Yosemite National Park

Oplev fantastiske Yosemite i USA
 

Yosemite National Park

Yosemite National Park er en af USA´s mest populære nationalparker. Beliggende i det centrale Sierra Nevada i Californien, kun et par timers kørsel fra San Francisco, er Yosemite berømt for sin storslående natur med imponerende vandfald og vilde klipper. Dette inviterer til fantastiske hiking oplevelser!

Yosemite National Park er grøn og frodig, og ikke mindst, fyldt med smukke og vilde vandfald. Her finder du nogle af Nordamerika´s højeste vandfald, hvor smeltet is fra Sierra Nevada Mountains flyder i frit fald. Nogle steder er det endda muligt at komme så tæt på vandfaldene at du kan mærke vanddråber mod din hud! Blandt hovedattraktionerne er Upper Yosemite Falls, der har tre individuelle fald på til sammen 740 meter.

Yosemite's vertikale klipper

rejse til Yosemite

Yosemite blev grundlagt i 1890 og er omtrent 3000 km2 stor. Den er kendt for sine mange skønheder, heriblandt de smukke klipper, som dem du vil finde i Yosemite Valley, bundet sammen af Half Dome, El Capitan og andre næsten lodrette granitvægge - de er op til 1000 meter høje! Disse spektakulære klipper er helt bestemt nogle af de største attraktioner, ikke blot i Yosemite, men i hele det vestlige USA. 

Glacier Point & Tioga Road
Glacier Point i Yosemite Nationalpark

Hvis du lige føler trang til at se det hele lidt fra oven, så tag en tur op til Glacier Point, hvor du vil finde en fantastisk udsigt over dalen. Du kan også vælge at køre langs Tioga Road, som går gennem parken og Sierra Nevada Mountains. Denne vej er tidligere blevet benyttet af både indianere og guldgravere, og her vil du få følelsen af at være blevet bragt tilbage i historien. Denne strækning er spækket med udkigsposter hvor du kan stoppe op, strække benene og nyde udsigten. Vær dog opmærksom på at vejen kan være lukket om vinteren.

Der er rig mulighed for at tage på spændende ture og dagudflugter i Yosemite National Park. Her er stier og ruter nok til jer der vil hike og trekke i dagevis.

Mirror Lake

Mirror Lake i yosemite

Mirror Lake er navnet på en af de mest berømte søer i Yosemite National Park. Navnet stammer fra det faktum at vandet er næsten helt stille, og når man kigger over den skinnende overflade, kan man se at skyer, bjerge og trætoppe spejler sig i vandet. Gå ikke glip af Yosemite's berømte gigantiske træer! Det er en sort af de kendte redwood træer, der vokser i det nordlige Californien, og nogle af træerne i parken er flere tusind år gamle!

OBS: Mariposa Grove med de gigantiske er lukket for besøg indtil foråret 2018 på grund af vedligeholdelse.

De 5 bedste steder at tage billeder i Yosemite Nationalpark

  1. Tunnel View
  2. Glacier Point
  3. Yosemite Falls
  4. Vernal og Nevada Falls
  5. Groves of Giant Sequoias

Frisk luft og bypuls

Hvis du er i Californien, Nevada, Arizona eller Utah, så er Yosemite uden tvivl en ideel rejsedestination. Oplev det bedste af begge verdener ved at kombinere den pulserende storby San Francisco med at hike i Yosemite's betagende naturlige skønhed.

Yosemite National Park har hvert år tusindvis af besøgende fra hele verden. Hvis du foretrækker at have omgivelserne for dig selv, så bør du besøge parken udenfor højsæsonen, som er i juni - septmeber. Du er dog aldrig helt alene i Yosemite National Park.

Yosemite National Park indgang og billetter

Bear Sign in Yosemite National Park

For at få adgang til Yosemite National Park skal du købe en billet (Normalt 30 USD pr bil). Billetten giver dig adgang til 7 dages adgang til parken hvis du besøger den i bil, på cykel eller til fods. Besøg Yosemite National Parks officielle hjemmeside for at få oplyst opdaterede priser. Pro tip: Indgang til parken er gratis på særlige datoer, tjek hjemmesiden for alle detaljer. Du kan også købe et årspas som giver dig adgang til ALLE nationalparker og 'Recreational Lands' over hele USA.

Vil du opleve Yosemite?
Skriv til os!

Book din rejse til Yosemite National Park

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt