Hawaii

Se også Hawaiis smukke natur og landskaber fra en helikopter
 

Rejser til Hawaii - Aloha!

En rejse til Hawaii er en rejse til et tropisk og fortryllende sted med fantastiske strande, imponerende vulkaner, en overdådighed af blomster og farver og vidunderlige mennesker. Hawaii er indbegrebet af et tropisk paradis, så velkommen: Aloha! Book din rejse til Hawaii hos KILROY!

Kom hurtigt videre:

Hawaii er USAs ø-paradis i Stillehavet

Hawaii er USA's mest afsides stat, beliggende midt i Stillehavet. Der er noget særligt spændende og attraktivt over disse øer, de er på en måde indbegrebet af tropeøer, sydhavsstemning og surfbølger. Her er bjergene grønne, havet blåt og livet såre godt. Så hvorfor vente med at lægge bekymringerne bag dig? Køb en flybillet til Honolulu på hovedøen Oahu og lad dig forføre af Hawaiis gode vibrationer og smukke natur.
 
På mange måder er der ikke ret meget amerikansk over Hawaii - øgruppen minder hvad natur og mennesker angår langt mere om de andre øer i Stillehavet. Befolkningen er ekstremt afslappet og livsglad, og den rejsende tager hurtigt den dejlige livsstil til sig.

Honolulu og Waikiki: Første stop på rejsen til Hawaii

Når man rejser til Hawaii, lander man i hovedstaden Honolulu, der på godt og ondt giver et festligt indtryk af Hawaii. Det var her, præsident Barack Obama blev født, og det er her, de fleste besøgende iler ned på Waikiki Beach, denne verdensberømte strand, som man selvfølelig skal opleve når man er i Honolulu. Her leves livet, og ja, her er også masser af bølger og surfere - som næsten over alt på Hawaii. Bølgerne her er generelt lange og 'rullende', hvilket gør det til et ideelt sted for begyndere. Man kan leje en surf coach og tage lektioner - det kan lade sig gøre til rimelige priser. Efter endt træning, når maven skal fyldes op, er vores varmeste anbefaling et besøg på burgerbaren 'Cheeseburger in Paradise', der ligger på 2500 Kalakaua Avenue lige over for stranden. Navnet er langt fra tilfældigt - her får man simpelthen guddommelige, mundvandsfremkaldende burgere. Og så lige med en kold øl i dagens sidste solstriber. Åhh ja, så er Hawaii virkelig paradis.

rejser til hawaii - diamond head

Fascinerende Diamond Head på Hawaii.
 
Fra Waikiki Beach er der en blændende udsigt til Diamond Head, en fascinerende vulkan der ligger helt ud til det turkisblå hav. Set nedefra og på afstand er Diamond Head et betagende syn, men man bør også tage turen til toppen af denne vulkan. Turen op er ikke voldsomt krævende, men går dog over ujævne klippestykker og ret mange trappetrin. Heroppefra er udsigten over Waikiki og Stillehavet enestående.
 
Selv om Oahu rummer hovedstaden Honolulu, er øen blot Hawaii tredjestørste ø. Men netop fordi de fleste lander her, er den en af de mest besøgte og populære - dette skyldes dog også fantastiske strande som Hanuama Bay, Kailua Beach og Lanikai Beach. Ak ja, bare navnene får enhver nordbo til at drømme sig hen.

Oahus øvrige attraktioner: Pearl Harbour & Valley of the Temples

Men Oahu og Hawaii er meget andet end dejlige strande og bølger. Det er for eksempel historiske Pearl Harbour, der ligger lidt vest for Honolulu. Pearl Harbour har siden Anden Verdenskrig været berømt for det angreb, japanerne foretog på den amerikanske flåde her den 7. december 1941. Det var dette angreb, der bragte USA ind i krigen. Stedet er selvfølgelig værd at se alene for dette historiske vingesus.
 
Man bør også besøge Valley of the Temples, en mindepark i den østlige del af Oahu med smukke buddhistiske templer i frodige, grønne omgivelser. Stedet virker på den besøgende som et forunderligt møde mellem Hawaiis stillehavskultur og japansk skønhed og sirlighed. Et absolut must.

De tre andre store: Hawaii, Maui og Kauai

På en rejse til Hawaii handler det selvfølgelig først og fremmest om sol, strand, surfing, snorkling og liv og glade dage - og ikke at forglemme en masse vulkansk aktivitet. Det sidste finder man flere steder, bl.a. på den største ø, der bærer samme navn som hele øgruppen: Hawaii.
 
På denne hovedø kan man få et indtryk af den omfattende vulkanske aktivitet i bl.a. Hawaii Volcanoes National Park. Her ligger de store, aktive vulkaner Kilauea og Mauna Loa, hvoraf især førstnævnte er næsten konstant aktiv. På kysten hvor lavaen løber ud i havet, kan man sommetider se bølger af hvid damp der løfter sig fra vandkanten - synet bliver langt mere spektakulært efter solnedgang, når lavaen oplyser dampen og danner et orange lysskær. Et fantastisk syn.

billige rejser til hawaii

KILROYs rejsekonsulenter kan hjælpe dig med rejsen til Hawaii. De har været der.
 
De mange sorte lavastrande på Hawaii skyldes samme naturfænomen: når lavaen brækker i stykker ved kysten opløses den til sort sand, der skyldes ind på strandene.
 
Også på Maui kan man komme på vulkaner: Især Haleakala National Park er spændende med et enormt krater, der især er spektakulært ved solopgang. Området byder desuden på en lang række andre storslåede udsigter. På Maui bør man også tage en tur på den smukke Hana Highway og besøge byen Lahaina med de nærliggende badebyer Kaanapali og Kapalua nord for byen.

Endelig er der den fjerdestørste ø, Kauai, hvor hovedattraktionen er den fantastiske kløft Waimea Canyon.

Har du spørgsmål om Hawaii?
Kontakt en rejsekonsulent

Kontakt