Sydøen

Franz Josef gletsjeren på Sydøen
 

Rejser til New Zealands sydø - 100% adrenalin

New Zealands sydø med backpacker-mekkaet Queenstown er et fantastisk sted for dem, der vil ha' action og eventyr for alle pengene. Naturen er vildt smuk med bjerge, gletsjere, søer og ægte Ringenes Herre-landskaber, og samtidig er befolkningen her i den sydlige del af New Zealand yderst venlig.

Kom hurtigt videre:

New Zealands sydø har noget at byde den aktivitets- og adrenalin-hungrende backpacker hele året rundt. Her kan du rafte og sejle i kajak, prøve bungy jump og jet-boating, springe i faldskærm, ride på hest i bjergene, kaste dig ud i en gang paragliding eller rapelling, stå på ski, trekke på gletsjere - ja, du behøver aldrig at kede dig her. At New Zealand generelt og sydøen i særdeleshed er blevet et sådant centrum for vilde og underholdende aktiviteter, hænger især sammen med den ekstreme og skønne natur, man finder her: gletsjere, vulkaner, huler, vidunderlige fjorde, snedækkede bjerge, gejsere, floder, vandfald og meget mere. Af absolutte højdepunkter skal nævnes Milford Sound længst mod syd, der er en af verdens smukkeste fjorde, Abel Tasman National Park på øens nordlige del, den imponerende gletsjer Fox Glacier og hvaludflugterne, "whale watching", ved Kaikoura.

Backpackermekkaet Queenstown

Udgangspunktet for meget af al denne action er byen Queenstown på den sydlige del af øen. Denne by har gennem årene udviklet sig til et aldrig kedeligt mekka for backpackere, et sted med utallige hostels, barer, restauranter og udbydere af alverdens former for ture og action-oplevelser. Udover at være et sted hvor du kan arrangere alle de ture og oplevelser, du drømmer om, er det også her du kan møde en masse nye venner, for her er altid backpackere og rejsende fra hele verden.

Christchurch og dens omgivelser

Rejser til Christchurch - backpacking på New Zealand

Hovedbyen på New Zealands sydø er Christchurch, der har en international lufthavn og som de fleste rejsende hertil vil ankomme til. Christchurch blev hårdt ramt af jordskælvene i 2010 og 2011, men er under hastig genopbygning. Den store katedral, der er kendt som byens 'hjerte', blev meget ødelagt, og er lukket af for turister under genopbygningen. Byen har stadig sine flotte parker, en botaniske have, smukke gamle huse og hyggelige gader, og når man har oplevet byen er det oplagt at sætte kursen mod den smukke Lake Tekapo og det nærliggende Mount Cook og gletsjerne i området. Fra Christchurch kan det også anbefales at tage The Trans Alpine Railway til byen Greymouth, en af de smukkeste togstrækninger i verden. Det er eventyrligt at trekke på Fox Glacier.

Regnskove og havets overraskelser

Noget af det mest forunderlige ved denne sydlige del af New Zealand, som ellers er fyldt med alpine landskaber, er, at her også findes regnskov. Endnu mere overraskende er det måske, at den ligger lige ved siden af den berømte Fox Glacier. Det er en sublim oplevelse på ganske kort tid at bevæge sig fra den ene yderlighed til den anden, og man forstår ikke rigtigt at sådanne naturfænomener kan eksistere lige ved siden af hinanden. Andre behagelige overraskelser får man hvis man sejler ud fra Kaikoura for at opleve havets giganter, hvalerne. For ikke nok med at man her kommer helt tæt på disse imponerende dyr, man får også, et andet sted på sejlturen, mulighed for at spotte delfiner og hoppe i vandet og svømme sammen med dem. En magisk oplevelse.

Overnatning og transport på New Zealands sydø

Som i det øvrige New Zealand har også Sydøen massevis af gode hostels til fornuftige priser. Book i god tid, især i Queenstown, i den new zealandske sommer fra november til februar, som er højsæson her. Også om vinteren, hvor de snefyldte bjerge tiltrækker ski-entusiaster, er det en god idé at være tidligt ude. Også hvad transport angår er det som i resten af New Zealand: især de fremragende hop på-og-af buspas i New Zealand kan anbefales. Alternativt kan man overveje at leje en Campervan eller en almindelig bil - på denne måde får man det optimale ud af New Zealand.

Skal vi hjælpe dig med din rejse til New Zealand?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Sydøen

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt