The Great Barrier Reef

Dykning Great Barrier Reef
 

Rejser til Great Barrier Reef - paradis på Jord

The Great Barrier Reef strækker sig langs det meste af Queenslands kyst i det nordøstlige Australien - over ca. 2000 km.! Verdens største koralrev er lige så smukt, som det er stort, og et absolut must for alle, der er tiltrukket af livet under overfladen. Tro os: det er ekstremt og helt og aldeles fantastisk. Køb din rejse til Great Barrier Reef hos KILROY.

Kom hurtigt videre:

Intet menneske bør snyde sig selv for én gang i livet at rejse til Great Barrier Reef i Australien. Her finder man et sandt paradis af undervandsliv i form af koraller i alverdens tænkelige farver og former, fisk i alle størrelser og farver, delfiner, hvaler, skildpadder, rokker, søheste og alt muligt andet godt fra havet - bogstaveligt talt. 

Udflugter til The Great Barrier Reef

Der er masser af gode steder at dykke og snorkle på The Great Barrier Reef. Det skyldes bl.a., at revet under navnet The Great Barrier Marine Park er beskyttet som nationalpark og på UNESCO's World Heritage List

Når man skal opleve koralrevet, er der flere steder på Queenslands kyst, man kan bruge som base og sejle ud fra. Et af dem er den smukt beliggende og hyggelige by Airlie Beach, der ligger cirka midt på Queenslands kyst med nogenlunde lige stor afstand til Cairns i nord og Brisbane i syd. Fra dette smukke sted omgivet af en frodig overdådighed af palmer og skov kan man dagligt komme med en af de mange både i havnen ud til forskellige koraløer og fabelagtige dykkersteder. Og det er også dels her fra Airlie Beach, samt fra Cairns, de fleste af KILROYs oplevelsesture i området har udgangspunkt. Man kan både komme på en-dags ture og ture over flere dage og nætter med alle nødvendige faciliteter ombord. Vi kan anbefale en tur over flere dage, da man på denne måde kommer rundt til flere gode steder, hvor man både kan dykke og snorkle, og samtidig har god tid undervejs til at slappe af, nyde de gode udsigter, se de fascinerende og kæmpestore 'potato cod' fisk ('kartoffeltorsk') i det krystalklare vand oppe fra dækket, og meget mere. 

Også byerne Townsville, Mackay og Rockhampton samt Cooktown nord for Cairns er glimrende steder at tage ud på revet fra. Jo længere nordpå man kommer, jo kortere er afstanden til revet - man skal i gennemsnit sejle et par timer for at nå ud til revet.

Dykning ved Great Barrier Reef

Når man besøger The Great Barrier Reef, er der både mulighed for at prøve et enkelt eller to dyk som nybegynder, hvor man hele tiden er sammen med en instruktør, og selvfølgelig for at tage et dykkerkursus undervejs, hvis man vælger en af de længere ture. Man kan f.eks. vælge den fremragende 5 Day Pro Dive-tur, arrangeret af vores samarbejdspartner Raging Thunder. 

Dine dykkeroplevelser her på verdens største koralrev vil ikke skuffe dig - det samme gælder, hvis du bare vil snorkle. Her findes mere end 400 forskellige arter af koraller og ikke mindre end 1500 fiskearter, plus alle de andre sære og fascinerende livsformer, man ikke kan undgå at støde på hernede. Forskere mener, at der stadig findes utallige uopdagede livsformer og arter, og man støder hele tiden på nye, spændende dyr.

Beskyt koralrevet!

Desværre er Great Barrier Reef mange steder truet og i fare for at uddø pga. turisme, klimaforandringer, fiskeri m.m. Derfor opfordrer vi på det kraftigste til, at man gør sit til at bevare revet intakt og uberørt. Rør ikke ved noget, lad være med at fodre fiskene og pas på, at du ikke rammer korallerne med svømmefødderne, når du svømmer rundt i dette paradis.

Vil du dykke ved Great Barrier Reef?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til The Great Barrier Reef

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt