Pantanal

Capybaras - flodsvin, verdens største gnaver - er et dyr man kan støde på ved Pantanal
 

Rejser til Pantanal - det vilde Brasilien

I Pantanal i det sydvestlige Brasilien har man de bedste muligheder for at opleve Amazonas' fantastiske dyreliv. I dette sumpområde lever både alligatorer, jaguarer, pumaer, aber, anakondaer og meget mere, og med lidt held kan du komme til at se det meste. Køb din rejse til Pantanal hos KILROY!

Der er folk der rejser til Brasilien uden nogensinde at have hørt om Pantanal. Men det er en kæmpemæssig fejl, for dette område i Mato Grosso-regionen i det sydvestlige Brasilien er et vildt og fascinerende område med sumpe og floder, der er tilholdssted for mange af de spændende dyr, der også lever i Amazonjunglen lidt længere nordpå. Men til forskel fra selve Amazonas er de fleste dele af Pantanal mere åbne og lettilgængelige (her er ikke tæt jungle på samme måde som i Amazonas), hvilket betyder at det ofte er nemmere at spotte dyrene. Pantanal er med andre ord det bedste bud på safari i både Brasilien og hele Sydamerika - og du kan se og booke vores ture i området her.

Dyrelivet i Pantanal

Pantanal er rig på alle de spændende dyr, de fleste forbinder med Amazonas og Brasilien: alligatorer, aber, papegøjer, pumaer, jaguarer, anakondaer, tapirer, myreslugere, bæltedyr og meget mere - også af den slags, de fleste helst vil undgå, men som alligevel fascinerer: fugleedderkopper, diverse slanger (udover førnævnte anakondaer!), eksotiske insekter i kæmpestørrelser og forskellige farverige frøer. Ja, Pantanal er i sandhed eksotisk og spændende, og det perfekte supplement til en udflugt i Amazonas. Var det noget med en vandretur gennem mudderet i jagten på gigantiske anakondaer på 8-10 meter? En tur gennem sumpene i nattemørket for at spotte nattelivets stjerner, alligatorerne og jaguarerne? Overnatning i den vilde, fri natur, kun omgivet af myggenet? Så er du kommet til det rette sted.

Rejsen rundt i Pantanal

Vi kan varmt anbefale et ophold på en ægte, sydamerikansk kvægfarm, de såkaldte fazendas, under besøget i Pantanal. På denne måde får du den autentiske oplevelse og for alvor fornemmelsen af dette vilde område ind under huden. Pantanal er nemlig også berømt for sine mange kæmpestore kvægfarme drevet af ægte cowboys, og stemningen disse steder er helt speciel. Det er fuldstændigt som en cowboyfilm, bare med et sydamerikansk twist. Og det allerbedste er, at du har mulighed for at bo på en af disse, mens du udforsker Pantanal. Det er varmt, det er fugtigt, det er beskidt, det er svedigt, det er eventyrligt!

Der er tre indfaldsveje til Pantanal: Campo Grande i syd, Cuiabá i nord og Corumbá i vest. Især de to første muligheder kan anbefales - på denne måde kan man nemlig enten besøge det lille paradis Bonito (fra Campo Grande) eller bjergkæden Chapada dos Guimarães (fra Cuiabá). Især Bonito kan anbefales, en lille by der er berømt for sine floder og vandløb, der takket være et ekstremt højt kalciumindhold er rene og klare som swimmingpools og rummer massevis af farverige fisk. Byen Bonito er charmerende på ægte sydamerikansk manér, og hele området er et naturligt paradis. 

Det er især i den nordlige del af Pantanal, man finder plante- og dyreliv, der er lig det i Amazonas. Og det er samtidig i denne del af området, man finder de billigste overnatningsmuligheder. 

Med truck eller båd i Pantanal

Når du skal rejse rundt i Pantanal, kan det enten foregå på den lange, gennemgående vej kaldet Transpantaneira - som kør selv-oplevelse eller på en af de ture hvor man sidder på en truck. Eller man kan komme rundt med båd på de mange sumpe og flodløb, der giver dig chancen for at komme helt tæt på mange af dyrene. Hvad enten du vælger den ene eller den anden form, eller dem begge, kan det betale sig at booke en oplevelsestur hjemmefra her hos os, så man er sikker på at få de bedste oplevelser for pengene.

Book din rejse til Pantanal

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt