Marshalløerne

Rejser til Marshalløerne
 

Rejser til Marshall øerne - tyrkisblåt vand og historiske hændelser

I det vestlige Stillehav ligger en øgruppe, som i 1788 fik besøg langvejs fra. Det var den britiske opdagelsesrejsende John Marshall, der gik i land. Den samme mand kortlagde siden øerne, og de er derfor opkaldt efter ham. En rejse til Marshalløerne byder bl.a. på salt havluft, bagende sol, dykkermuligheder og kridhvide sandstrande med svajende palmer. Men øgruppens indbyggere har også en vigtig historie at fortælle.

Stillehavets øer opdeles gerne i tre grupper, Polynesien, Melanesien og Mikronesien. Marshalløerne tilhører den sidste gruppe - der ligger nord for ækvator og vest for datolinjen - og består af to lange rækker af koraløer (atoller). Og da befolkningen gennem generationer har specialiseret sig i fiskeri, er det heller ikke noget problem at komme 'ud med snøren' som lystfisker. Fisk er også en vigtig eksportvare sammen med kokosnødder.

Majuro - Hovedøen på Marshalløerne

Majuro er hovedøen blandt Marshalløerne. Her kan du finde restauranter, biograf, bank, postkontor, dykker- og fiskearrangører, overnatningsmuligheder og den ene af øgruppens to lufthavne. Du kan sågar også finde natklubber og et sted at bowle. Så du kommer ikke til at kede dig på Majuro.

Udenfor Marshalløerne finder du den oprindelige Bikini

Omkring Marshalløerne er rigtig gode muligheder for at dykke og snorkle i de blå bølger og se på koralrev. Men du finder ikke kun smukke fisk og koraller på disse kanter. USA har nemlig brugt udvalgte områder omkring Marshalløerne til atomprøvesprængninger i efterkrigstiden. Og på havbunden ud for Bikini ligger stadig resterne af USS Saratoga til evigt minde om de ødelæggelser, sprængningerne førte med sig. Det er efter sigende det eneste hangarskibsvrag i verden, som kan udforskes med almindeligt sportsdykkerudstyr. Bikiniøen er i øvrigt kommet på UNESCOs world heritage liste fordi den repræsenterer begyndelsen på atomalderen. Men øen er også kendt for noget mere "opløftende" - det er nemlig herfra, den todelte badedragt "bikinien" har hentet sit navn.

Book din rejse til Marshalløerne

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt