Ushuaia

Ushuaia - Sæler
 

Rejser til Ushuaia - verdens ende

Byen Ushuaia i det sydligste Argentina er bogstaveligt talt ved verdens ende - tættere på Antarktis kommer man ikke. Dette er verdens sydligste by, og den har både en helt fantastisk beliggenhed og en helt unik 'End Of The World'-atmosfære. Køb din rejse til Ushuaia hos KILROY!

Kom hurtigt videre:

Læs også om rejsen til Antarktis

Det er især omgivelserne, der gør Ushuaia attraktiv. Landskaberne tæt på byen består af storslåede nationalparker med skove, gletsjere, bjergkamme og det voldsomme hav, der leder hele vejen ned til Antarktis. Der er en særlig storhed og afsondrethed over dette sted, og en speciel fornemmelse forplanter sig snart til den rejsende. Fornemmelsen af at være langt, langt væk fra den verden man kender, den civiliserede verden. Såden er en rejse til Ushuaia i Argentina.

Høje tinder og kolde vinde i Ushuaia

Klæd dig godt på på rejsen til Ushuaia. Det meste af året er her koldt, ofte takket være de kolde vinde, havet bringer over land her. Området er mest gæstfrit og indbydende i de danske vintermåneder, som er sommer hernede på den anden side af jordkloden. I december, januar og februar er dagene lange og lyse, ja faktisk er det kun mørkt nogle få timer i døgnet, svarende til Nordnorge i den skandinaviske sommer. I disse måneder er der noget helt særligt ved Ushuaia. Kommer man alligevel i de mørke vintermåneder (vores sommer), er der om ikke andet gode skimuligheder, og oven i er der mulighed for at komme på hundeslædetur gennem de smukke landskaber. Rundt om Ushuaia er der udsyn til overvældende bjergtinder i Andesbjergene, og her er der gode muligheder for vandreture og bjergbestigning. Prøv også at trekke på gletsjeren Glaciar Martial, hvorfra der er gode udsigter over byen og den såkaldte Beagle Channel, som havet her ved Ushuaia kaldes. Man kan også tage på udflugt til de nærliggende øer, hvor store kolonier af pingviner, søløver og forskellige fuglearter kan opleves.

Ildlandet: Tierra del Fuego

Denne sydligste del af Argentina og Sydamerika kaldes Tierra del Fuego, hvilket betyder Ildlandet, og tæt ved Ushuaia finder man områdets største nationalpark, der selvfølgelig hedder Parque Nacional Tierra del Fuego. Selv om parken er stor, dækker de tilgængelige områder kun en lille del af den, så stedet er bedst egnet til dagsudflugter. Til gengæld kan disse være korte udflugter og vandreture være ganske oplevelsesrige og opløftende, med gode udsigter over bugter og skove i området. Ikke mindst for fugleinteresserede er der noget at komme efter, for her er mange spændende fuglearter - med lidt held spotter man en kondor eller en albatros, to af de største.

Rejser til Ushuaia & Antarktis

Der er noget helt specielt over havnen i Ushuaia. Den er ofte fyldt med kolossalt store skibe, gamle isbrydere der bruges som ekspeditionsskibe for forskere og videnskabsfolk. Om sommeren, fra november til marts, smelter isen i havene og disse skibe får mulighed for at sejle til Antarktis - det er din chance! Man kan nemlig, hvis man har penge nok, komme med ombord og som en af de få i verden komme ned og sætte fødderne på verdens sydligste kontinent. Det er en enestående chance, så selv om det er dyrt - meget dyrt - er det en overvejelse værd, hvis man har lidt ekstra mønter i rygsækken…

Har du spørgsmål om rejsen til Ushuaia?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Ushuaia

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt