Yucatan

Chichen Itza på Yucatan halvøen. Et must for enhver der besøger denne del af Mexico.
 

Rejser til Yucatan - Y for Yucatan, Y for Ypperligt!

På Mexicos vidunderlige Yucatan-halvø finder du dine drømmestrande ud til Det Caribiske Hav, masser af glade mennesker, fantastisk mexicansk mad, imponerende mayaruiner og enestående dykker- og snorkelmuligheder. Slap af i hængekølen eller fest til den lyse morgen!

Rejser til Cancun

Strandene i Cancun

Cancun er et paradis eller et helvede - alt afhængig af hvordan man ser på det! Denne vilde og vibrerende ferieby er fyldt med fest, farver og luksushoteller der rager højt op mod himlen. Med andre ord ikke det perfekte sted hvis man er til afslapning og en rolig, romantisk ferie. Er man derimod til fest og ballade og masser af liv og luksus, er Cancun det helt rigtige sted. Strandene er fantastiske, men kan især i marts være overfyldte, da det er den tid på året, hvor flokkevis af især unge amerikanere kommer her og holder deres 'springbreak'. Tro os: der er virkelig mange af dem! De fleste hoteller og alle butikkerne, nattelivet og selvfølgelig de gode strande finder man i Zona Hotelera.

Isla Mujeres

På øen Isla Mujeres 25 minutters sejlads fra fastlandet kan man dase, drive og nyde det gode strandliv i en hængekøje. Man kan tage dagsture herud, men det kan i den grad anbefales at tage et par overnatninger. Her er en afslappet atmosfære, perfekte strande med krystalklart vand der indbyder til en snorkeltur og fantastiske solnedgange.

Playa del Carmen

Hvis Cancun bliver for meget, kan man passende besøge Playa del Carmen i stedet. Denne lidt mindre badeby 1 times kørsel syd for Cancun har også indbydende palmestrande og gode vandsportsmuligheder. Også her bygges der dog næsten konstant, så helt så lille er byen ikke længere. Den spreder sig hele tiden med nye luksushoteller, men i selve byen finder man en hyggelig stemning med masser af butikker, restauranter, barer og hoteller i den billigere ende. Bliver man alligevel træt af det til tider hektiske liv her på fastlandet, kan man søge ud mod de smukke øer, der ligger en kort sejltur væk.

Yucatan: Dykning & Cozumel

Denne ø er et verdensberømt dykkersted, så det siger sig selv, at der er fantastiske oplevelser at hente under havoverfladen ud for denne tropiske ø i Det Caribiske Hav. Her er mere end 100 forskellige dykkerspots i verdensklasse med farvestrålende koraller, kæmpestimer af fisk, hajer, muræner m.m. Man kommer hertil med båd fra f.eks. Playa del Carmen (det tager kun 30 minutter), men det er generelt dyrt at bo her.

Tulum

Mayaruiner i Tulum

Tulum er et af de mest berømte steder på Yucatan. Her møder de flotte og fascinerende mayaruiner den strålende caribiske kyst. Det kan varmt anbefales at besøge stedet morgen eller aften, så man undgår de værste turistflokke, for dem er der mange af hver eneste dag. Heldigvis er her flere gode og billige overnatningssteder der specielt henvender sig til backpackere - simple hytter med sand på gulvet og en hængekøje at sove i. Ja, 'the mexican way' - og ganske fortrinligt.

Mayaruinerne på Yucatan

Yucatan er generelt fyldt med flotte mayaruiner i stil med dem, man finder ved Tulum. Blandt de største og vigtigste på din rute skal nævnes Chichen  Itza og Palenque, hvor man finder henholdsvis den største mayapyramide i landet (Chichen Itza) og en fantastisk beliggenhed midt i junglen (Palenque). Men der er meget mere af samme slags spredt på denne store halvø, så det er bare med at udforske lidt på egen hånd - lej en taxachauffør for en dag og bed ham køre dig og dine rejsevenner rundt til de forskellige ruiner.

Yucatans Cenotes - limstenshuler

Yucatan havløen er også berømt for sine mange cenotes - ferskvandssvømmehuller i underjordiske limstenshuler, der flere steder løber ud under den åbne himmel og danner et perfekt sted for snorkling og afslapning i solen. Disse steder er meget paradisiske og spændende, flere steder kan man fx se sjældne fisk, der lever i det mørke vand i hulerne. Desuden er flere af disse huler og naturlige pools ekstremt smukke.

Har du spørgsmål om rejsen til Yucatan?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Yucatan

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt