New Orleans

Velkommen til magiske New Orleans
 

New Orleans - Mardi Gras og Voodoo!

New Orleans betegnes ofte som den nordligste by i Caribien og byen emmer af farver, sydstats-stemning, jazz og spøgelseshistorier!

Hovedattraktionen i New Orleans er det franske kvarter. Dette er den ældste del af New Orleans; husene er typisk fra en fordums tid og fortæller så mange fede og fascinerende historier! Det franske kvarter er berømt for dets mange myter og spøgelseshistorier. Husene er kendt for deres fantastiske arkitektur med smukke balkoner der ofte er dekoreret efter sæsonerne eller festligheder.

5 ting du bør opleve i New Orleans

  • Mardi Gras (typisk i februar)
  • The Hurricane - cocktail! (læs mere nederst i artiklen)
  • Det franske kvarter
  • Gryderetten Gumbo (fra det sydlige Louisiana)
  • Jazz (Louis Armstrong er født i New Orleans!)

En del af byen befinder sig under havoverfladen, hvilket betyder at byen har enorme dæmninger og kraftfulde pumper til at beskytte mod store mængder vand. Dog var orkanen Katrina fra 2005 for stærk og stor for barriererne, og oversvømmelsen og ødelæggelsen gennem New Orleans medførte en halvering af befolkningstallet.

Mardi Gras i New Orleans

Den travleste og mest spændende tid i New Orleans er omkring Mardi Gras i februar eller marts. Besøgende tager til hovedgaden Bourbon Street, hvor folk prøver at fange de berømte perlehalskæder som kastes af "balkon-pigerne". Festen foregår både om dagen og om aftenen, og festivallen når sit højdepunkt med parader over hele New Orleans og i resten af staten Louisiana.

New Orleans forvandles under den årlige Mardi Gras festival

Det franske kvarter er fantastisk til alle typer af shopping, der er mange små specialforretninger, og du kan finde alt fra kunst- og aktivitetsbutikker til tøj og souveniers.

Hvad skal jeg se i New Orleans?

Der er mange muligheder for byrundture i New Orleans; et usædvanligt valg ville være at prøve en af de hjemsøgte ture. Dette er en historisk tur gennem det franske kvarter. En guide vil fortælle farverige historier om de berømte bygninger i området, og turene foregår efter mørkets frembrud, hvilket naturligvis gør det endnu mere spændende... Hvis du kan lige alligatorer så er en tur i en sump måske sagen, og hvis du er på udkig efter den gode gamle flod-atmosfære, så tag en bådtur langs Missisipifloden - prøv en af de gamle dampbåde. Derudover er der også Voodoo-turene, som ikke er for sarte sjæle!

Mad og specialiteter i Louisianna og New Orleans

Mad til sjælen, køkkenet i New Orleans er enten kreolsk eller cajun. Hvis du vil opleve ægte autentisk spise prøv da the Gumbo eller Jambalaya, og efter noget sødt prøv da en beignet, en doughnut fra det franske kvarter med en kop kaffe, eller hvis du vil have en snack prøv da en Muffuletta, som er en special-sandwich fra Louisiana. Der er noget for enhver smag, og det franske kvarter er pakket med alle slags restauranter og caféer, som serverer enhver slags mad.

Det franske kvarter i New Orleans er et must...

The Hurricane - en cocktail du må prøve!

New Orleans er også kendt for The Hurricane - og her taler vi ikke om de alvorlige storme der rammer den Mexikanske Golf. En Hurricane er en velkendt cocktail, som blev skabt i New Orleans. Skabelsen af denne drink, der har farve som passionsfrugt, er tilkendt New Orleans' værtshus-ejer Pat O'Brian. I 1940'erne var han nødt til at skille sig af med al den rom som lokale distributører tvang ham til at købe før han til sidst kunne få lov til at købe nogle få kasser med andre slags spiritus. Han hældte blandingen op i orkan-lampe-formede glas og gav det til sejlere. Drinken fangede an, og har lige siden været en klassiker i det franske kvarter. Du kan stadig bestille en Hurricane hos Pat O'Brian's... dette er et must når du besøger New Orleans!

En anden ting du ikke må gå glip af i New Orleans er musikken; uanset hvilken dag på ugen det er eller hvor du befinder dig, er der altid en klub eller bar med live musik. Jazz er den største kilde til musik, og Louis Armstrong, en af de største Jazz legender, kommer da også fra New Orleans. Du vil opdage at mange klubber udelukkende spiller hans musik.

Naturen omkring New Orleans er ret unik!

Skal vi hjælpe dig med din rejse til New Orleans?
Kontakt KILROY

Book din rejse til New Orleans

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt