Los Angeles

Surfer på en lokal strand i Los Angeles
 

Rejser til Los Angeles - L.A. City of Angels

Du vil aldrig kede dig i Englenes by! Tag på stranden ved Venice Beach eller drøn rundt i Hollywood Hills. Mærk det sprudlende kulturliv og tjek de mange fede museer og festivaler. Og gå endelig ikke glip af Pride paraden, den flamboyante gadefest. LA byder på alt! Book din rejse til Los Angeles hos KILROY!

Los Angeles - En blandet landhandel

Byen der er berømt for celebrities og store formuer, er hjemsted for godt 4 millioner indbyggere, men tager man forstæderne med, så er det et menneskehav på mere end 16 millioner. Los Angeles er USA's næststørste by (efter New York) og der bor folk fra 140 lande, så det er noget at en kulturgryde man havner i som besøgende. De etniske bydele er fx Chinatown, hvor du finder de bedste nudler, Koreatown, Little India, Little America, Thai Town og Little Ethiopia. Hver bydel har naturligvis sin egen atmosfære som er værd at udforske.

Som i flere andre storbyer, er LA et slaraffenland af fede klubber med cremen af den ypperste nutidige musik og man finder også udsøgte restauranter og museer i mange dele af byen. Museum of Contemporary Art er beliggende på 250 S Grand Avenue I Downtown. Her findes bl.a. nogle interessante pop art- og fotografi samlinger samt andre store samlinger.  

Los Angeles - Brenda, Brandon og de dyre vaner

Hvis du er vild med glødende kreditkort, så er shoppingmulighederne også fine. Tag til Robertson Boulevard og Melrose Avenue, og skal det være rigtig dyrt, bør du opsøge Rodeo Drive. Det er her stjernerne køber deres dyre rober, solbriller, smykker og håndtasker. LA er generelt et godt sted at shoppe og der findes et utal af store og små shopping-centre.

Husker du 90210, så var det i Beverly Hills det hele foregik og hele kvarteret ligner (surprise) stadig sig selv. Du kan endda spise en fin middag på det berømte Beverly Hills Hotel. Peach Pit skal du dog lede længe efter i den udgave du kender fra tv-serien, da det i dag er en kinesisk restaurant.

Den berømte Route 66 har sin endestation i bydelen Santa Monica. Her kan man tage solbrillerne på, og glo på alle de smukke mennesker som færdes nær vandet. I Santa Monica ligger Akvariet på Ocean Front Walk, og her kan du se en haj direkte i øjnene. Hvis du er i området, så smut også forbi Pier & Pacific Park, som er ganske underholdende.

Los Angeles - Rejser til Hollywood

Området med det berømte navn er faktisk en by i sig selv. Den er kendt for de store filmstudier som opstod i starten af 1900-tallet. Det er et spændende område med masser af filmhistorie og der er gode sightseeing tilbud til interesserede rejsende. Tag på en bustur med guide eller kør selv rundt i Hollywood Hills for at kigge på filmstjernernes velbevogtede hjem (slotte) og det berømte Hollywood vartegn på toppen af bakken. Glem ikke et tur til Griffith Observatory hvor du kan se både Hollywood skiltet og Down Town L.A - udsigten er intet mindre end fantastisk.

Hvis du er en ægte filmtosse, så skal du naturligvis se det legendariske Kodak Theatre. Her foregår rigtig mange premierer og Oscar-galafester. Det er også her du kan se filmstjernernes autografer og håndaftryk i fortovet, mens du på Hollywood Walk of Fame (Hollywood Boulevard) finder mere end 2000 stjerner der er nedlagt til ære for de mange nulevende og afdøde berømtheder der har bidraget til underholdningsindustrien gennem tiderne.

Universal Studios er en temapark hvor du nemt kan tilbringe det meste af en dag med at se på optagelser og kulisser fra aktuelle og hedengangne film og tv-serier. Hvis du er heldig kan du endda spotte en ægte filmstjerne på vej ud af sin trailer eller se hvordan special effects bliver til.

Strandlivet omkring Los Angeles

Malibu er den største strand i Los Angeles. Den ligner noget vi kender fra Baywatch med masser af palmer og livreddertårne. Forvent dog ikke de store dramatiske redningsaktioner - dem er der langt i mellem. Venice Beachfront er et behageligt sted at hænge ud som backpacker. Langs promenaden ser man alle slags mennesker - sjove og skøre. Tag del i løjerne og lej et par rulleskøjter, et surfbræt, spil med musklerne i de udendørs work-out parker eller se bare godt ud med dine nyeste surfershorts eller mini-bikini.

Fede aktiviteter i Los Angeles

De strandhungrende bør holde øje med Venice, Malibu og Zuma beach, hvor der er gode surfing- og body boarding muligheder. Manhattan Beach kan være overfyldt med Volleyball spillere og solbadende gæster - men det er også en af de bedste strande.

Har du lyst til en rask hike, så er det bare på med støvlerne og af sted op i bjergene ved Santa Monica, Malibu State Park eller Griffith Park. Skiløb findes sågar også i nærheden af Los Angeles, nemlig i Bernardino National Forest og Big Bear Lake. Om foråret er det næsten muligt at stå på ski i bikini! Skisæsonen er fra december til april. Læs mere om oplevelser i Los Angeles.

Transport rundt i Los Angeles

LA er notorisk kendt for sine kaotiske bilkøer. Man antager at der findes 1 bil per indbygger i byen, så bliv ikke overrasket hvis du sidder fast i trafikken. På den anden side, så kan det stadig anbefales at leje en bil eller køre i taxa, så man selv kan bevæge sig rundt i den kæmpestore by. Det kan til tider være ret besværligt med den ellers veludbyggede offentlige transport. Lufthavnen LAX er i øvrigt en af de travleste i verden.

Hvornår er det bedst at besøge Los Angeles?

Juli og august er de travleste turistmåneder og priserne på overnatning m.m. er skyhøje. Du kan spare en del ved at rejse til Los Angeles uden for højsæsonen, fx marts til maj og september til november. Undgå juni hvor "smoggen" hænger tungt over byen.

Vil du studere i Los Angeles og Californien?

Du kan læse din bachelor, kandidat, et semester eller tage i praktik i Los Angeles og Californien. Vi samarbejder med nogle af de største og mest anerkendte universiteter. Læs mere om vores universiteter i Los Angeles her.

Har du spørgsmål om LA?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Los Angeles

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt