Buenos Aires

Buenos Aires - La Boca
 

Rejser til Buenos Aires - Sydamerikas sensuelle storby

Argentinas hovedstad Buenos Aires er en af de smukkeste og mest indbydende i Sydamerika. Byen og dens mennesker oser af passion, skønhed og livsglæde, og så er her selvfølgelig masser af tango, fodbold, farverige kvarterer og historiske monumenter. Køb din rejse til Buenos Aires hos KILROY!

Buenos Aires er et perfekt sted at begynde sin rejse rundt i Argentina eller Sydamerika. Her får man nemlig det bedste af sydamerikansk lidenskab, livsglæde og kaos kombineret med europæisk effektivitet og glans. Dette europæiske præg skyldes de mange immigranter fra 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet, og man vil derfor finde mange kvarterer og områder i byen med europæiske stemninger og befolkningsgrupper.

Buenos Aires er fyldt med charmerende kvarterer, de såkaldte 'barrios', og gader med hver deres præg. Derfor kan det ofte føles som at bevæge sig fra landsby til landsby, og man kan nemt glemme, at man befinder sig i en af Sydamerikas største byer med mere end 13 millioner indbyggere. Man kan opleve det meste af byen til fods - eller man kan tage en taxa, som er næsten latterligt billigt her!

Smuk, elegant og stilfuld - sådan er Buenos Aires

Disse tre ord beskriver i høj grad Buenos Aires. Byen er som en smuk, elegant og uopnåelig kvinde. Den har simpelthen klasse, her hviler en helt speciel latinsk charme, melankoli og sensualitet. Det er ikke svært at blive forelsket her - om ikke i et menneske, så i byen! Den nærmeste sammenligning man kommer, er muligvis Paris, men Buenos Aires er og bliver helt sin egen. Et eksempel på byens fantastiske skønhed finder man på den unikke kirkegård La Recoleta i bydelen af samme navn, der overgår alle de kirkegårde, du nogensinde har set! Den hvide farve dominerer her, og mange gravpladser består af højtragende monumenter og gravsten, der forsøger at overgå hinanden i skønhed. Så smuk kan døden også være! En af Argentinas største berømtheder Eva Peron (Evita) har sin grav her, og den er et stort tilløbsstykke hver eneste dag.

La Boca i Buenos Aires

De andre sider af Buenos AiresEn rejse til Buenos Aires vil også åbne dine øjne for, at denne by samtidig både er yderst hektisk og farverig. De 'gode vinde', byen har fået sit navn efter, kan ikke rigtigt mærkes i det heftige trafikkaos, der hersker på byens og verdens bredeste boulevard, den 9-sporede '9 de Julio'. Et andet af byens karakteristiske og unikke steder er bydelen La Boca, der er berømt for sine mange hyggelige huse i alle regnbuens farver. Her er meget smukt og hyggeligt med mange kunstnere, der udstiller sin kunst på gaden, men også ret turistet, så du får desværre ikke stedet for dig selv. Det skal også siges, at bydelen er ret fattig mange steder, så man bør ikke begive sig alene rundt i randområderne.

Fodbold i Argentina

La Boca er desuden kendt for en af Argentinas største lidenskaber: fodbold - og ikke mindst Diego Maradona, der voksede op her. En af Argentinas og hele Sydamerikas mest populære og traditionsrige fodboldklubber, Boca Juniors, har nemlig hjemme her i bydelen, og det er et absolut must, hvis ellers man er bare en lille smule til fodbold, at overvære en af holdets hjemmekampe. Det er totalt medrivende og ekstatisk at opleve hjemmepublikummet råbe "Bocaaaaa, Bocaaaaa" så det kan mærkes i stadionets massive betonkonstruktioner. Det er en rigtig god idé at booke en sådan fodbold-oplevelse gennem eksempelvis det hostel, man bor på, så man på denne måde også kommer sikkert til og fra stadion.

Det sensuelle og smarte Buenos Aires: San Telmo og Palermo

Buenos Aires er måske mest af alt kendt for tango, denne lidenskabelige dans som for mange er synonym med byen. Et af de bedste steder at opleve dansen udført af hardcore tango-typer eller måske endnu bedre selv at lære et par af de sensuelle trin, er bydelen San Telmo. Denne bydel er samtidig en af de mest stilfulde og prestigefyldte i byen, og her er mange smukke, historiske bygninger.

Endnu mere prestigefyldt og cool er bydelen Palermo, der er rig på trendy butikker, en afslappet atmosfære, lækre restauranter og hyggelige hoteller - et mekka for backpackere, og helt klart et sted man bør prøve at bo i er par dage.

Husk også …

… at sætte tænderne i verdens bedste oksebøffer, der fås så store som møllehjul her og smager guddommeligt, takket være de mange og gode kvæg, der opfostres på Argentinas pampas og endeløse sletter. Smag den lige så gode rødvin, der dyrkes mange steder i landet. Besøg Buenos Aires' badeby, Mar del Plata, hvor de unge, rige og smukke nyder solen og havet. Og hvorfor ikke tage en smuttur til Uruguay på den anden side af bugten? - Det er både nemt og billigt.

Har du spørgsmål?
Kontakt en rejsekonsulent

Kontakt