, der opsøges af tusinder af både lokale og turister. Optogene gennem byen er absolut værd at se. Man bliver forbløffet over de mystiske dufte, korsangen og de smukke, meterlange blomster- og savsmuldsdekorationer, som dekorerer gadebilledet. Festivalen er desværre også lommetyvenes mekka, så pas på!

Chichicastenango - Antiguas bedste marked

Guatemala Antigua Market

Dette kendte marked foregår om mandagen og torsdagen. Her sælger indianerne kvalitetshåndværk, tekstiler og kaffe blandt meget andet, og det er en forunderlig oplevelse at gå rundt her og suge stemninger og oplevelser til sig.

Aktiviteter i Antigua

Tag eventuelt en dagstur til den 2552 meter høje aktive vulkan Pacaya, mens du besøger Antigua.Vulkanen sender ofte store lavastrømme ud, og det er et fantastisk syn. At køre på mountainbike og ride på heste er begge gode måder at udforske landskaberne.

Salsa og merengue i Antigua

Man kan også tage danseskoene på og prøve en salsadans eller måske merengue. Der er et væld af danseskoler, hvor man enten kan danse på hold eller med en privatlærer, og de fleste steder kan man endda prøve første gang gratis. Forskellige barer arrangerer også salsaaftener.

Overnatning i Antigua

Det er ikke det store problem at finde et fedt hostel i Antigua, på nær lige under Semana Santa-festlighederne, hvor man altid skal forhåndsreservere et sted at bo. Hvis ikke kan du ende med at skulle bo på gaden eller betale skyhøje priser.

Transport i Antigua

Der er mange rejsebureauer og transportfirmaer i Antigua. De arrangerer alle former for ture, bl.a. til Monterricos badebyer, Panajachel i Atitlán-søen, Chichicastenango eller til mayaruinerne i La Ceiba i nabolandet Honduras. Busselskabet Hedman Alas har også ruter til de caribiske småøer ud for Honduras' kyst. En god idé er samtidig at overveje en af vores oplevelsesture i Guatemala.

I Antigua er det nemt at komme rundt med taxa, men da afstandene ikke er store og byen er meget nem at finde rundt i, kan det bedst anbefales at komme rundt til fods, i hvert fald om dagen.

Sikkerhed i Antiqua

Antigua er blandt de sikreste byer i Guatemala, men det anbefales stadig at man ikke går alene på gaden efter mørkets frembrud. Omtrent alle landets lommetyve kommer til Antigua under Semana Santa, så pas på disse opfindsomme tyve.

Har du spørgsmål om rejsen til Antigua?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Antigua

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt