Påskeøen

KILROYs Sydamerika-ekspert på Påskeøen
 

Rejser til Påskeøen - Chiles mystiske mirakel

Påskeøen er et af de mest specielle steder - ikke bare i Chile, men i hele Sydamerika. Denne ø er samtidig et af de mest isolerede steder på Jorden. Dens altoverskyggende attraktion er de imponerende og kolossale statuer i sten, hvis oprindelse stadig er et mysterium den dag i dag. Og det er noget, alle mennesker bør opleve - så hvorfor vente? Køb din rejse til Påskeøen hos KILROY.

2200 kilometer fra den nærmeste beboede ø (Isla Marquesas), og næsten dobbelt så langt væk fra hovedlandet Chile ligger Påskeøen, der lokalt hedder Rapa Nui. Dette mystiske og mytiske sted, der gennem årene har været genstand for så mange gætterier og spekulationer. Hvem lavede disse enorme stenansigter, kaldet moais? 

Påskeøens kendte ansigter

Ja, den helt store seværdighed på Påskeøen, og grunden til at ikke så få turister rejser så langt, er de berømte stenansigter, statuerne kaldet moais. Men øen og dens natur i sig selv er nu også lidt opmærksomhed værd. Det er en vulkansk ø, hvis landskab især domineres af tre udslukte vulkaner: Terevaka (den største), Poike og Rano Kau. Disse vulkankratere og de omgivende lavaformationer giver sammen med det funklende dybblå hav og de nærliggende smukke strande Påskeøen et ganske særligt og imponerende udtryk. 

Rejs til Påskeøen under din rejse i Sydamerika - Easter Island

Der findes hele 887 af de berømte moais rundt om på Påskeøen. Der er forskellige gæt på, hvornår statuerne blev bygget, og de fleste gæt ligger mellem år 400 og 1700.  Også formålet med statuerne har der været delte meninger om, men de fleste peger på, at de har været en hyldest til Rapa Nui-folkets forfædre og guder. Det er noget helt enestående at se disse mystiske statuer næsten så langt øjet rækker, mens man går der og undrer sig over det utrolige arbejde, der gik forud for opførelsen af dem. 

Man bør besøge Rano Raraku, en slags 'plejehjem' for moai-statuerne; det er her, der ufærdige statuer står. Og så bør man heller ikke gå glip af de interessante polynesiske ceremonier i landsbyen Orongo.

Påskeøens mange ukendte fordele

Hvis man tror, stenstatuerne er den eneste grund til at rejse til Påskeøen, kan man godt tro om igen. Denne enestående ø langt ude i Stillehavet byder nemlig på en lang række andre fordele, som de færreste sikkert kendte til i forvejen. Og det er ikke mindst det indbydende Stillehav, der indbyder til aktiviteter af forskellig slags.

Der er f.eks. mange erfarne dykkere der mener, at Påskeøen er et af verdens allerbedste dykkersteder, først og fremmest fordi vandet er så utroligt klart. Samtidig er her også massevis af perfekte bølger, så alverdens surfere står også i kø for at rose området for dets perfekte surferforhold. Moto Nui er stedets bedste og mest populære dykker- og snorkelsted. 

Rejser til Påskeøen - Besøg Påskeøen - Oplevelser på Påskeøen

Endelig er der masser af muligheder for at udforske Påskeøens mange smukke egne på hesteryg eller på en simpel gang trekking, som øens terræn også indbyder så glimrende til. Og for de mere mageligt anlagte er her også en række indbydende strande i bedste Stillehavsstil. Anakena Beach er den allerbedste. 

Rejsen til Påskeøen og det praktiske

Påskeøen hører til Chile, så derfor er det nok ingen overraskelse, at Chile er porten til Påskeøen. Man kan bl.a. flyve fra hovedstaden Santiago

Vil du vide mere om rejser til Påskeøen?
Kontakt KILROY

Book din rejse til Påskeøen

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt