Nordøen

Rå natur på spidsen af Nordøen - New Zealand
 

Rejser til New Zealands nordø - Vild action og store eventyr

New Zealands nordø byder på en lang række spændende seværdigheder og muligheder: den smukke Bay of Islands, vulkanske mudderbade og varme kilder ved Rotorua, den dynamiske hovedby Auckland, den spændende Maori-kultur ved Taupo og kunstneriske og kulturelle Wellington, men der er meget mere. Køb din rejse til Nordøen hos KILROY!

New Zealand generelt og nordøen i særdeleshed er stedet, hvor du aldrig behøver at kede dig. Man kan se og opleve det vigtigste på 8-10 dage, men sørg endelig for at have mere tid, for der er så meget at komme efter - ikke mindst hvad action, adrenalin og eventyr angår. Tager du dig tid, kan du fx begive dig ud på eventyr på White Island for at trekke på en aktiv vulkan. Gør det samme på de smukke bjerge Mount Egmont og Mount Tongariro eller nogle af de imponerende gletsjere på fastlandet. Efter at du har badet i de varme kilder og mudderet ved Rotorua, kan du i ro og mag nyde først synet af Stillehavets brusende bølger på den smukke kyst, siden besøge vingårdene i Wairarapa og nyde en chardonnay eller tre.

Aktiviteter på New Zealands nordø

Søger man aktivitet, adspredelse og god underholdning er New Zealand stedet. Her er endeløse kyststrækninger med gode bølger, så grib et surfboard og kast dig ud i det. Kan du ikke tricket i forvejen, findes her masser af instruktører, der kan lære dig at surfe. Andre steder kan du finde gode dykkermuligheder. Pahia og Bay of Islands er perfekte hvis man vil sejle, eller prøve en tur i en havkajak.

På land er der mindst lige så meget at give sig til. Den ene fantastiske nationalpark efter den anden byder sig til med gode vandrestier - man kan vælge mellem alt fra et par timers vandretur til ture over 2-3 dage. Skal det være lidt vildere, kan man jo fx kaste sig ud fra Sky Tower i Auckland med en elastik om benet - om aftenen, med udsigt til den oplyste, strålende by. Der er selvfølgelig også mulighed for at prøve de populære bungyjump mange andre steder her på Nordøen, flere steder over floderne.

En alternativ og mere kulturel aktivitet er muligheden for at besøge Taupo, hvor man få en unik indsigt i maori-kulturen, New Zealands oprindelige befolkning der kom fra Polynesien længere ude i Stillehavet. Her findes et enestående kulturcenter, og om aftenen kan man opleve et show med dans, masser af mad og krigshyl!

En god måde at opleve New Zealands nordø på er ved campervan leje. Du får fuld fleksibilitet og frihed til at vælge hvad du vil besøge, hvornår og ad hvilken rute.

Auckland og Wellington: Shopping og natteliv

Auckland byder på fantastiske shoppingmuligheder både i byens større indkøbscentre og kædebutikker samt de mange mindre forretninger, der fylder gaderne. Hovedstaden Wellington har et bedre udvalg af trendy og alternative butikker, mens begge byer kan prale af et glimrende udvalg af restauranter, barer og natklubber.

Det new zealandske køkken er et mix af europæisk, asiatisk og polynesiske ingredienser og input, og her er virkelig noget for enhver smag. Kødet er et kapitel for sig: lækre, tykke steaks, mørt lammekød (husk, her findes langt flere får end mennesker!) og lækre, friske fisk. Både de lokale vine og øl er virkelig gode, og priserne på det hele er forholdsvis overkommelige (en del lavere end i Danmark).

Vil du til New Zealands smukke nordø?
Kontakt KILROY

Book din rejse til Nordøen

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt