Manaus

Teatro Amazonas Plaza, Manaus
 

Rejser til Manaus - i hjertet af Amazonas

Midt i den brasilianske del af verdens største regnskov, Amazonas, ligger millionbyen Manaus. Denne fascinerende jungleby er en oplevelse i sig selv, men ellers kommer man her først og fremmest for at udforske den omgivende, magiske regnskov. Køb din rejse til Manaus hos KILROY!

Selv om du sikkert rejser til Manaus for at udforske junglen, er der al mulig grund til lige at bruge et par dage på at se nærmere på selve byen Manaus. Denne enorme by midt i Amazonas er nemlig helt sin egen, en millionby der kan synes malplaceret så langt væk fra den øvrige civilisation. Her er varmt, fugtigt og eksotisk på alle mulige måder; du fornemmer med det samme, at junglen ligger lige i 'baghaven'. Her er en både doven og hektisk stemning, fremkaldt af de fugtigvarme omgivelser og den travle handel, der foregår på byens markeder, i den store havn og flere andre steder. Folk her har en helt særlig, varmblodig glød og elsker at feste og hygge sig på de hyggelige barer, der består af plastikstole og -borde, rundt omkring på byens små pladser. Efter mørkets frembrud er her også en særlig stemning, og som alternativ kan man tage bussen ud til Ponta Negra ved Amazonflodens bredder, hvor restauranterne og barerne ligger side om side langs de sandstrande, floden skvulper ind på her.

Manaus' mange ansigter

Der er et par ting, man ikke bør snyde sig selv for i Manaus. Husk for eksempel at smage de lokale 'sucos' (friskpresset juice), der får i alverdens lækre smagsvarianter til næsten ingen penge. Altid frisktappet fra regnskovens saftige frugter! Husk også at besøge det vildt imponerende Teatro Amazonas, et funklende og farverigt teater der mod alle odds blev bygget af de fineste og dyreste materialer i slutningen af 1800-tallet - usædvanligt fordi det var et kæmpe arbejde at fragte specielle og sjældnematerialer fra forskellige egne af verden helt herind. Så meget desto mere imponerende er resultatet. Endelig bør du suge den uforlignelige stemning til dig på byens kaotiske og farverige havn, hvor man konstant læsser varer af alle mulige slags på de mange flodbåde, der gøres klar til at sejle den lange vej ned ad Amazonfloden ud mod Atlanterhavskysten. Det er som taget ud af en film!

På eventyr i Amazonas

Inden den store tur ind i den dybe jungle skal man se et af de specielle naturfænomener på Amazonfloden lidt uden for Manaus: Encontro das Aguas. Her mødes de to store floder, der tilsammen udgør Rio Amazonas - den mudrede Rio Solimoes og den sorte Rio Negro. Hvor disse to floder løber sammen, ser man mødet mellem de to farver nede i vandet - farverne løber ikke sammen, men forbliver på hver sin side af deres mødepunkt. Det ser mærkeligt ud og er ret fascinerende.

Ellers handler det selvfølgelig om at forstætte rejsen ud i junglen, selve Amazonas, og ikke mindst at gøre det på den helt rigtige måde i overensstemmelse med ens ønsker. Der er nemlig mange muligheder hvad længden af en sådan udflugt angår, men også i forhold til graden af luksus, størrelsen af den gruppe, man rejser sammen med, aktiviteterne undervejs, osv. Det bedste man kan gøre er simpelthen at bruge lidt tid på at undersøge mulighederne - og de er mange, rigtig mange - i Manaus, inden man booker en tur. Der er selvfølgelig også mulighed for at opleve junglen på en tur booket hjemmefra gennem KILROY. Under alle omstændigheder bør der altid være noget der opfylder ens ønsker. 

Overnatning i junglen

Det kan varmt anbefales at prøve at overnatte under primitive forhold i junglen, d.v.s. enten i simple hytter eller måske endnu bedre under åben himmel i hængekøjer, kun beskyttet af et myggenet. Det er en stærk oplevelse, og samtidig en lille smule skrækindjagende; du vil sikkert have svært ved at falde i søvn mens du ligger her i buldermørke og lytter til alle nattens lyde: brøleaberne i det fjerne, måske et kattedyr, de uendelige koncerter fra cikaderne …

Selvfølgelig er man også kommet her for at opleve dyrene i dagslys, og med en lille smule held ser man alligatorer, flodsvin, fugleedderkopper, giftige frøer, papegøjer, floddelfiner og aber. Man skal være noget mere heldig, hvis man skal spotte en puma eller en jaguar, men hvorfor ikke være den heldige?

Undervejs på din rejse i Amazonas er der også gode chancer for, at du vil prøve at fiske efter piranhas (piratfisk), sejle i kano lavet af en udhulet træstamme eller komme tæt på livet af nogle af de indianske folk, der lever her.

Flodrejse på Amazonfloden

Når du skal tage afsked med Manaus, er der groft sagt to måder at gøre det på (med mindre du er ekstremt tålmodig og hårdfør og har mod på at tage en døgnlang busrejse på de hullede grusveje): at flyve eller at sejle på Amazonfloden. Sidstnævnte mulighed SKAL prøves! Der er noget helt særligt over at sejle på verdens største flod i dagevis med en af de simple og charmerende flodbåde, hvor man i selskab med hundreder af brasilianere sover i hængekøjer, der fylder tre etager.

Dagene går med at dase i hængekøjen, nyde udsigten og de fantastiske solnedgange over junglen og underholde sig med at iagttage de mange brasilianere der fylder båden til sidste plads. Også når båden lægger til ved små byer langs floden kan man få meget ud af at se på alt det liv, der udfolder sig her, folk der skal af og på båden, o.s.v. Det er en ægte Amazonas-oplevelse, en du ikke må snyde dig selv for. Turen kan vare helt op til 8-10 dage, afhængig af hvornår du vælger at stå af. Der er mulighed for at fortsætte hele vejen ud til Belém ved Atlanterhavskysten, men man kan også stå af ved eksempelvis Santarém på halvvejen og besøge den lille perle Alter do Chao, hvor floddeltaet møder kridhvide sandstrande.  

Book din rejse til Manaus

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt