Utila & Roatan

Leg med delfiner i Roatan
 

Rejser til Utila og Roatan

Søger man det perfekte caribiske tropeparadis, behøver man ikke lede længere! De honduranske øer Utila og Roatan ligger i det krystalklare Caribiske Hav omgivet af verdens næststørste koralrev, The Belize Barrier Reef, og lokker med hele den eksotiske pakke: dykkereventyr, palmestrande, himmelske frugtjuicer – og drinks, samt både fest og farver og total afslapning.

Utila og Roatan - Honduras' hovedattraktion

De smukke øer Utila og Roatan er uden sammenligning de største attraktioner i Honduras. Disse tropiske og tillokkende øer i Det Caribiske Hav er nemlig noget af det tætteste, man kommer et tropisk paradis. Her er både fredeligt (i hvert fald på Utila) og veludviklet hvad angår faciliteter og muligheder for den rejsende. Især for dykkere - dykning er nemlig hovedårsagen til at folk besøger disse øer, og det er både nemt og billigt at arrangere dykkerture her. Også snorkling er selvsagt i topklasse her, men er man hverken til dykning eller snorkling bør man tage en god bog eller to med, for så er der næsten kun én ting at gøre: at smide sig i hængekøjen under palmerne og bare nyde livet. Når man ikke lige kigger ned i en bog, er udsigten heldigvis af en anden verden de fleste steder, for strandene lader ikke meget tilbage at ønske når det kommer til paradisisk skønhed. Man kan selvfølgelig også nyde en kold udgave af den lokale øl Salva Vida eller hvorfor ikke en læskende og friskpresset mangojuice? Man kommer til disse såkaldte Bay Islands med båd fra La Ceiba på fastlandet - turen tager cirka 2 timer og koster en ubetydelighed.

Roatan

Roatan er den mest turistede og livlige af de to øer. Selv om der kun er én hovedgade, er her altid livligt og man kan altid finde en fest her. Hovedgaden byder ud over livlige barer også på fremragende restauranter og butikker.

strand roatan - west bay beach

Det kan være en god idé at booke overnatning inden ankomsten til Roatan, for det er en populær ø og her er ikke alt for mange billige hostels at vælge imellem. Til gengæld er øen et af de billigste steder i verden at dykke fra, og stedet har ydermere den fordel, at man oftest blot skal sejle cirka 30 minutter for at nå frem til selve dykkerstedet. Og fordelene stopper ikke her: sigtbarheden er mange steder helt oppe på 25 meter, og dyrelivet er i særklasse: her på verdens næststørste koralrev finder man store stimer af farverige fisk, fantastiske bløde koraller, rokker, muræner og meget andet spændende. Er man til det store, kuldegysende eventyr kan man prøve et hajdyk, hvor man bliver sænket ned i havet i et bur og i sikkerhed bag tremmerne kan opleve store stimer af de vilde og dybt fascinerende hajer på tæt hold.

Utila

Utila er mere fredelig og afslappet end Roatan. Her er der lidt mere plads til den enkelte, så både dykkerfolket og strandelskerne kan virkelig nyde livet og naturen. Her er dog også enkelte barer med liv og glade dage, prøv fx den unikke og helt utrolige The Treetanic Bar, der er udsmykket på en måde, du med garanti ikke har set mage andre steder.

strand utila - ferie utila - rejse utila

Også Utila er et dykkerparadis, og vi anbefaler at man køber en samlet pakke med overnatning på hostel og dykkerkursus eller dykkerture allerede ved ankomsten til øen. På denne måde er der nemlig en del at spare, så det er en oplagt løsning. Nogle af øens hostels ligger helt ned til vandet, så her er fornemmelsen af at være i paradis endnu større. Ved Utila er chancerne for at se hvalhajer rimeligt gode, og ellers bør man prøve et vragdyk ved Halley Burton, hvor der ligger et vrag på 31 meters dybde. Her er også muligheder for natdyk, hvor farverne træder anderledes frem og man ser eksempelvis hummere og andre spændende dyr, man ikke ser om dagen.

KILROYs tip til Utila og Roatan

Husk lommelygten, da elektriciteten på øerne kan være lidt upålidelig og fordi det bliver tidligt mørkt - vi er jo midt i troperne og meget tæt på ækvator. Og giv dig så ellers tid til at nyde disse dejlige øer, det fortjener de.

Har du spørgsmål om rejsen til Utila & Roatan?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Utila & Roatan

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt