Fransk Polynesien og Tahiti

Unikke naturoplevelser på Tahiti og Fransk Polynesien
 

Rejser til Fransk Polynesien og Tahiti

Tahiti og øerne omkring har øvet sig i kunsten af at forkæle turister i mange år. Og de er gode til det! Infrastrukturen er i top, du nyder isnende daquiri-drinks på palmestrande, de glade polynesere hilser imødekommende, og øerne er uforglemmeligt smukke - specielt Bora Bora…åh Bora Bora! Køb din rejse til Tahiti og Fransk Polynesien hos KILROY.

Kom hurtigt videre:

Hvordan rejser man billigst til Fransk Polynesien og Tahiti?

Hvis du ikke har mange ugers ferie og vil have mest mulig Stillehavsstemning på kortest tid, så rejs til Tahiti og naboøerne i øgruppen Society Islands, der alle er en del af Fransk Polynesien. Det kan varmt anbefales at arrangere turen hjemmefra, dette er simpelthen den bedste måde at spare penge - her kan tingene hurtigt blive dyre, hvis man skal arrangere, ordne og betale det på stedet. For bortset fra Huahine er Society Islands desværre et dyrt rejsemål. 

Men der er heldigvis tricks til at opleve dette paradis uden at blive ruineret: bestil de billigste hostels, lav din egen mad, tag bussen eller prøv at hitchhike rundt på øerne og få en snak med de venlige lokale på vejen. Sørg også for at have dit eget snorkeludstyr med, for der er akvarieliv i alle laguner, og leje koster kassen, hvis der overhovedet er en udlejer i nærheden. 

Tahiti - for professionelle surfere og festlige blærerøve

snorkel på tahiti

Tag ud at dykke eller snorkle på Tahiti og i Fransk Polynesien - betagende!

Tahiti bringer associationer frem på nethinden hos de fleste. Associationer af piger med blomsterkranse, palmestrande, krystalklart hav, dyreliv, festlige middage og malerier af Gauguin. Her kan du slænge dig på de smukke lavastrande eller gå på opdagelse i de små byer, som ligger i gemte dale mellem de fløjsgrønne vulkanklipper. Besøg også Gauguins museum og lær mere om hans produktive år på Tahiti i slutningen af 1800-tallet. 

Tahiti påstår at være 'the birth place of surfing', og her fanger du fantastiske bølger for både professionelle og nybegyndere. På Tahiti Iti, som er den mindste af de to Tahiti-øer, ved Hava'e Pass finder du en af verdens største, farligste og bedste bølger; Teahupoo, som er forbeholdt professionelle surfere. Godt sted at tjekke surferne ud hvis du selv er nybegynder. 

travel to Tahiti -travel to papeete

Hovedstaden Papeete skal du kun besøge kort. Skynd dig videre.

Hovedstaden i Fransk Polynesien hedder Papeete og ligger på Tahiti. Byen er dyr og ucharmerende, medmindre du har råd til shopping, clubbing og gin & tonics på fordækket af en yacht med blærerøvsfaktoren i top. 

Huahine - Backpackers paradise 

Hvis du leder efter afslappende beach-bum-stemning i ægte backpacker-stil på rejsen til Fransk Polynesien, vil du elske Huahine. De luksuriøse resorts har endnu ikke opkøbt øens smukke sandstrande, og derfor holder mainstream turisterne sig væk. Der er ikke meget at lave her, men her er fede surfbølger, fantastiske strande og billedskønne laguner, som tiltrækker backpackere og surfere. Huahine er virkeligt et lille dovent, billigt og paradisisk åndehul.

Raiatea - Society Islands' eneste vragdyk

Ra'iatea er Society Islands vilde og utæmmede ø, som bliver glemt af de fleste turister. Her er ingen badestrande, men en smuk rå natur og stolte lokale der lever i respekt for traditionerne. Vilde var de indfødte også i år 1900, da en tremastet skonnert fra Fanø gik på grund ud for øen og sank; de dræbte nemlig besætningsmedlemmerne! Nu kan man dykke på vraget. Inde i skroget er der en luftlomme på 25 meters dybde, hvor man kan tage masken af og nyde lugten.

Marquesas-øerne

Rejser til Marquesas-øerne - Nuka Hiva

Rejser til Marquesas-øerne. Her ses en vild natur på Nuka Hiva.

Marqusas-øerne er en gruppe vulkanøer i Fransk Polynesien, hvor der bor lige knap 10.000 indbyggere. Man kan roligt sige at Marquesas-øerne ligger 'langt pokker i vold' for øerne er faktisk nogle af de mest øde i verden. Du skal rejse cirka 1400 km fra selve Tahiti og næsten 5000 km fra Mexico, som er det fastland, der ligger nærmest. Der er fire lufthavne på Marqueses-øerne - en på hver af øerne: Nuku Hiva, Ua Pu, Ua Huka, and Hiva Oa. 

Bora Bora - forførende luksus

Bora Bora er et godt sted at ende din ferie med stil: Øen forfører dig til at bo for extravagant, shoppe for luksuriøst og spise for fint - og du nyder at bruge dine sidste penge her på én af verdens uden tvivl smukkeste øer. Bora Bora er en atol omgivet af koralrev og med små ubeboede palmeøer inden for revet. Vandet inden for revet er krystalklart, og fra overfladen har du frit udsyn til rokker og barracudaer som svømmer mange meter under dig. Hvis du vil ud og knokle lidt, så bestig Mt Pahia midt på øen. Det er en smuk og hård tur, som gør dig stolt når du endeligt nyder udsigten fra toppen.

rejser til Tahiti | rejse til fransk polynesien

Maupiti - det ukendte paradis

Maupiti er kendt som en mini-udgave af Bora Bora, som øen var for 40 år siden. Her er ingen resorts, få restauranter og ingen ATM. Maupiti er paradis uden turistglasur, og opfylder alle dine fantasier om at strande på en øde palmeø. Her kan du leve af kokosnødder fra de perfekte sandstrande og harpunerede, eksotiske fisk fra de turkise laguner, hvor du snorkler i et naturligt akvarium. Maupiti er endnu et ukendt paradis på jord, så måske skyldes de få turister bare øens afsides beliggenhed? Det anbefales at tage på romantisk Robinson Crusoe ferie på Maupiti, så anskaf en kæreste til ferien. 

Yderligere rejseinspiration

KILROY kan også tilbyde ø-hop, sejlads, dykning og surfing andre steder i verden, til en pris der er overkommelig for alle. Hvis du er sulten efter bounty, øde øer, dykning og surfing, kan vi anbefale dig at tage et kig på følgende sider:

Har du spørgsmål om Fransk Polynesien og Tahiti?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Fransk Polynesien og Tahiti

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt