Rio de Janeiro

Rios karneval i februar er kendt som det største og mest populære i verden
 

Rejser til Rio de Janeiro - som en drøm

Brasiliens by nummer ét og udgangspunktet for de fleste rejsende i Brasilien. Rio de Janeiro - eller bare Rio - ER det festfyrværkeri og livsnyder-paradis, den har ry for. Det er ikke for ingenting, byen kaldes Cidade Maravilhosa - den vidunderlige by. Køb din rejse til Rio hos KILROY!

Kom hurtigt videre:

Som med visse andre af verdens helt enestående storbyer, således i meget høj grad også med Rio: Byen er en tilstand. Efter et stykke tid her, måske blot nogle få dage, får man byen ind under huden, lever og ånder som en carioca, som Rio-borgerne kaldes i Brasilien. En behagelig tilstand af ubekymrethed og eufori over livets små og store glæder -  og Rio har begge slags til overflod - spreder sig snart i kroppen på rejsen til Rio. Man kommer med andre ord snart til at elske de mange billedskønne bugter og strande, de frodige bjerge i byens 'baghave', en kop kaffe eller en caipirinha i strandbarernes behagelige skygge, de smukke mennesker (ja, de ER smukke i Rio), de evige fodboldkampe på Copacabana, Ipanema og de andre strande, den konstante lyd af sydlandsk storbykaos, en slentretur på de kilometerlange promenader med byens sprudlende og spraglede liv over alt omkring én. Dette og meget mere er Rio, en af verdens mest mangfoldige og modsætningsfyldte byer.

Rio - ekstremernes by

Rejser til Rio de JaneiroJa, modsætningerne er tydelige i Rio. Som de frodige bjerge skråner dramatisk ned i havet mange steder i og omkring byen, sådan lever samfundets høj og lav også side om side i denne pulserende kæmpeby. Flere steder i byens utallige kvarterer ses overdådige villaer i overstørrelse ved siden af de mange favelas, der klistrer sig til næsten enhver bjergside i byen. Disse favelas er slumkvarterer, hvor livet leves på sine egne præmisser. Mange af rygterne og fordommene om Rios fattige og kriminelle side kan findes eller afkæftes her - men gå aldrig alene! Til gengæld er en tur med en af de lokalkendte guider højest anbefalelsesværdig og helt ufarlig. På denne måde vil du få et dybt fascinerende og spændende indblik i livet i disse byer i byen, samfund i samfundet, som er en mindst lige så sand og væsentlig side af Rio som alle fornøjelserne på byens strande og promenader.

Karneval, nytår og samba i Rio

Karneval i RioOgså når der skal festes, er Rio ekstrem og i en klasse for sig. Det verdensberømte karneval behøver ikke nærmere præsentation, men herudover kan nytårsaften i allerhøjeste grad anbefales. Denne aften fyldes den enorme Copacabana-strand og flere af byens andre strande til sidste sandkorn med forventningsfulde og jublende cariocas, og det er en helt euforisk og uforlignelig oplevelse, når både den sublime stemning og de gigantiske raketter eksploderer over havet ved midnat. Du vil blive kysset, krammet og skålet med af alle de imødekommende brasilianere, du vil danse i sandet til den lyse morgen, og du vil efterfølgende altid synes, at nytårsaften derhjemme er en fuser. 

Stemningen af fest og glæde hviler altid over Rio - sambaen og bossa nova-musikken strømmer fra gadehjørner og strandbarer, og ikke mindst på byens fodboldstadions finder man hver weekend en enestående stemning, når et af byens fire store hold spiller sine kampe. Fodbold i Brasilien er en besættelse og en sindsoprivende oplevelse, også selv om man er ligeglad med spillet. For der er altid fest på tilskuerpladserne - og hvilken fest!

Rio er rig på smukke udsigter

Copacabana i Rio de JaneiroCopacabana er den mest berømte og turistede strand, men på rejsen til Rio bør man også prøve den i Ipanema, som er Rios upper-class kvarter med både stilfulde mennesker, gader og butikker. Stranden i bydelen Botafogo er måske Rios smukkeste, ikke mindst set fra toppen af Pao de Acucar eller på dansk Sukkertoppen, hvorfra udsigten over hele Rio og omegn er fuldstændig fantastisk. Turen herop foregår med svævebane, og det er en neglebidende oplevelse, man ikke må snyde sig selv for. Det samme gælder turen op til Rios berømte Kristusfigur på toppen af det imponerende bjerg Corcovado - også herfra får du en udsigt, du næsten ikke fatter.

Skal vi hjælpe dig med rejsen til Brasilien?
Kontakt KILROY

Book din rejse til Rio de Janeiro

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt