Chicago

Chicagos berømte Basketball hold "Chicago Bulls"
 

Rejser til Chicago - Rå, moderne og fængslende

USA's tredjestørste by Chicago er et forunderligt mix af nyt og gammelt, gråt og farverigt, og ikke mindst af det rå, nedslidte og tidløse overfor det skinnende, moderne og velfungerende. Hvad Chicago altid er, er fængslende og fascinerende. Byen rummer alt - ALT - hvad en storby skal rumme. Book din rejse til Chicago hos KILROY!

Kom hurtigt videre:

Det måske allermest kendetegnende ved Chicago og et konstant tilstedeværende element er 'The L', byens fascinerende jernbanesystem. 'The L' er ikke blot en subway som i mange andre amerikanske storbyer - i Chicago giver et særligt højbanesystem, det såkaldte 'The Loop' i bydelen af samme navn, en helt særlig fornemmelse og stemning. Her kører togvognene med deres karakteristiske skramlende lyd konstant over ens hoved, og associationerne til en strøm af amerikanske film får frit spil. 

Chicago Blues og Jazz - masser af musik 

Skulle storbyfornemmelsen ikke allerede her have skudt dig bagover af begejstring, vil en tur i Chicagos hyggelige blues- og jazzbarer garanteret gøre det. Disse atmosfærefyldte afkroge har gennem årtier dannet ramme om den berømte 'Chicago Blues' og Chicago Jazz', og selv for dem der ikke interesserer sig for denne slags musik, er disse uovertrufne stemninger værd at opsøge. Det er nemlig lyden af Chicago, USA's midtvest-storby nummer 1. Også andre musikgenrer har gennem tiderne blomstret her og lader sig høre i byens barer og natklubber: soul, gospel og sågar den tidsbestemte house-musik, der strømmede ud af Chicago i slutningen af 1980'erne. Senest - og i høj grad stadig den dag i dag - har indierockscenen haft en heftig opblomstring i byen.  Et par af USA's bedste festivaler i denne kategori finder sted hvert år i Chicago: The Lollapalooza og Pitchfork Music Festival. Et andet stort nummer i Chicago er byens stolthed på sportsfronten, det verdensberømte basketballhold Chicago Bulls. Det er en medrivende oplevelse at se holdets NBA-kampe i den enorme Chicago Bulls Arena, der hører hjemme i United Center.

Chicago er fyldt med gangsterstemning og overdådig arkitektur

Til indtrykket af Chicago som jazzby klæber også et andet af byens væsentlige, historiske kendetegn: gangstermiljøerne. Miljø er måske så meget sagt, men det er heldigvis ikke svært at blive hensat til denne uforlignelige stemning af cigarrøg, bløde hatte og lyssky pengesager, der hørte til 1920'erne og 30'ernes gangster æra. 

billige rejser til chicago

KILROY har billige og fleksible flybilletter til Chicago.

Samtidig er Chicago så moderne som noget, med strålende, imponerende arkitektur af forskellig slags: de himmelstræbende skyskrabere er lige så flotte som de er høje, og et resultat af byens skyskraber æra (ja, sådan en har byen også haft) i slutningen af 1800-tallet. Faktisk er Chicagos skyline en af verdens højeste med den ene fantastiske skyskraber efter den anden (tjek dem ud fra en af de anbefalelsesværdige og informative bådture på Chicago River), men her er også smukke kirker, fantastiske museer og ikke mindst massevis af nyere, anderledes arkitektur. Også byens parker er i særklasse, med Grant Park og den nye Millenium Park, der også byder på interessant og nytænkende arkitektur, blandt topscorerne. I disse parker finder man et vidunderligt liv og enestående storbystemning med udsigt til byens storslåede skyline.

Shopping og søbriser i Chicago

Ja, Chicago er også velsignet af en vidunderlig beliggenhed ved vandet. Den enorme Lake Michigan tilføjer ikke blot et ekstra element til byens skønhed, den giver samtidig et tiltrængt pift af stor og voldsom natur (der blæser meget kolde vinde herfra om vinteren, som generelt altid er en kold fornøjelse på disse kanter). Oveni er der Chicago River, der smukt blander sig med storbyens skyskrabere og travle trafik.

Det etniske og hippe Chicago

Chicago er ikke blot mødet mellem det gamle nedslidte og det nye skinnende. Det er også et mangfoldigt mix af alle tænkelige typer og racer. Her er farverige, etniske kvarterer i stor stil, en meget stor afroamerikansk befolkning, alle mulige europæiske mindretal plus en stor koncentration af bøsser og lesbiske i nogle af byens mere farverige og skæve kvarterer. Et andet spændende og anbefalelsesværdigt kvarter er Wicker Park, nordvest for The Loop, der efterhånden hører til et af de mere hippe i byen. Her finder man gode, trendy restauranter, barer og butikker, også af second hand- og retro-slagsen. Et absolut must.

Har du spørgsmål om Chicago?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Chicago

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt