Tasmanien

Vandfald - Tasmanien
 

Rejser til Tasmanien - det anderledes Australien

Der er mange, der rejser til Australien uden at besøge øen Tasmanien, der ligger syd for delstaten Victoria. Men det er synd at snyde sig selv for Tasmanien, for denne ø byder både på masser af smuk natur og interessant historie og kultur. Køb din rejse til Tasmanien hos KILROY!

Kom hurtigt videre:

Hvis du alligevel er rejst hele vejen til Australien, kan vi varmt anbefale, at du også rejser det lille ekstra stykke ned til landets sydligste punkt, den smukke ø Tasmanien. Her finder man et helt anderledes stykke Australien, som dog alligevel på mange måder er så typisk for landet. Her er vidtstrakte, barske landområder med ægte vildmark, fascinerende landskaber, spændende dyreliv (kænguruer og koalaer en masse!) og samtidig et byliv, der både emmer af historie og trendy vibes. Men først og fremmest er Tasmanien unik i forhold til det australske fastland.

Det vilde Tasmanien

Du kommer ikke til at kede dig på Tasmanien. Hvorfor ikke nyde at så få andre kommer herned? Det giver dig de optimale muligheder for at få det bedste ud af øen, at sætte pris på dens mange uspolerede områder og attraktioner. Det kan du f.eks. gøre ved at trekke i bushen, cykle, rafte og sejle i kajak i den vilde, fredfyldte og samtidig barske natur. 

Det bedste sted at tage på 'bushwalk', som det hedder når man vandrer i den australske natur, er på den centrale del af øen, det 65 km. lange Overland Track gennem Cradle Mountain-Lake St. Clair National Park. Denne vandretur varer seks dage og er en fabelagtig naturoplevelse - man skal dog være opmærksom på, at vejrforholdene kan skifte næsten fra time til time, så pak rygsækken med omtanke. 

Vi kan også anbefale Freycenet National Park nær den lille by Coles Bay på Tasmaniens østkyst. Her kan man finde masser af uspolerede strande og bugter og rigelige muligheder for gode bushwalks - og bl.a. nyde de storslåede, næsten lyserøde granitklipper, denne nationalpark især er berømt for.

Tasmaniens østkyst

I det hele taget er Tasmaniens østkyst fuld af hyggelige kystbyer, hvide sandstrande og blændende udsigter til den smukke - og flere steder klippefyldte - kyst. Ud over Freycenet National Park er højdepunktet her den skønne Wineglass Bay og endnu en nationalpark: Mt William (som ligger på nordøstkysten).

Hovedbyen Hobart og historiske Port Arthur

Tasmaniens hovedby Hobart er endnu et højdepunkt på østkysten - her er masser af historisk charme (det er Australiens næstældste by) og samtidig rigeligt med trendy caféer, gode festivaler og hippe barer. Byens beliggenhed ved Mt Wellington og med havet på den anden side er heller ikke værst - og skal hele dagen tilbringes ved havet, kan en udflugt til den fremragende Seven Mile Beach stærkt anbefales. 

Rejsen i denne sydøstlige del af Tasmanien bør også gå forbi Port Arthur, et historisk område fra tiden hvor straffefanger var blandt de første beboere i Australien. Her kan man ikke undgå at blive mere eller mindre berørt af de barske og brutale levn og efterdønninger fra den tid, hvor denne del af Tasmanien fungerede som straffekoloni. Stedet har noget dystert og trist over sig, men er samtidig ekstremt fascinerende. 

Det vestlige Tasmanien

Man har ikke oplevet det 'ægte' Tasmanien, hvis man ikke rejser til det vestlige Tasmanien. Det meste af denne del af øen er vildt og uspoleret, og ikke alle steder er lige nemme at nå. Et højdepunkt i det sydvestlige hjørne er den storslåede Franklin-Gordon Wild Rivers National Park, der byder på fantastisk rafting, klatring og trekking. Her er dybe flodkløfter og uigennemtrængelig regnskov, som dog i den nordlige ende gennemløbes af et par gode vandrestier.

Og så er der den enestående Southwest National Park, der fylder en stor del af det sydvestlige Tasmanien. Denne nationalpark er intet mindre end fantastisk, først og fremmest takket være dens jomfruelige regnskov, kæmpetræer - her er gigantiske gummitræer, ældgamle fyrretræer, fantastiske bregner og eventyrlig, frodig mos så langt øjet rækker. Oven i købet får man synet af snefyldte bjergtoppe der spejler sig i eventyrlige bjergsøer og om sommeren en overdådighed af smukke vilde blomster. Er det ikke nok til at sende dit kamera på overarbejde, er der også lige vilde floder i stor stil, brutale kløfter og vidunderlige vandfald. Southwest National Park er simpelthen fantastisk, et af verdens vildeste og mest isolerede steder - og af tilsvarende stor skønhed. En rejse til denne del af Tasmanien vil for langt de fleste være et højdepunkt ikke bare på rejsen i Australien, men i det hele taget, blandt alle denne klodes magiske steder. Se den, siger vi, se den!

Har du spørgsmål om rejsen til Tasmanien?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Tasmanien

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt