Samoa

Samoa er et smukt stop på en jordomrejse
 

Rejser til Samoa - et fattigt Stillehavsparadis

Du vil huske rejsen til Samoa for de eksotiske jungletrecks i øernes fugtige regnskove, for forfriskende ferskvandssøer, dramatiske vandfald, vandreture langs øde vulkankratre, paradisiske strande og ikke mindst for den venlige befolkning. Køb din rejse til Samoa hos KILROY.

Kom hurtigt videre:

Samoa er et af de mindste Stillehavslande og også et af de fattigste. Her er ikke fancy beach resorts langs strandene som i Fransk Polynesien, men uprætentiøse små hytter, og selv hovedstaden er en lille provinsby, hvor indbyggerne stadig har tid til at være venlige. De fortæller dig i hvert fald altid, hvad du gerne vil høre. Så stil åbne spørgsmål! 

En rejse til Samoa tilbyder på mange måder de samme oplevelser som en rejse til Solomon Islands. Samoas fordel er, at infrastrukturen er bedre, og øerne er lettere tilgængelige end de spredte Solomon Islands. Bagsiden er, at her er en smule flere turister og færre uopdagede øer. Lad tiden du har til rådighed bestemme, hvilke af landene du rejser til.

Upolu: get down with the locals i Samoa

Hovedstaden Apai på øen Upolu er et godt sted at iagttage, hvordan den lokale Stillehavskultur tilegner sig global moderne indflydelse. I sig selv er byen ikke charmerende; her er lidt for beskidt og trangt, men her finder du det bedste udbud i caféer, restauranter og lokalt natteliv med røvrystende R&B - et godt sted at finde glade lokale venner. Grib også muligheden for at se en rugby kamp og hep på de bredskuldrede lokale helte. 

Den eneste begivenhed i det 21.-århundrede, som indtil videre har fået pulsen op på diskussionerne i Apai, er beslutningen om at ændre retningen på trafikken. Fra den 7. september 2009 kører alle i venstre side og ikke i højre. PASS (People Against Switching Sides) gik stærkt imod loven, der delte hele befolkningen. 

Chill ud et par dage i en lille palmehytte på en af Upolus mange smukke strande, og nyd at der hverken er internet eller andre vestlige distraktioner. Dagene mudrer sammen, fordi de alle går med at snorkle, flette palmemåtter med lokale og med at fordøje kokosbrød, kokosris, kokosmælk, kokossalat og kokosalting! Et godt lokalt råd er også at bruge kokos som myggespray. Hvis du smører dig ind i kokosolie, bliver du så fedtet og glat at myggene glider af, hvis de prøver at stikke!

Sava'i: Vulkansafari, dykkerture og fint hvidt sand

Savai'i er en ægte vulkanø og mere laid back end Upolu. Det barske lavalandskab udgøres af intet mindre end 450 kegleformede vulkaner. Mt Matavanu er ansvarlig for meget af lavaen fra det sidste store udbrud mellem 1905 og 1911. Vulkanen er et besøg værd, hvis ikke for det imponerende månelandskab i lava, så for at opleve den tussegamle 'vulkanvogter' Api Utumapu, som har afmærket hele vandreruten med sære skilte på Utamupu-style Pidgin English. Dwarf's Cave er en uendelig lavahule med skarpe kanter og små floder, som også bør udforskes med pålidelig lommelygte, gode sko og en lokal guide. 

Lokale dykkercentre arrangerer snorkel og dykkerture i øens bugter. Undgå dyk i Manase Lagoon, hvor spildevand har dræbt mange af korallerne, men hop i stedet i vandet uden for revet, hvor mangfoldige fiskestimer, farverige koraller, hajer, skildpadder og indimellem stærk strøm giver spændende undervandsoplevelser. Du kan også dykke på vrag inden for revet, hvor barracudaer hænger ud, så skræmmende store at du risikerer at få regulatoren galt i halsen!

Savai'i har et utal af fine hvide sandstrande, hvor du kan bo i primitive stråhytter ud til vandet, og bare nyde livet og dagene der kommer og går. Turister med dyre gadgets får dog mareridt over alt det fine sand i kameraknapper og laptop-tastaturer! Der er også masser af historiske steder som kan besøges på hyggelige dagsture. Lokale arrangerer rundture på øen, men billeje er næsten ligeså billigt, og giver mere frihed. Pas på grise, høns, hunde og børn, som render frit rundt over det meste af Samoa. 

Manono og Apolima: små smukke oplevelser

Hvis du gerne vil længere væk fra alt hvad der minder dig om vestlig civilisation, så tag på retreat på Manono; én af de små øer i det 22 km brede stræde mellem Upulo og Savai'i. Her kan du bo billigt med mad og snorkelture inkluderet, så behøver du ikke engang arrangere det selv. Bugtens anden ø, Apolima, knejser utilgængelig op af havet med dens stejle klippesider. Det er dog muligt at gå i land på en lille sandstrand i bunden af en smal klipperevne. Og det er en unik oplevelse at overnatte hos en af øens 80 beboere. 

Har du spørgsmål om rejsen til Samoa?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Samoa

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt