San Pedro de Atacama

Alpacaer i Atacama ørkenen i den nordlige del af Chile
 

Rejser til San Pedro de Atacama - Jordens tørreste plet

San Pedro er en lille landsby midt i det nordlige Chiles tørre Atacama-ørken. Denne ørken er ikke bare tør, den er knastør - faktisk har den status som det tørreste sted på jorden. Området er dybt fascinerende, og mulighederne for at komme på eventyr mange. Køb din rejse til San Pedro hos KILROY!

San Pedro de Atacama er en lille landsby midt i en oase i det nordlige Chile, tæt på grænsen til Bolivia og med landskaber i stil med dem, man finder i det sydvestlige Bolivia (Salar de Uyuni): saltsletter, vulkaner, dampende gejsere, imponerende, sære klippeformationer og sidst men ikke mindst lyserøde flamingoer. Denne lille flække er ofte fyldt godt op med turister, og det er ikke så underligt, for området er virkelig specielt. Rejser man til Chile, må man ikke snyde sig selv for at besøg her. Landsbyen San Pedro er i sig selv et hyggeligt lille sted med en håndfuld caféer, barer, restauranter og familiedrevne hoteller og guesthouses, og så hersker her en speciel stemning takket være byens placering midt i dette underlige område.

San Pedro er dog ikke nogen helt ligegyldig by, for den anses for at være den arkæologiske hovedstad i Chile. Er man til mumier og shamansk kultur og historie, kan vi anbefale et besøg på Museo Gustavo le Paige. Her finder man i omegnen af 380.000 pre-columbianske indianske kulturgenstande fra den såkaldte Atacameño-kultur. Dette museum er det perfekte sted for dem der gerne vil vide lidt mere om områdets kultur og historie. Aldea De Tulor er navnet på en 3000 år gammel samling af ruiner ikke så langt fra San Pedro, der udgør et perfekt mål for en dagsudflugt på cykel fra San Pedro. Området med dets mange sandklitter og sandsten er i det hele taget perfekt for udflugter på mountainbike, som kan lejes mange steder i San Pedro. Man bør også se den smukke salthvide kolonikirke Iglesia San Pedro midt i byen - lavet af kaktustræ og andre kunstmaterialer og vældig anderledes og speciel.

Atacama-ørkenen - hvor man spotter stjerner

Atacama er et vildt syn, et fantastisk sted. Kendt som det tørreste sted i verden og for mange rejsende et af de mest uforglemmelige steder - der er en god chance for, at dit kamera vil komme på overarbejde og at du vil fortælle om dette sted igen og igen, når du er kommet hjem. Ikke mindst fordi dette sted også er et af de allerbedste i hele verden at se på stjerner. Her er himlen nemlig næsten altid klar og smuk, så stjernehimlen er ganske enkelt uovertruffen. Området huser et par større observatorier, bl.a. i Chajnantolies cirka 40 km fra San Pedro. Absolut et besøg værd. Stedets saltslette, Salar de Atacama, er et fantastisk syn, og på rejsen i denne del af Chile må man heller ikke snyde sig selv for Laguna Chaxa, et saltsø-reservat hvor man bl.a. kan se ynglende flamingoer og andre eksotiske fugle. Det kan anbefales at tage herud ved solopgang - stedet er utroligt smukt i det tidlige morgenlys mens fuglene synger dagen i møde og spiser til den store guldmedalje.

El Tatio gejserne

80 km fra San Pedro ligger gejserområdet El Tatio, et imponerende sted sprængfyldt med termisk aktivitet og naturlige boblebade. Især ved solnedgang tager disse særprægede dampende 'fumaroles', som de hedder lokalt, sig flotte og fantastiske ud. Glem ikke badetøjet, da du ellers vil ærgre dig over at du ikke fik mulighed for at bade i disse varme bade. Også på vej til El Tatio er der bademuligheder, nemlig ved Termas de Puritama.

Valle de la Luna - Månens dal

Et af de bedste udflugtsmål fra San Pedro er den besynderlige Valle de la Luna, der ligger blot 13 km fra byen. Her viser naturen sig fra sin mest underfundige og betagende måde. Denne dal består af en række særprægede klippeformationer og spektakulære ørkenlandskaber, og som navnet antyder byder stedet især om aftenen i månens lys på storslåede udsigter.

Anderledes aktiviteter ved San Pedro de Atacama

De storslåede ørkenlandskaber her ved San Pedro de Atacama giver gode muligheder for lidt anderledes former for adspredelse - fx en tur på hest gennem de wild west-lignende landskaber, eller hvad med en tur på sandboard ned ad de stejle klitter?

Book din rejse til San Pedro de Atacama

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt