Quebec

Chateau Frontenac - Quebec
 

Rejser til Quebec - Sanseløst smuk

Quebec er Canadas største provins og den måske mest fængslende og særprægede i dette kæmpestore og spændende land. Skal du kun besøge ét område i Canada, bør det blive Quebec. Her er simpelthen så meget for enhver smag, at du højst sandsynligt vil rejse herfra med fornemmelsen af, at du aldrig bliver færdig med dette dejlige sted. Book din rejse til Quebec hos KILROY!

Kom hurtigt videre:

Montreal er den største by i Quebec (dog ikke hovedstaden), og en imødekommende, flot og decideret lækker by. Og så har den det ekstra raffinement, at den som resten af Quebec er overvejende fransksproget. Den engelsk-amerikanske kultur er dog trods alt også repræsenteret her, hvilket gør byen endnu mere særlig og charmerende. Den dobbelte kultur og dens medfølgende mangeartede eksempler på kulturelle glæder og storbyhygge gør Montreal og dens 3,4 millioner indbyggere helt unik og samtidig yderst vanedannende. 

En utrolig natur

Med mindre tid ikke er noget problem, bør man dog ikke blive hængende for længe i Montreal. For Quebec har så meget andet at byde på, det ene vidunder efter det andet. Ikke mindst i naturen. På den storslåede Atlanterhavskyst, som her bliver til Gulf of St. Lawrence, finder man mod nord den vilde og vidunderlige Mingan Archipelago National Park, en ø-gruppe med rig flora og fauna og ikke mindst særprægede, underligt formede limstensklipper. Et oplagt sted at leje en havkajak og begive sig på eventyr.

Kystens skønhed og voldsomhed er generelt overvældende her, i høj grad også i Tadoussac. Her, midt i det store, imponerende fjordsystem der er en del af Saguenay River, kommer hvaler i hobetal forbi hvert sommerhalvår til stor glæde for de mange turister, der indtager denne ellers fredelige, fængslende lille landsby hver sommer. Byen er overordentlig billedskøn og hyggelig, og er et ophold værd for mange andre ting end hvalerne: fascinerende sandklitter, bådture og havkajak-eventyr i fjordene, gode vandremuligheder og meget andet. Og så er selve fjordsystemet i dette område virkelig dramatisk og smukt, med klippesider på op til 500 meter visse steder. Denne del af Quebec må man simpelthen ikke misse.

Skønhed og atter skønhed

Det samme gælder Parc de la Gaspésie på den anden side af fjorden, et blændende smukt bjergområde med gode vandre- og campingmuligheder. Her er fortryllende bjergscenerier med søer, vandfald og gode chancer for at se store flokke af det nordamerikanske rensdyr caribou. Andre steder heromkring finder man også gode fiskemuligheder og med lidt held ser man både elge, rådyr, ræve og sågar sorte bjørne. Og rejser man videre østpå fra byen Ste Anne Des Monts og videre endnu forbi Mont St. Pierre, kan man ikke undgå at støde på det ene spektakulære landskab efter det andet. Her er ganske enkelt guddommeligt smukt.

Iles de la Madeleine

Det er der også på øgruppen Iles de la Madeleine, et godt stykke ude i Gulf of St. Lawrence. Disse øer rummer en fortryllende skønhed, det er et sted man kan falde helt i trance til. Scenerierne med overdådige sandstrande og røde klipper der rammes af voldsomme bølger, tidevandsbassiner, laguner og sære klipperformationer er fantastiske, og så råder her heldigvis en dejlig afslappet stemning i de små landsbyer med farverige huse og fiskerbåde. Sommeren er, øernes beliggenhed taget i betragtning, klart den foretrukne årstid her.

Der er ingen ende på Quebec

Man bliver aldrig færdig med at beskrive Quebecs skønhed og seværdigheder. Det store vilde nord, fattigt på mennesker og rigt på storslået natur og næsten glemte kulturer og livsformer, er et sandt eventyr. Lettere tilgængeligt er The Laurentians, et skønt område lidt nord for Montreal med bløde bakker, søer, floder og dejlige landsbyer. Og så er der selvfølgelig Quebec City, en forholdsvis lille by (167.000 indbyggere) med en fransk arv der er tydeligere end i resten af provinsen, hyggelige, historiske gader og ikke mindst en superb beliggenhed og blændende udsigter.

Har du spørgsmål om rejsen til Quebec?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Quebec

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt