San Francisco

Udsigt over down town San Francisco
 

Rejser til San Francisco - skøn og mangfoldig

Farverige San Francisco er en funklende og fascinerende by med åbne mennesker, de berømte stejle gader, grønne parker, overvældende udsigter, et rigt og spraglet kulturliv og en af verdens mest berømte og imponerende broer: Golden Gate Bridge, byens vartegn. Køb din rejse til San Francisco hos KILROY!

Kom hurtigt videre:

Stemningen i San Francisco

San Franciscos beliggenhed på San Francisco Peninsula i Californien er formidabel. Til den ene side det vilde og åbne Stillehav, til den anden den lidt roligere San Francisco Bay. Med denne beliggenhed følger et behageligt klima med velkomne havbriser - og det er lidt som om, disse briser smitter af på mange af byens facetter: folk er glade og imødekommende, og byen emmer af noget frisk og innovativt (både kunstnerisk, kulturelt og erhvervsmæssigt). Mest berømt er byen dog for de stejle, charmerende gader, og tager du en tur rundt i byen med sporvogn kan du glæde dig over utrolige udsigter over byen og havet samt blik til mange af de smukke huse, byen er fuld af. Og hvorfor ikke slappe af i en af byens dejlige parker bagefter? Vælg mellem Lafayette, Buena Vista, Presidio og Lincoln.

Der er ingen ende på San Francisco

'Der er ingen ende på Paris', hedder en berømt roman af Ernest Hemingway. Det gælder nu også San Francisco, for der er få byer, der rummer så mange seværdigheder og spændende bydele. Man føler hele tiden, at man har noget til gode her, så mange punkter er der på ens must-see-liste. Først og fremmest er der den verdensberømte Golden Gate Bridge, bygget i 1937 og verdens længste hængebro indtil 1964. Det er et must at gå over broen eller måske tage en løbetur her, som de lokale gør - udsigten er enestående, og der er dejlige grønne omgivelser i Golden Gate Park. 

Fisherman's Wharf er lidt for meget af en turistfælde til rigtigt at være interessant, men besøg eventuelt Pier 39, der huser en koloni og søløver, og tag så ellers hurtigt videre fra Pier 33 ud til en anden af byens helt store attraktioner ude midt i San Francisco Bay: Alcatraz. Alcatraz er en ø, der udelukkende er berømt for dets berygtede fængsel, et fængsel der dog blev lukket i 1963. Stedet er dog stadig lige berømt og seværdigt, nu med museum, fyrtårn og grønne områder. 

San Franciscos mange ansigter

Mange forbinder San Francisco med hippier og flower power-opblomstringen i 1960'erne. Centrum for disse kærlige strømninger var helt præcist bydelen Haight Ashbury, som den dag i dag stadig er et underholdende og kulørt element i San Francisco. Og  her mangler i hvert fald ikke genbrugsbutikker med retrotøj fra dengang, ej heller muligheden for at købe et eller andet Jimi Hendrix-agtigt. Stemningen er unik og man bør gøre sig selv den tjeneste lige at hænge lidt ud her og suge det hele til sig. 

Også Chinatown har gennem tiderne været et berømt San Francisco-symbol. Den er da også en af de ældste - og største - af sin slags i USA; den har ligget i Downtown San Francisco siden 1850. Her kommer man for at smage den fremragende kinesiske mad og måske, hvis man kommer på det rette tidspunkt, nyde drageparaden på Grant Avenue under det kinesiske nytår hvert år i slutningen af januar. 

I The Financial District kan man ikke undgå at løbe ind i den uendelige strøm af travle forretnings- og finansfolk. Der er en lille smule Manhattan over dette område, selv om bygningerne er lavere. Det er også her, man finder masser af gode butikker - især ved Union Square, hvor en række af de smarteste og hotteste ligger. 

Til byens præg af frisind hører selvfølgelig også dens berømte, store homoseksuelle del af befolkningen. Denne holder primært til i bydelen Castro, og det er især i juni det er sjovt at være her, når den flamboyante og farverige Gay Freedom Day Parade løber af stablen.

Kultur og natteliv på din rejse til San Francisco

San Francisco byder på et væld af god underholdning og fuld fart på nattelivet. Her findes rigeligt med gode spillesteder, cocktailbarer (prøv Aub Zam Zam i Haight Ashbury), restauranter og natklubber - hvad sidstnævnte angår bør man kigge indenfor på 1015 Folsom i bydelen Soma. Byen er i det hele taget berømt for sine mange gode festivaler og parader, så du behøver ikke at kede dig. 

Læg også vejen forbi …

… nabobyerne Oakland, Berkeley og San Jose. Og ikke mindst Californiens mange gode vingårde og selvfølgelig den fantastiske Yosemite National Park lidt længere inde i landet. Glem heller ikke at køre ad den berømte Highway 1 lange Stillehavskysten hele vejen til (eller fra) Los Angeles.

Har du spørgsmål?
Spørg en rejsekonsulent
Læs mere i KILROYs rejseguide om San Francisco
Læs mere

Book din rejse til San Francisco

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt