New York

New York skyline
 

Rejser til New York - Flyv til verdens storby nr. 1

Forvent det ekstreme, når du besøger verdens storby nummer 1. New York rummer så mange muligheder og spændende kvarterer, at du ville ønske, du ikke behøvede bruge tid på at sove. For New York sover aldrig; her kan du shoppe kl. 23 og gå på diskotek kl. 10 om formiddagen. Køb din rejse til New York hos KILROY.

Når du rejser til New York, verdens mest berømte storby med kælenavnet The Big Apple, og ikke lige ved, hvilken bid af dette store, fantastiske æble, du skal tage først, kan du passende tage et kig på Manhattans mange, lange avenuer. De er fyldt med klassiske diners, hvor man kan starte dagen på ægte New York-maner med masser af æg, bacon, pølser og pandekager. Herefter kan man fx tage subway'en til Manhattans sydlige ende, hvor The Financial District er et godt sted at observere travle børsmæglere, moderigtige forretningskvinder og de mange limousiner, der holder side om side med pølsevogne og kaffeboder. Få blokke herfra er Ground Zero, det store tomrum hvor World Trade Center stod. Der går et gys gennem kroppen, når man står her blandt de mange new yorkere, der dagligt mindes 11. september og de omkomne, hvis navne er indgraveret i områdets nye monumenter. Der er uendelige muligheder i New York. 

Oh so Soho - New York

Lad dit eventyr i New York tage dit lidt nordpå, til Soho og Greenwich Village, der har et meget afslappet og hyggeligt boheme-præg. Udover mange gode butikker er her masser af brostensbelagte gader, små parker og et uovertruffent kunstner- og universitetsmiljø takket være New York University og de mange gallerier. Et perfekt sted at opleve den lokale stemning er Fanelli's Café på hjørnet af Prince og Mercer Street.

Hippe Lower East Side og East Village i New York

På din rejse til New York skal du også sørge for at besøge Lower East Side og East Village. Disse bydele på Manhattan er stedet for dem, der søger det rå, kantede og cool. Her er masser af tjekkede tøj- og genbrugsbutikker, natklubber og spillesteder, og ikke mindst den udødelige punkkultur. Her er altid noget på færde, altid noget for øjnene og sanserne: et sted finder du en bar, der udelukkende laver pommes frites (og hvilke pommes frites!), et andet sted står folk i lange køer kl. 1 om natten foran et af Manhattans mange, indbydende konditorier med de mest uimodståelige kager.

Upper Manhattan i New York

Der er selvfølgelig vanviddet af lysreklamer og kæmpebutikker på Times Square og udsigten fra Empire State Building, men ellers skal man på øvre Manhattan opleve en søndag i Central Park, når alle new yorkerne søger herind for at slænge sig på græsset, løbe rundt om de store søer, spille baseball eller spise hotdogs. Det er indbegrebet af søndag i New York. Start dagen i Harlem nord for Central Park. Søndag formiddag valfarter alle de sorte familier nemlig til gudstjenester i de mange kirker, og man er meget velkommen som gæst. Prøv den venlige Canaan Baptist Church, der emmer af gospelsang og gode vibrationer. Øst for Central Park, på Upper East Side, er det pæne, mondæne og dyre New York. Det er her, du finder alle de dyre mærker, og ja, det er også her, pigerne i 'Sex And The City' shopper. Lige syd for, på den berømte Fifth Avenue, bør man besøge tøjbutikken Abercrombie & Fitch. Den er i fire etager, mørk og hemmelig som natten og med høj technomusik i luften. Det glade vanvid og lige så meget discotek som tøjbutik!

Brooklyn: de kendte og kreative

Over East River fra Manhattan (tag gåturen over Brooklyn Bridge, udsigten er fænomenal) ligger Brooklyn, der efterhånden er blevet stedet for de unge og kreative. Især bydelen Williamsburg sprudler af kreativitet med gallerier, second hand-tøjbutikker, barer, spillesteder og ultracool, unge lokale, der går i det helt rigtige tøj på den helt rigtige måde. Det er her, du enten opdager din indre, hippe new yorker og gør som de lokale, eller indser, at der er en grund til, at du ikke bor her.  Brooklyn Bridge med Manhattan i baggrunden. Tjek også Downtown Brooklyn ud, specielt Smith Street, en af New Yorks hyggeligste gader. Her er en meget afslappet atmosfære, venlige lokale og stribevis af lækre butikker og hyggelige caféer og restauranter. Prøv Bar Tabac, hvor du måske får et glimt af en af de mange kendte, der bor i området.

Og så er New York forresten også ...

Basketball i Madison Square Garden, Guggenheim og andre museer i verdensklasse, Staten Island-færgen (gratis!!) og Frihedsgudinden, de endeløse rækker af gule taxier og ...

Pssst...Vi har også lavet en nyhed med tips og gode råd fra kendte og lokale om New York.

Uddannelse og studieture til New York

Hvad med at tage en del af din uddannelse på New York Film Academy eller et andet universitet? Kontakt KILROY  og lad dem hjælpe dig med drømme om studier i New York. KILROY har også stort udvalg og lang erfaring med at lave studieture til New York.

Skal vi hjælpe dig med din rejse til New York?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til New York

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt