Oman

Oman har en virkelig smuk kystlinie. Tag ud at sejle på din rejse til Oman.
 

Rejser til Oman - Arabiske eventyr

På en rejse til Oman vil folk møde dig med et 'Ahlan wa Sahlan "- “Du er velkommen!” Og det er nemlig hvad rejsende til Oman er, de er velkomne. Oman opfylder alle dine drømme om at opleve 1001 nats eventyr og du kan købe din rejse til Oman hos KILROY.

Kom hurtigt videre:

På trods af landets gæstfrihed, kan man stadig rejse til Oman og nærmest føle sig som den eneste turist i landet. Oman er på ingen måde overendt af turister og med en befolkningstæthed der er ti gange lavere end Europas, føler du dig ofte som den eneste rejsende. Oman har 2700 km sandstrande og det meste af landet er dækket af ørken, som er nem at komme til via landets nye veje.

Oman er et sultanat og et moderne, men konservativt arabisk land, og der praktiseres de gamle arabiske traditioner. Folk er meget pragmatiske, også i forhold til religion og du føler dig ikke overvåget af islamiske regler som du kan opleve i andre islamiske lande. Dog er det naturligvis vigtigt at klæde sig anstændigt, respektere traditionerne og kvinder skal altid dække skuldre og knæ og mænd skal have lange bukser på.

Muscat - hovedstaden i Oman 

Muscat ligger omkranset af bjerge og det blå hav. Det er i Muscat at de flestes rejsende til Oman starter. Selv McDonalds er bygget i arabisk stil. Muscat er en rigtig fin by, og det er en af de få byer i Oman hvor kvinder kan sidde udenfor og spise på restauranterne ved kajan, mens de ser de store containerskibe sejle ind og ud af havnen. Landets 'coffeehouses' er dog primært til mænd.

Du skal uden tvivl bruge et par dage i Muscat og besøge den flotte Souq og byens museer. Muscat er et godt udgangspunkt for videre rejser rundt i Oman.

Raz Al-Jinz - kom tæt på skildpadder der ligger æg

oplevelser i oman - se skildpadder

Ved det østligste punkt i Oman, på den arabiske halvø, lever der masser af truede skildpaddearter. Om natten kan du være vidne til at se når skildpadderne løber op på stranden for at lægge æg, og det er et virkeligt smukt syn. Det kan også være lidt melankolsk at se de store flotte skildpadder blive skyllet væk af de brusende bølger og forsvinde ud i havet bagefter.

Ørkentur til Sharqiya Sands

Oman -Sharqiya Sands

Du har ikke oplevet Oman før du har boet under stjernerne ved Sharqiya Sands. Ørkenen spreder sig over et stort område flere hundrede kilometer syd for Muscat, og du kan booke en tur, så du ikke farer vild i sanddynerne. Her får du lov til at opleve at køre i en 4WD, sove under stjernerne, ride på kameler, smage traditionel mad, sang, dans og bål mens I ryger på vandpibe. En super fed oplevelse på rejsen.

Marked for kvinder i Ibra

Hvis du kører gennem den lille by Ibra på vej mod Sharqiya Sands om onsdagen, så er du heldig, for det er kvindernes markedsdag. Markedet er fyldt med kvinder klædt i den traditionelle beduindragt med flotte røde og grønne farver og masker foran ansigtet. Kvinderne kommer fra flere landsbyer i området og der bliver solgt klæder broderet med guld og det er et virkeligt smukt syn. Mænd må også gerne besøge markedet.   

Slap af i Nizwa

Midt i Hajar bjergene ligger Nizwa. Herfra kan du tage dagsture til nogle smukke historiske områder. Byen Nizwa er et meget venligt sted og her finder du, som i Muscat, hyggelige caféer og restauranter hvor kvinder kan slappe af og nyde livet. Nizwas fæstning er også et besøg værd samt byens souq hvor folk kommer fra nær og fjern for at bytte dyr, fisk og beklædning. Tæt på Nizwa ligger Al-Hoota Cave, det er en dyr oplevelse, men det er alle pengene værd. Book i god tid!

Jebel Shams - kom op i højderne i Oman

Omans højeste bjerg, Jebel Shams, er 3,075 meter højt og er kendt for sit 1000 meter lodrette fald kendt som Whadi Ghul men også kendt som 'Arabiens Grand Canyon'. Du kan køre hele vejen til toppen hvorfra du kan opleve den vildeste udsigt mens du nyder en picnic. Du finder ingen butkker, kun ørken, klipper og en let kølig vind. Og naturligvis de klassiske tæppesælgere.

Rejse til og rundt i Oman 

Af en eller anden årsag er der ikke så mange backpackere der har opdaget Oman endnu. Det er ægerligt, for det er faktisk et ret billigt og ikke mindst spændende sted at rejse rundt, særligt hvis du undgår hoteller og camperer i stedet for. Maden er billig og hvis du lejer en bil for at tage på camping, kan du regne med kun at betale et par kroner for en liter benzin.

Hvis du tager ud at sejle kan du spotte vilde delfiner. En virkelig fantastisk oplevelse oven i din rejse til Oman.

Hvornår skal man rejse til Oman?

Vi anbefaler at rejse til Oman mellem november og marts, eftersom der er en tung varme over landet om sommeren. 

Har du spørgsmål om rejsen til Oman?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Oman

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt