Atlanta

Atlantas skyline
 

Rejser til Atlanta - en smag af sydstaterne

Atlanta i den sydlige del af USA kan give den rejsende et godt indtryk af de amerikanske sydstater. Byen er hovedstad i delstaten Georgia og måske mest berømt for at være hjemsæde for den verdensberømte tv-station CNN og måske i endnu højere grad Coca Cola. Køb din rejse til Atlanta hos KILROY.

Kom hurtigt videre:

Der er mange, der starter sin rejse i det sydlige eller centrale USA i storbyen Atlanta. Det skyldes ikke mindst, at byen har en af landets største og vigtigste lufthavne, nemlig Hartsfield-Jackson International Airport. Men der er ingen grund til blot at benytte denne by som springbræt til oplevelser i området omkring Atlanta, for byen har i sig selv en del at byde på, som man ikke bør snyde sig selv for.

Atlantas mange muligheder

Atlanta er en stor by med alle muligheder hvad angår overnatning - her er noget for alle budgetter. Alsidigheden gælder også på en masse andre områder i Atlanta, f.eks. hvad shopping og natteliv angår. I Little Five Points, en af vores varmeste anbefalinger. kan man snuse lidt rundt i små, charmerende butikker, gode barer og restauranter - kvarteret kan beskrives som en mellemting mellem Greenwich Village i New York og French Quarter i New Orleans. I det hele taget smager Atlanta en hel del af sydstaterne, men det er jo også her, de 'starter', når man kommer fra nord.

Shopping og natteliv i Atlanta

Der er mere shopping at komme efter i Buckhead, et område med masser af luksusbutikker og store indkøbscentre hvor man virkelig kan shoppe amok. Her finder man både Nieman & Marcus, Bloomingdales & Saks Fifth Avenue. 

Slap af med en drink i byens Botanical Gardens og lad op til aftenens udskejelser - her er der frit valg mellem svedige jazzklubber, cool barer og hippe natklubber. Atlanta har virkelig noget for enhver smag. 

Sport på amerikansk

rejs til atlanta

For en uforlignelig smag på noget af det mest amerikanske, man kan opdrive, skal man tjekke en baseballkamp ud i Atlanta. De lokale helte hedder Atlanta Braves. Skal der være lidt mere action, kan man tjekken enten Atlanta Falcons eller Atlanta Hawks ud - de regerer inden for henholdsvis amerikansk fodbold og basketball. 

Atlantas største berømthed: Coca Cola

Der er især én ting, mange forbinder med Atlanta: det var her, verdens mest berømte læskedrik kom til verden: Coca Cola. Det var farmaceuten John Smyth Pemberton, der den 8. maj 1886 for første gang frembragte den siden hen så populære drik, der i år 1895 var tilgængelig over hele USA og i 1929 nåede Europa. Og ja, den dag i dag er der vel ikke noget sted på Jorden, hvor man ikke ved hvad Coca Cola er.

Så selvfølgelig er der et Coca Cola museum i Atlanta. Det hedder World of Coca Cola og ligger på Baker Street 121. Her kan man få et nærmere indblik i historien bag og den udvikling, dette gigantiske og verdensberømte brand har været igennem siden den første flaske Coca Cola så dagens lys. Og selvfølgelig kan man smage på de forskellige varianter af Coca Cola plus de andre læskedrikke, virksomheden producerer. 

Og den næststørste: CNN

På en rejse til Atlanta er det også oplagt at stifte bekendtskab med verdens måske mest berømte tv-station: CNN. Denne globalt favnende nyhedskanal blev grundlagt i 1980 her i Atlanta, hvor den stadig har sit hovedsæde. Man kan se stedet på en guidet tur, der også tager en med bag kameraet så man ser, hvordan nyhedsprogrammerne bliver til. 

Har du spørgsmål om din rejse?
Spørg en rejsekonsulent

Book din rejse til Atlanta

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt