Kakadu National Park

Nedkøling i natural pools - Kakadu N.P.
 

Rejser til Kakadu National Park - Australiens frodige vildmark

Kakadu National Park er et af de absolutte højdepunkter i Australien. Dette fascinerende sted i delstaten Northern Territory et par hundrede kilometer øst for Darwin er det perfekte sted at gå på opdagelse i den vilde australske natur. Her er frodigt, fantastisk og fyldt med fascinerende dyreliv - især de verdensberømte krokodiller. Køb din rejse til Kakadu hos KILROY!

Kom hurtigt videre:

En rejse til Kakadu National Park i det nordlige Australien er næsten garanti for en masse oplevelser, der vil efterlade dig med fornemmelsen af, at du har fået en smag og en førstehåndsoplevelse af det 'rigtige' Australien. Her i Australiens største nationalpark finder man nemlig masser af dramatiske sandstensklipper, brusende vandfald og en imponerende flora og fauna. Hvad sidstnævnte angår er området især kendt for sine mange - og store! - krokodiller, men også de andre k'er, koalaer og kænguruer, er rigt repræsenteret her. Sammen med massevis af andre spændende dyr. Snart forstår man, hvorfor Kakadu er repræsenteret på UNESCO's World Heritage List.

Rejsen til Kakadu National Park

Indfaldsvejen til Kakadu National Park er byen Darwin, der er hovedstad i delstaten Northern Territory. Fra Darwin kan man enten køre i bil selv ud til parken, eller man kan tage på en af de mange interessante oplevelsesture, man kan booke her på siden. Fordelen ved disse ture er, at man får den perfekte introduktion til denne fascinerende park med lokale guider, hvoraf en tredjedel er aboriginees (den oprindelige australske befolkning). Fælles for dem alle er, at de er eksperter, der ved præcis hvor og hvornår man finder de spændende dyr og naturfænomener. Og det er ikke kun naturen, der er bemærkelsesværdig i Kakadu. Her er også mange hulemalerier og kulturelle levn fra den aboriginale befolkning, som gør det til et interessant sted på flere måder. Man kan sagtens bruge en hel uge i Kakadu, men mindre kan også gøre det. 

Kakadu National Park ligger i regionen Arnhem Land, et stort og vildt område, der dækker en stor del af Northern Territory. Her er masser af tropiske strande, vilde floder og fascinerende kløfter - men pas på, her er også masser af saltvandskrokodiller og andet spændende, så det er de færreste steder, man kan bade.

Højdepunkter i Kakadu National Park

Der er et par steder, man bør huske at se på rejsen til Kakadu. Højdepunkterne her er bl.a. vandfaldene Jim Jim Falls og Twin Falls, der konkurrerer om at være det mest fantastiske syn. Disse smukke vandfald falder fra op til 215 meters højde fra imponerende sandstensklipper og ned i lige så imponerende naturlige pools, der visse steder er sikre at bade i (læs: fri for krokodiller - men husk altid at tjekke med guiden eller lokalbefolkningen!). Til alle sider er disse pools omgivet af frodig bevoksning, og spørgsmålet er, om man kommer tættere på Paradis?

Se også Nourlangie, et område i udkanten af Arnhem Land med stor betydning for aboriginal-befolkningen. Her finder man den bedste samling af hulemalerier i Kakadu under de storslåede røde sandstensklipper, der sine steder prydes af orange, sorte og hvide farvetoner. Man forstår, hvorfor dette sted havde og har så stor betydning for aboriginerne.

Snyd heller ikke dig selv for at besøge Gunlom, endnu en betagende klippeafsats med vandfald, pool og hele pakken - vi kan anbefale den stejle gåtur ad Waterfall Walk, der byder på nogle svimlende udsigter.

Der er meget mere at komme efter i Kakadu, f.eks. Maguk og Ubirr - især Maguk er et godt eksempel på en langt mere fredelig og knapt så turistet del af Kakadu. Maguk ligger i den sydlige del af parken, mens Ubirr med de mange malerier og magiske stilhed ligger ca. 40 km. nord for hovedfærdselsåren i Kakadu, nemlig The Arnhem Highway. 

Sæsoner i Kakadu og Northern Territory

Det bliver vådt, meget vådt, i regntiden på disse kanter, hvilket vil sige cirka mellem november/december og april. I denne periode skal man ikke altid forvente overhovedet at kunne besøge Kakadu, da oversvømmelser og stormvejr er normen snarere end undtagelsen på denne tid af året. Så husk altid dette i din planlægning. Man kan næsten gætte sig til, at der derfor også er mest vand i vandfald og mest frodigt umiddelbart efter regntiden, mens slutningen af den tørre årstid (september-november), typisk også er den mest kedelige, fordi mange ting ser knapt så imponerende ud på denne tid af året.

Vil du opleve Kakadu?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Kakadu National Park

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt