Beirut

Den smukke kystlinie - Beirut
 

Rejser til Beirut - verdens bedste by?

Beirut er noget helt særligt, og mange er så forelskede i byen, at de kalder den verdens bedste. Byen minder ikke om de arabiske nabobyer, for her er stemningen mere frigjort og libaneserne forstår at feste. Tag en dyb og havfrisk indånding og kast dig ud i Beiruts livsglæde, som var der intet i morgen. Du finder din rejse til Beirut hos KILROY.

Efter flere års borgerkrig og efterfølgende politiske uroligheder spreder travle forretningsmænd, shoppende kvinder og legende børn igen liv i gaderne i Beirut. Beirut kaldes Mellemøstens Paris. De to byer ligner dog slet ikke hinanden, for ligesom resten af Mellemøstens betondominerede hovedstæder er Beirut ikke nogen køn by. Men stemningen er der. Specielt omkring Place de'Etoile hvor de franskinspirerede fortovscaféer breder sig ud over gaderne. 

Beirut er en by med en intens nyere historie, og en befolkning der er vant til at tilpasse sig dagligdagen efter den aktuelle politiske situation. Den seneste tragedie for byen var i 2006 da en kæmpe bilbombe sprang i byens centrum og dræbte den daværende premierminister Rafiq Hariri. Hans plakater hænger stadigvæk rundt omkring i byen, og hans store gravmonument ligger centralt placeret lige ved siden af Mohammad al-Amin mosque med det karakteristiske smukke lyseblå tag.

Downtown Beirut

I dag liver Beirut centrum igen op med travle forretningsmænd, og rige kvinder der shopper mens de asiatiske babysittere leger med børnene omkring uret på Place de'Etoile. De skæggede Hizbollah-mænd er væk og nu spreder pariserstemningen sig igen ud over gågaderne med de hyggelige fortovscaféer og forelskede par. Det er et godt sted at tilbringe en idyllisk eftermiddag i Beirut med lidt shopping og en lækker café-middag. Man kan slentre rundt i Beirut i timevis og nyde stemningen i de forskellige kvarterer, og byen er efterhånden så hot, at mange rejsende kalder den verdens bedste by - især hvad byliv og natteliv angår. 

Strandpromenaden i Beirut

Beirut ligger omgivet af Middelhavet med en dejlig kystlinje, som varierer fra klipper til strand. De lokale elsker at gå aftenture langs Corniche strandpromenaden, så dette er et godt sted at falde i snak og dele en vandpibe med unge nysgerrige libanesere. Planlæg gåturen så du ender ud for Pigeon Rocks ved solnedgang, og nyd de gyldne farvespil over Middelhavet mens du spiser meze og drikker myntelimonade på Bay Rock Café, som har Beiruts bedste udsigt.

Længere sydpå finder du Beiruts offentlige stykke hvid sandstrand, Ramlet al-Bayda, hvor du kan leje liggestole og købe snacks af de mange sælgere. Hvis du er til mere luksus. kan du betale dig ind på en af de mange beach clubs, for eksempel universitetets klub, AUB Beach Club. 

Beirut - de berejstes Ibiza

Rejsen til Beirut er ikke den samme, hvis man ikke har smagt lidt på byens natteliv, der er helt i top. Byen er som de eventyrlystnes Ibiza, og her finder man fester der passer enhver smag. Barer, restauranter og mindre DJ-fester ligger koncentreret side om side i bydelen Gemeyzeh tæt ved Mohammad al-Amin mosque. Gå ikke glip af en aften med rock'n'roll på Bar Louis, hvor man i flotte og stemningsfulde hvælvede stenlokaler kan høre fremragende live musik hver aften. 

Spredt ud over hele Beirut gemmer sig gigantiske ekstravagante natklubber, som holder gang i Beiruts berømte nonstop natteliv. Her fester libaneserne borgerkrig, religiøse fraktioner og politisk ustabilitet helt ud af deres system og bevidsthed. De mest kendte dance spots er det excentriske B 018, det futuristiske Palais by Crystal og Beiruts største gay scene, Acid, som ligger gemt bag Futuroscope Shopping Mal.

Dagsture fra Beirut - idyl i Byblos og Libanons kulturelle højdepunkt

Det er en fin lille eftermiddagstur at køre fra Beirut til den idylliske havneby Byblos, som med rette står på UNESCO's Verdensarvsliste som den ældste beboede by i verden. Her kan du nyde udsigten over Middelhavet og Libanons kystlinje fra den gamle korsridderborg, og slutte dagen af med frisk sushi og solnedgang fra havnens hyggelige restauranter. 

Vest for Beirut, tre timers kørsel inde i landet, ligger romernes største og mest ekstravagante bygningsværk i Mellemøsten; Baalbek, som betyder solbyen. Seks af søjlerne fra Jupiter templet står stadig og er med sine 22,9 meter verdens højeste romersøjler. Det er også imponerende at Bacchus templet stadig står med 46 intakte søjler og overdådige udsmykninger. Baalbek er absolut Libanons kulturelle højdepunkt.

Book din rejse til Beirut

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt