Fraser Island

Fraser Island View
 

Rejser til Fraser Island - Sand, vand og eventyr

Fraser Island i Australien er verdens største sandø og et sandt paradis for eventyrlystne backpackere. I midten af denne kæmpe 'bunke' sand findes områder med regnskov og paradisiske ferskvandssøer, der indbyder til en afkølende svømmetur. Eventyret på Fraser Island foregår af gode grunde med firehjulstrækker langs de fantastiske strande, der fungerer som øens motorvej!

Kom hurtigt videre:

Midt på den australske østkyst ligger Fraser Island. Øen er et absolut must, et fantastisk naturparadis fyldt med sand, sanddynger, klitter og endeløse, smukke sandstrande. Man forstår hvorfor øen er på UNESCO's World Heritage List, for Fraser Island er et helt specielt sted. Her findes omkring 100 ferskvandssøer lige til at tage en dukkert i, nogle af dem krystalklare, andre med en the-lignende farve fra de omkransende eucalyptus-træer. Det hele er meget paradisisk og unikt, og denne fornemmelse bliver ikke mindre af at øen desuden er spækket med indbydende, hvide sandstrande og idyllisk regnskov.

Vilde hunde og hajer på Fraser Island

Fraser Island er kendt for sine mange vilde hunde, de såkaldte dingoer, der er typiske for især de øde egne af Australien. Disse lidt lumske dyr giver måske øen et ekstra pift i retning af det vilde og eventyrlige, men man bør optræde varsomt hvis man støder på dem. Træd forsigtigt tilbage og lad for alt i verden være med at fodre dem eller fange deres opmærksomhed på anden vis.

Et andet vildt 'element' på eller rettere omkring Fraser Island er de mange hajer, der færdes i havet omkring øen. Det kan derfor ikke tilrådes at bade fra de ellers smukke strande - til gengæld kan man fornøje sig med muligheden for at spotte disse hajer fra en række udsigtsposter på øen, fx fra Indian Head.

Top 3: Det bedste af Fraser Island

Fraser Island er - heldigvis - meget andet end farlige dyr. Faktisk står de smukke og spændende steder i kø for at vinde din opmærksomhed. Her er vores bud på en top 3 over øens hovedattraktioner:

Lake McKenzie - øens mest berømte og populære 'dune lake', og med rette. Denne krystalklare blå sø er omgivet af smukke hvide klitter til alle sider og er et vidunderligt syn. Efter en varm dag på øen er det det helt perfekte sted for en svømmetur. Efterfølgende kan man slænge sig på klitterne indtil solen går ned.

Eli Creek - her er alle tiders mulighed for at prøve en naturlig vandrutschebane der overgår alt hvad du ellers har set eller prøvet i denne kategori. I gåafstand fra den smukke Seventy Mile Beach kan man hoppe ud i det friske vand, der fosser ned gennem dette indbydende vandløb og nyde turen hele vejen ned. Perfekt underholdning i smukke omgivelser.

Maheno Wreck - her er mange turister, men stedet er ikke mindre fascinerende af den grund. S.S. Maheno var engang en luksusliner, der senere blev brugt som bombemål under Anden Verdenskrig. Vraget er kæmpestort og virker surrealistisk midt på den lange, øde sandstrand.

Læs også Queenslands Backpacker Guide 

Vil du til Fraser Island?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Fraser Island

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt