Montreal

Oplev den smukke udsigt over Montreal Down Town
 

Rejser til Montreal - Livets glæder

En af Quebecs største byer og Canadas største koncentration af fransksproget kultur blandet med engelsk. Montreal er lige så tiltalende og behagelig som den er elegant, kulturel og smuk, og det er meget sandsynligt, at du vil forelske dig i den på rekordtid. Book din rejse til Montreal hos KILROY!

Kom hurtigt videre:

Er der noget der er sandt om Montreal, er det befolkningens prisværdige evne til at nyde livet og få det bedste ud af det på alle mulige måder. Med byens tungtvejende franske indflydelse er det ikke så underligt, at en sådan joie de vivre ('glæden ved at leve') fylder så meget i folkets bevidsthed. Ja, den franske elegance og lette tilgang til livet og dets mange fornøjelser skinner virkelig igennem her - cafélivet leves, kulturen udforskes, maden nydes. Livet er godt.

Mageløs mad i Montreal

Hvorfor ikke starte fra toppen? Med maden. Mad er ikke bare mad i Montreal, mad er om ikke en besættelse så dagens festlige højdepunkt for mange Montréalers. Og faktisk er det svært at forestille sig ret mange bedre madbyer i verden end Montréal. Du finder det meste her, og oftest af virkelig høj kvalitet. Især bydelene Downtown og The Plateau byder på lækkerier en masse, prøv for eksempel restauranterne Bronté i Downtown og Au Pied de Cochon i The Plateau. Det er svært at fremhæve et kulinarisk højdepunkt eller must i Montreal, for der er så mange af dem, ikke mindst takket være de mange forskellige etniske påvirkninger, og det er bare at gå på opdagelse. Heldigvis er her også noget for enhver pengepung.

Kvarterer du vil elske at kende i Montreal

Montréal er også rig på karismatiske og dejlige kvarterer. For eksempel Quartier Latin, et af byens mest ungdommelige og livlige. Her finder man Université de Québec, og det er i høj grad takket være dette, bydelen lever 24 timer i døgnet og sprudler af gode vibrationer. Man skal ikke gå langt for at finde alt, hvad hjerter begærer: hippe barer og bistroer, teatre, kunstnerånd, pladebutikker, spillesteder og meget mere. Ja, det er virkelig her det sker, og også en stor del af den blomstrende canadiske musikscene har sit udspring her i disse år.

Det latinske kvarter

Fra Quartier Latin løber en af Montréals store underholdnings- og handelsgader Rue St-Denis ind i bydelen Old Montréal, hvor den historiske charme er i en klasse for sig. Romantikere vil elske dette sted med alle dets brostensgader, Victorianske stenhuse i kolonistil, intime og hyggelige restauranter, gallerier og gode butikker. Her er især hyggeligt om aftenen, når de smukke facader bliver oplyst og den gamle havn, Old Port, ved St. Lawrence River lokker med gode stemninger. Og så er der de vidunderlige pladser og bygninger i nærheden, først og fremmest den imponerende kirke Basilique Notre Dame og Place Jacques Cartier - ingen af disse må man snyde sig selv for. Ikke mindst om vinteren er Montreal en lækkerbidsken af en storby - på denne årstid får byen et ekstra element af hygge og charme. The Village er et andet af byens fascinerende kvarterer, kendt for sin koncentration af homoseksuelle og deres festlige livsførelse. Vil du have fest, skal du ikke lede længere.

Et bjerg i byen

Montreal har også et bjerg. Måske ikke helt, men i hvert fald et plateau. The Plateau er navnet på byens mest ungdommelige, livlige og kunstneriske kvarter. Det er hipt og til tider hippie-agtigt og hele vejen igennem både indtagende og inspirerende. Dette er bydelen, de lokale elsker og ville elske at bo i, hvis de havde råd. Og du vil garanteret også elske både arkitekturen og de farverige karakterer her. Lige vest for The Plateau ligger Parc du Mont Royal, et andet af byens absolutte højdepunkter, rent bogstaveligt. Der er nemlig tale om en luftig, dejlig park på højdedraget Mont Royal med en bemærkelsesværdig udsigt over byen, hyggelige og romantiske grønne områder og masser af muligheder for forskellige former for udendørsaktivitet. Om vinteren kan du endda stå på ski her, mens sommeren frister med cykling, ridning, løb m.m.

Klimatiske klimakser og en by under jorden

Netop årstiderne og vejret er værd at hæfte sig ved i Montreal. Forskellen på sommer og vinter er ofte ekstrem - det sker med mellemrum, at temperaturerne når 40 grader om sommeren og -40 grader om vinteren. Mindre udsving er heldigvis mere normale, men sikkert er det, at Montreal ligegyldigt årstid er en by man bør opleve til fods, for her er simpelthen så meget at se overalt, og det er svært at sige, hvilken årstid der er smukkest her. Når vejret bliver uudholdeligt af den ene eller anden grund, kan man altid søge ned i den tempererede Underground City, et fascinerende netværk af gange under jorden med masser af gode butikker og adgang til metroen, restauranter, museer m.m.

Har du spørgsmål om Montreal?
Kontakt KILROY

Book din rejse til Montreal

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt