Sao Paulo

Man finder et utal af kirker i Sao Paulo, Brasilien
 

Rejser til Sao Paulo - Sydamerikas New York

Sao Paulo i det sydlige Brasilien er et sandt inferno. Et inferno af mennesker, skyskrabere, trafik, temperament og meget mere. Byen er en af verdens allerstørste og klart den største i Sydamerika. Og så er der ikke så langt til de vilde vandfald Iguazu. Køb din rejse til Sao Paulo og Brasilien hos KILROY.

Der er glimtende skyskrabere og larmende biler i gaderne. Storbypuls, stærk mad og stribevis af butikker for de shoppelystne. Ja, rejsen til Sao Paulo behøver bestemt ikke blive kedelig. Med sine cirka 18 millioner indbyggere - alt efter hvor meget af de hurtigt voksende forstæder, man tæller med - er det den største i Brasilien og Sydamerika. En livlig kosmopol befolket af mennesker fra alle verdens lande: libanesere, portugisere, italienere, tyskere og japanere.

Sao Paulo - Sydamerikas New York

Der er masser af museer med skiftende udstillinger, som regel også et godt udbud af koncerter. Og af samme grund bliver Sao Paulo ofte beskrevet som Sydamerikas svar på New York. 

Vil man gerne vide, hvad der foregår, kan det godt betale sig at gå ind i en af byens mange kiosker og købe ugeguiden 'Guia - Da Folha', der giver en god oversigt over arrangementer og begivenheder.

Det kulturelle Sao Paulo - MASP

Et af de steder, der aldrig skuffer på en rejse til Sao Paulo, er Museum de Arte de Sao Paulo, der ligger på den trafikerede Avenida Paulista. Selve bygningen er en attraktion i sig selv. En stor kasse i glas, fastgjort et par meter over jorden til nogle gigantiske rødmalede søjler, så det så næsten ser ud som om den svæver. 

På MASP finder man Sydamerikas største samling af vestlig kunst med navne som Rembrandt, Van Gogh og Cézanne. Der er desuden en gigantisk brasiliansk samling.

Klima og karneval i Sao Paulo

Klimaet i Sao Paulo er subtropisk med en temperatur på 25 - 35 grader en stor del af året, men vinteren her (juni-august) kan dog være en blandet fornøjelse med kolde nætter og en del regn.

Vil du mærke byen for fuld udblæsning, så rejs til Sao Paulo under karnevallet, hvor det regner - med konfetti. Musikken brager løs i gaderne og de gigantiske, udsmykkede paradevogne ruller af sted ledsaget af vilde optog med dansere i farvestrålende kostumer. 

Det er en god anledning til at få luftet danseskoene. Og når du det ikke, er der mulighed for at tage revance under Gay Pride. Sao Paulo huser nemlig verdens største af slagsen, og her plejer at være næsten tre millioner deltagere til disse festligheder.

Sao Paulos fortid - grundlagt af missionærer

Sao Paulo blev grundlagt af to missionærer i 1554. Byen voksede hurtigt, ikke mindst på grund af kafferuterne, og i dag er det en af de rigeste byer i Brasilien og samtidig landets finansielle centrum. 

Men der er langt mellem rig og fattig. På gaderne ser man både businessmænd og hjemløse børn, karrierekvinder og posedamer. Og der er visse kvarterer, hvor man skal passe på med at bevæge sig hen, når man ikke kender byen.     

Shopping på Avenida Paulista

Samtidig er Sao Paulo en by, som folk fra hele Brasilien tager til for at shoppe i. Her er butikker for enhver smag, både hvad angår tøj, kunst, håndværk og antikviteter.

På Avenida Paulista findes de mere eksklusive af slagsen med dyrt design. Det er også her 'Shopping Ibirapuera' ligger, et af Sao Paulos ældste og mest pompøse shoppingcentre. 

I weekenderne afholdes der loppemarkeder rundt omkring. Et af dem holder til ved Museum de Arte de Sao Paulo (MASP), hvor der fra boderne sælges kunst og sjældne bøger, og er man tørstig efter mere nips og genbrug, kan man smutte forbi 'Praca Benedito Calixto', der er et af byens store loppemarkeder, hvor der også er madboder. 

Skal KILROY hjælpe dig med rejsen til Sao Paulo?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Sao Paulo

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt