Salar de Uyuni

Salar de Uyuni - frokosten indtages på ægte picninc manér...
 

Rejser til Salar de Uyuni - sært og spektakulært

I det sydlige Bolivia ligger et af Jordens mest særprægede og surrealistiske naturfænomener: Salar de Uyuni. Her ligger verdens største saltslette, der er hvid så langt øjet rækker, omgivet af farverige laguner, vulkaner, gejsere og kæmpestore kaktusser. Køb din rejse til Salar de Uyuni hos KILROY!

Salar de Uyuni er en del af et stort og spektakulært område på den såkaldte Altiplano (højslette) i cirka 3700 meters højde i det sydlige Bolivia. Denne 'salar' er verdens største saltslette (også kaldet saltørken), strækkende sig over 10.000 km2 med kridhvidt salt så langt øjet kan se. Rundt om ligger rødbrune vulkaner og bjerge, der står smukt mod den stærke blå himmel. Det er et fænomenalt syn, mystisk og nærmest af en anden verden - ja, det er som noget fra en mærkelig drøm. Der er garanti for, at du aldrig vil glemme dettee sted, et af de mest spektakulære i hele verden.

Rejsen rundt i Salar de Uyuni

Udgangspunktet for oplevelserne her er den lille og til tider spøgelsesagtige by Uyuni, der gennem tiderne har været det lokale centrum hvad angår udvinding og transport af saltet, men i dag i højere grad lever højt på de mange rejsende, der lægger vejen her forbi for at komme videre ud til Salar de Uyuni. Det er i denne lille by, man uden større problemer kan finde turarrangører og booke sin tur rundt i området, der oftest foregår i jeep med lokal chauffør og guide og varer tre-fire dage. For at spare tid og besvær kan vi dog anbefale at man booker sin tur hjemmefra gennem KILROY, evt. som del af en større oplevelsestur i Boliviaeller Sydamerika. Lige gyldigt hvilken slags tur man vælger vil man tilbringe aftenerne og nætterne i afsides spøgelseslandsbyer med de andre rejsende på turen, og herude i 'intetheden' hersker en helt særlig stemning også efter mørkets frembrud. Her er stille, meget stille, koldt, meget koldt (husk vi er i næsten 4000 meters højde), og en særlig backpacker-hygge breder sig i de små primitive værelser, der udgør lyet for natten, mens man smager den lokale maté (en te) eller måske en god gammeldags øl.

Salar de Uyuni - salt og atter salt

I den lille by Cochani omdanner de lokale hver dag salt fra naturen til færdig bordsalt, men dette er blot et af mange møder med salt i dette område. Andre steder vil man komme forbi et hotel, der udelukkende består af salt (!) og salt der bruges til at lave souvenirs og 'mursten' til bygningskonstruktioner. Når man er blevet træt af at se på de endeløse strækninger med hvidt salt mod den blå, blå himmel (tro os, det gør man aldrig!), kan man glæde sig over synene af en række fantastiske søer i forskellige farver, sære kaktusplanter på op til 12 meter og forunderlige lerrøde vulkaner, gejsere og varme kilder. Ja, alle disse naturfænomener findes her, og du vil først forstå skønheden af dem, når du står foran dem. En meget tidlig og meget kold morgen i Salar de Uyuni. Solopgangen lige efter der er faldet regn her er et syn for guder. Langt størstedelen af året er saltørkenen hvid så langt øjet rækker, men nogle få gange om året bliver den omdannet til et kæmpemæssigt spejl, når der er faldet regn i området. Det sker ikke så tit, men når det sker, får stedet et helt anderledes men ikke mindre fascinerende præg.

Søer i alverdens farver

Søerne er noget helt for sig her i Uyuni-området. En er stærkt grøn, en anden rødlig og en tredje dybblå. Disse surrealistiske og smukke søer får deres farver fra dels mineraler, dels alger, og enkelte af dem er desuden befolket af store flokke af flamingoer, der giver stedet et endnu mere fantastisk udtryk. De to mest berømte og fascinerende søer er den turkisgrønne Laguna Verde, der ligger for foden af den majestætiske vulkan Licancabur, og den rødviolette Laguna Colorada, der er den mest populære hos flamingoerne. Ved dem begge risikerer du at løbe tør for plads på dit kamera, så smukke er de.

Gejsere og klipper i Uyuni

Sol de Mañana er navnet på et særpræget vulkansk område med rygende gejsere og varme kilder og mudderbade. Et underligt sted der er indhyllet i tæt tåge takket være disse vulkanske dampe. Man skal selvfølgelig, trods kulden der især om morgenen er gennemborende her, hoppe i badetøjet og prøve at bade i en af de varme kilder. Det er en uforlignelig oplevelse, og man kan godt regne med at man kommer lynhurtigt i sit varme tøj igen bagefter, når først man får taget sig sammen til at komme op af det dejligt varme vand. Selve ørkenen her i højlandet byder i sig selv også på en række særsyn og seværdigheder. Her er vilde og underlige klippeformationer i de særeste former og afskygninger, og i Valle de Las Rocas fornemmer man en slags wild west-stemning.

Har du spørgsmål om rejsen til Bolivia?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Salar de Uyuni

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt