Santiago

Santiago de Chile ligger smukt ved foden af Andesbjergene
 

Rejser til Santiago - skyskrabere, surf og salsa

Den chilenske hovedstad er en utroligt indbydende storby. Modsat de fleste storbyer i Sydamerika er den nogenlunde velordnet og stilfuld, og samtidig har den masser af charme og spændende kvarterer - og så ligger nogle af verdens bedste vinmarker og skipister lige uden for byen. Køb din rejse til Santiago hos KILROY!

Santiago er en dynamisk og moderne by i det centrale Chile, lige midt i dette ekstreme og forunderlige land. Med fem millioner indbyggere er byen, trods dens mere europæiske og pæne præg, for en stor dels vedkommende hektisk og travl, men samtidig yderst tiltalende og attraktiv. Byens finansielle centrum er fuld af skyskrabere, og på en klar dag tager byens skyline sig utroligt smukt ud med udsyn til Andesbjergenes snefyldte bjergtoppe, vulkaner og vinmarker i baggrunden og i de omkringliggende landskaber. Og man har tilsyneladende ikke fået nok af højder her: i disse år bygges 'Constanera Center', der er et megaprojekt med shoppingcentre, kontorbygninger, et hotel og ikke mindst et 300 meter højt futuristisk tårn, der når det er færdigbygget vil være den højeste bygning i Sydamerika.

Pladser og parker i Santiago

Santiago er fuld af dejlige pladser og parker. Den centrale Plaza de Armas er et samlingssted  for de lokale, og det er her, man finder de fleste interessante bygninger, fx Catedral Metropolitan og den gotiske kirke Basilica del Salvador. Her i nærheden finder man også Santiagos mest hippe og bohemeagtige kvarter, Barrio Brasil, der på overfladen kan virke tomt og trist, men under overfladen rummer tjekkede barer og butikker m.m. Det er her, de unge og modebevidste chilenere kommer, og bestemt et meget interessant og anderledes bekendtskab på rejsen til Santiago og Chile. På rejsen til Santiago bør man også prøve Plaza Brasil, hvor de lokale elsker at hænge ud især i weekenderne, og den mindst lige så indbydende park Cerro Santa Lucia, der med sine springvand og hyggekroge er et perfekt sted at slappe lidt af. Også Parque Metropolitano er en dejlig grøn oase, der tiltrækker masser af motionsløbere og andre motionister. Tag en tur med svævebanen over denne smukke park og nyd udsigten til dens haver, swimmingpool og zoologiske have. Swimmingpoolen Piscina Tupahue er især en anbefaling værd; den ligger på San Cristobal-bakketoppen og udsigten her fra over byen er enestående.

Kunst og historie i Santiago

Santiago er ikke bare smuk på overfladen, den rummer også mange interessante museer og historiske seværdigheder. Prøv fx Museo Chileno De Arte Precolombiano, der fortæller en fantastisk historie om landets oprindelige befolkning og dets interessante fortid, fra tiden før spaniernes indtog. På Museo De Arte Contemporaneo finder man massevis af udstillinger af moderne fotografier, skulpturer og elektroniske montager og displays. Er man til kunstværker af Yoko Ono og Miró, skal man besøge Museo de la Solidaridad Salvador Allende i Barrio Brasil.

Mad og vin i Santiago de Chile

Chile og Santiago er stedet for dem der elsker fisk, skaldyr og god vin. Det er de fantastiske omgivelser, der benåder byen med alle disse herligheder i absolut verdensklasse - dels de kølige havstrømme i havet ud for kysten, der giver optimale betingelser for et rigt liv af fisk og skaldyr, dels det perfeke klima, der har muliggjort en rig og mangfoldig vindyrkningskultur i området nær Santiago. Mange af vingårdene tilbyder vinsmagning, fx Miguel Torres. Nogle af Santiagos bedste restauranter (og natklubber) finder man i Bellavista Patio- som sagt er især skaldyr en delikatesse her, og er man lidt frisk, skal man prøve havål eller den lokale specialitet ceviche, en marineret skaldyrsret. Er man lidt mere konventionel i sit valg fra spisekortet, kan man jo prøve grillet lam, som de også er rigtigt gode til at lave mange steder her. Efter spisetid er det bartid, og her kan man passende lade sig lede med de unge og smukke Santiago-borgere til gaden Suecia, hvor der festes igennem hele ugen.

Aktiviteter i Santiago de Chile

Santiago er benådet af en fantastisk beliggenhed. Ikke nok med at man har havet og vinmarkerne tæt på, man skal heller ikke længere end en times kørsel væk, før man kommer til nogle af verdens allerbedste skiområder. Er man alligevel mere til det helt våde element, ligger badebyen Viña del Mar ikke langt væk - den absolutte strand-favorit for de lokale. Tæt herved ligger surferstedet Pitchilemu, der er et absolut hotspot for folk med surferhår og six-pack-maver. Når aftenen falder på og man er blevet tør, er det tid til at kaste sig ud i et svedigt eventyr på en af byens lokkende og lidenskabelige salsaklubber. Er man ikke den fødte ekspert på området, er der masser af steder hvor man kan få undervisning til meget lave priser. Man kan selvfølgelig også bare kigge, og lade sig imponere af hvor passioneret og stilfuldt mange af de lokale mestrer denne dans.

Transport, overnatning og årstider i Santiago

Santiagos metro er virkelig i topklasse, yderst moderne, hurtig og bekvem, og klart den foretrukne måde at bevæge sig rundt i byen på. Hvad tag over hovedet for natten angår, kan man finde en række trendy hostels i byen med priser til mellem 10 og 20 amerikanske dollars pr. nat. Vil man opleve Santiago i blomst, skal man besøge byen i foråret, hvilket vil sige september til december på disse kanter, da byen ligger et stykke syd for ækvator. Er ski-oplevelserne derimod det vigtigste, skal man lægge vejen forbi i perioden juni til august, der er den lokale vinter.

Leder du efter en billig rejse til Chile?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Santiago

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt