Salvador

Salvador er Bahia-statens største by og kendt for sit gode humør med fest og farver
 

Rejser til Salvador - surf og samba

Salvador ligger på Brasiliens østkyst i staten Bahia et godt stykke nord for Rio. Her får man den perfekte kombination af historisk og livlig storby og indbydende strande og udflugtsmuligheder til øer og bugter i området. Gå ikke glip af karnevallet her - det lever fuldt op til det i Rio. Køb din rejse til Salvador hos KILROY.

Hvorfor ikke rejse til Salvador i Brasilien? Det er faktisk svært at give et godt svar på, for denne by kan byde på alt det man forbinder med en storby i troperne. Salvador er Brasiliens tredjestørste by og samtidig landets første hovedstad. Af samme grund finder man massevis af imponerende, velbevarede bygninger og kvarterer fra kolonitiden - et af Salvadors helt store trækplastre.

Salvador: Livsglædens hovedstad

Man forstår hurtigt, hvorfor Salvador kaldes 'capital of happiness'. Byen er nemlig et overflødighedshorn af udendørs fester og underholdning, ikke mindst hvert år i februar, når et kæmpemæssigt karneval finder sted. Et karneval der ikke er meget mindre end det verdensberømte i Rio, og slet ikke står tilbage for det hvad festlighed angår. 

Men også resten af året er der liv, fest og glæde i Salvador. Livet leves på gaden, og noget så simpelt som de mange madboder man finder rundt omkring i de hyggelige gader er en stor oplevelse i sig selv. Prøv nogle af de lækre retter med fisk, skaldyr og ris (og meget andet godt), og du vil forstå, hvad vi mener.

Salvadors enestående koloniarkitektur

Mange rejser til Salvador alene for at se byens utallige smukke huse og kirker fra kolonitiden. Og det er ikke så underligt, for på dette punkt er Salvador virkelig noget særligt. Byen er en af de ældste i Brasilien og i den 'nye' verden i det hele taget, og over alt finder man ekstremt smukke og velholdte bygninger fra kolonitiden omkring midten af 1500-tallet. 

Den måske mest imponerende del af byen er den historiske bydel kaldet Pelourinho, der er kendt for sin portugisiske koloniarkitektur med masser af historiske monumenter fra perioden mellem det 17. og 19. århundrede. Hele denne bydel er da også med god grund fredet af UNESCO.

Salvadors strande, bugter og øer

Salvadors beliggenhed er i sig selv alle pengene værd. Byen ligger på en lille halvø med bugten Bahia Todos os Santos på den ene side og selve Atlanterhavet på den anden side. Derfor er der også gode strande nærmest midt i Salvador, og er man til de mere øde og mennesketomme kan man sejle ud til nogle af de smukke øer i nærheden, først og fremmest Morro de Sao Paulo og Itaparica. Begge øer har perfekte strande og hyggelige pousadas (små familiedrevne hoteller) lige ned til vandet. At vågne op her en stille morgen, slå skodderne fra og nyde solopgangen over havet er noget nær så perfekt og vidunderligt, livet kan blive. Skal der være lidt mere fart over feltet, ligger der også flere gode surfstrande nær Salvador.

Højdepunkter i Salvador

Ud over en udflugt til den uimodståelige lille by Lencois og dens nærliggende dramatiske klippeformationer og vandfald i nationalparken Chapada Diamantina (med perfekte trekkingmuligheder) er der en række ting i selve Salvador, man bør se og gøre, inden man forlader denne dejlige by. 

Det gælder bl.a. Museo Afro-Brasileiro, der giver et godt indblik i tiden omkring slavehandlen og tiden efter, da Salvador blev den by, den er i dag. Et andet sted vi kan anbefale er Mercado Modelo, der er byens største marked. Nær markedet ser man ofte unge mænd opføre capoeira, den specielle dans, der stammer fra dette område.

Sørg også for at besøge Solar de Unhão, et sted ved bugten Todos os Santos hvor man har udsigt til den perfekte solnedgang. Og ikke mindst en af Brasiliens mest berømte kirker, Igreja do Nosso Senhor do Bonfim, som er et populært pilgrimsmål - og næsten lige så populær blandt turister. 

Book din rejse til Salvador

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt