Bolivia

Når de rødbrune bjerge spejler sig i de blanke søer ved Salar de Uyuni, føler man at verden ikke bliver smukkere
 

Rejser til Bolivia - Sydamerikas ekstremer

At udforske Bolivia er som at komme rundt i alle mulige afkroge af verden. Her er så mange kontraster og ekstremer, at man har svært ved at tro, det er det samme land: jungle, kolde, klare bjerglandskaber, kæmpemæssige saltsletter, sandørken og meget mere. Køb din rejse til Bolivia hos KILROY!

Selv om Bolivia er et af Sydamerikas fattigste lande, er det rigt på både kultur, smukke landskaber og dyreliv. Landet er en unik og spændende destination bl.a. takket være sin interessante indianske befolkning og dens velbevarede traditioner. Og så er det i sig selv fascinerende at rejse gennem et land, hvor man på få dage kommer gennem vidt forskellige klimazoner: fra de kolde toppe i Andesbjergene til det sveddryppende, fugtige lavland og dets sumpe og jungler. Af samme grund skal rygsækken pakkes med omtanke og rumme lidt af hvert, hvis man vil rundt i hele landet - og det bør der slet ikke være nogen tvivl om, at man skal!

Bolivias hovedstad: La Paz

Flere steder undervejs på rejsen i Bolivia føles det som om, man befinder sig halvvejs i himlen. Både bogstaveligt og i overført betydning. Her er nemlig både mange højtliggende og himmelsk smukke steder. Hovedstaden La Paz er verdens højest beliggende hovedstad (3650 meter) og en af de særeste hovedstæder i verden, i hvert fald hvad selve ankomsten til byen angår. Byen er beliggende i en stor 'gryde' mellem de lerfarvede, eroderede bjerge midt i Andeshøjlandet, og vejen til den går fra dette højland og ad snoede veje ned til byens travle, stejle gader. En fascinerende by med masser af traditionelt klædte højlandsindianere der sælger håndværk og andre mere eller mindre ubrugelige souvenirs fra deres gadeboder. Kan man ikke finde noget man kan bruge, er underholdningsværdien i det mindste i top. Og måske er man alligevel heldig at finde et smukt sjal, handsker i alpaca-uld eller en strikhue i den karakteristiske Andes-stil.

Potosí

Rejsen i Bolivia kan passende fortsætte sydpå, hvor man endnu højere oppe i luftlagene finder minebyen Potosí, en meget speciel og dybt fascinerende lille by i cirka 4000 meters højde. Under den næsten altid klare dybblå himmel er byens simple huse centreret om byens vartegn og mytiske 'levebrød': minebjerget Cerro Rico, hvor størstedelen af byens mænd har tjent til dagen og vejen gennem tiderne og mange stadig gør det den dag i dag. Byen blev i slutningen af 1500-tallet med ét en af verdens rigeste takket være alt det sølv, der næsten væltede ud af bjerget dengang. I dag er bjerget næsten udtømt, men Potosís stakkels mænd arbejder her stadig mellem 12 og 14 timer hver dag for at finde og tjene på de sørgelige rester af værdi, bjerget har tilbage. Det er en både rystende og fascinerende oplevelse at komme på en guidet tur ind i bjerget og ned i minerne, hvor man oplever de ekstreme og barske vilkår, minearbejderne arbejder under. Man bevæger sig visse steder i totalt mørke og kravlende gennem smalle passager, så det er bestemt ikke for sarte sjæle. Men det skal - SKAL - prøves.

Verdens største saltslette: Salar de Uyuni

Når man rejser mod sydvest fra Potosí, kommer man snart til den utrolige saltslette Salar de Uyuni, der også går under betegnelsen saltsø eller saltørken. Lige meget hvilken betegnelse man bruger, er stedet fuldstændigt fantastisk, et af de mest specielle, fascinerende og uforglemmelige steder ikke bare i Bolivia, men i hele Sydamerika - ja, nogen vil sige i hele verden! Når de rødbrune bjerge spejler sig i de blanke søer ved Salar de Uyuni, føler man at verden ikke bliver smukkere. Området er omgivet af smukke rødbrune vulkaner, bjerge og underlige klippeformationer i det ørkensand, der begynder, hvor det hvide salt ophører. Det vidtstrakte salt mod den klare blå himmel er et guddommeligt syn. Her er også varme kilder, geysere, kæmpe kaktusplanter og alt muligt andet sært. Ja, stedet er nærmest surrealistisk. Rejs ikke hjem fra Bolivia uden at have set Salar de Uyuni, et af denne verdens sande vidundere.

Det nordlige Bolivia: Regnskov og sumpland

Over halvdelen af Bolivia er dækket af Amazonas' regnskov, og denne del af landet må man ikke snyde sig selv for, heller ikke selv om her er varmt, fugtigt, primitivt og temmelig langt til de fleste af civilisationens goder. Området er vildt og dragende, og en længere tur i både den tætte jungle og de mere åbne og tilgængelige sumpområder er et absolut must. Udgangspunktet er i de fleste tilfælde den charmerende og yderst tillokkende landsby Rurrenabaque - ja, også navnet er i sig selv eksotisk - hvorfra de fleste ture kan arrangeres. Med lidt held ser du anakondaer på helt op til 10 meter (!), brøleaber, flodsvin, delfiner, alligatorer, papegøjer - der findes mere end 1000 fuglearter i området - og med noget held sågar en puma eller en tapir.

Når dit eventyr i det nordlige Bolivia er slut, kan du med fordel tage forbi landets største by, Santa Cruz, på din tur rundt i Bolivia. En meget charmerende og stilfuld by, fyldt med smukke bygninger, smukke parker og smukke bolivianere - plus byens måske mest berømte 'attraktion': de charmerende dovendyr der hænger ud i trætoppene i byens parker!

Der er så meget mere …

Ja, Bolivia er et overflødighedshorn af oplevelser og indtryk. Man skal ikke glemme de meget venlige og hjælpsomme mennesker, der altid står smilende klar til at hjælpe dig. Og så er der den berømte højlandssø Titicaca med den farverige indianske befolkning, massevis af nationalparker med flot natur og mulighed for eventyr langt fra alfarvej, trekkingmuligheder i Cordillera i Andesbjergene samt de utroligt smukke Yungas-dale, hvor bananpalmerne vokser om kap omgivet af frodige bjerge. Blot at ankomme til Yungas er et eventyr - vejen hertil fra hovedstaden La Paz går ad stejle og dramatiske bjergveje med utallige serpentinersving, og man priser sig lykkelig for at komme frem i god behold. Men skønheden, de ufattelige udsigter fra bussen undervejs, er langt rigeligt de klamme håndflader værd. 

Praktisk information før rejsen til Bolivia

Inden afrejse kan vi anbefale at du henter oplysninger om vaccinationer ved rejser til Bolivia på www.rejsedoktor.dk. Det kan også være en god idé at tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside, www.um.dk, for andre sikkerhedsmæssige oplysninger ved rejser til Bolivia.

Skal vi hjælpe dig med din rejse til Bolivia?
Kontakt KILROY

 

Book din rejse til Bolivia

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt