Ecuador

Surfing på Ecuadors vestkyst er overraskende godt
 

Rejser til Ecuador - vidunderet på Ækvator

Ecuador er et af de mindste lande i Sydamerika, men landet har alligevel masser af store naturattraktioner. I dette charmerende land kan man på et døgn rejse fra den dampende regnskov over Andesbjergenes skråninger til Stillehavets kystbyer - og videre til Galapagos. Men hvorfor skynde sig? Book din rejse til Ecuador med KILROY!

Kom hurtigt videre:

Ecuadors højder

Selv om Ecuador er et af Sydamerikas mindste lande, er det nu ikke nogen decideret miniput. Og slet ikke i højden. Som et par gigantiske isvafler med flødeskum på toppen rager vulkanerne Cotopaxi og Chimborazo brutalt op mod den ofte klare, blå himmel her i det centrale højland. Takket være disse mastodontiske vulkaners højder på omkring 6000 meters højde kan de på en klar dag ses fra store dele af højlandet, og det er et syn for guder. Ecuadors højland Har man sagt højland, må man også sige tynd luft. Dén mærker du allerede, når du på din rejse i Ecuador tager dine første skridt i hovedstaden Quito. Det er en underlig fornemmelse - du mærker simpelthen, at du ikke kan gå i samme tempo som du plejer, forpustelsen trænger sig på ud af ingenting. Man vender sig dog langsomt til det, og når man har det, er der god grund til at søge højere. Om ikke mod de to kæmper nævnt ovenfor, som kun er for hardcore bjerggeder, så måske mod Tungurahua, en aktiv vulkan på godt 5000 meter. 

Det store eventyr

Det er heroppe, eventyret bogstaveligt talt er på sit højeste, når du på randen af både udmattelse og bjergside og fyldt op af lige dele adrenalin og ærefrygt kæmper dig de sidste meter op mod toppen i selskab med ishakke, snesko og en af de lokale guider, der kender dette bjerg som sin egen baghave. Pludselig står du her, på toppen af denne vanvittige vulkan, med en stemning af sejr og hysterisk glæde i din hårdt prøvede krop. Foran dig, lige derude i den klare, blå luft, ligger landets højeste tinde, Chimborazo, så smuk og uvirkeligt tæt på. Det føles som om du vil kunne røre ved den, hvis du rækker ud efter den. Der sker noget med fornemmelsen af afstande og virkelighed heroppe. Hvor stor og hvor lille denne verden er, tænker du. Det er mærkeligt og mageløst. Og sanseløst smukt.

Ecuadors frodige grænseland

Du er på grænsen, når du forlader Tungurahuas djævelske skråninger. På grænsen af din ydeevne og oplevelseshunger, men også på grænsen mellem højlandets brutalitet og lavlandets og Amazonjunglens dragende sløvhed og mystik. Her for foden af Tungurahua er det den hyggelige by Banos, der lokker med dage i hængekøjen, en overvældende frodighed af bananpalmer og blomsterpragt samt muligheden for eventyrlige mountainbike-udflugter. Fortsæt rejsen i Ecuador længere østpå, hvor white water rafting-byen Tena venter. Og længere endnu, til fugtigheden og magien i Amazonas og Parque Nacional Yacuni med masser af dyreliv, fx alligatorer, aber og papegøjer.

Ecuadors markeder

Ecuadors markeder er store, farverige og meget folkelige. Det i Otavalo nord for Quito er det mest berømte, men prøv også Saquisili-markedet syd for Quito, der er mindre turistet og har en enestående lokalkolorit. Her kommer de lokale for at sælge deres hamstere og øvrige husdyr, og du vil en stor del af tiden opleve, at du er den eneste hvide blandt hundreder af traditionelt klædte højlandsindianere. Læs mere om rejser til Quito.

Oplevelser på Galapagos øerne

Overalt i Ecuadors højland støder man på lamaer i forskellige farver og afskygninger. Når du bliver træt af dem, er det alle pengene værd at opsøge mange flere og helt anderledes dyr på de berømte Galapagos-øer, som er et dyreparadis fuldstændigt i særklasse. Der er noget fortidsagtigt over dette fascinerende sted, og det er der også over den smukke og hyggelige koloniby Cuenca, der vil holde på dig i flere dage med sine velbevarede bygninger og uimodståelige charme. Charme er også nøgleordet for de små hængekøje-fyldte flækker på kysten og især landsbyen Vilcabamba mod syd, hvor du kan lege cowboy på hesteryg og forvandle dig til et dovent æsel i den afslappede tropestemning, der hersker her.

Video om Quito


Praktisk information før rejsen til Ecuador

Inden afrejse kan vi anbefale, at du henter oplysninger om vaccinationer ved rejser til Ecuador på www.rejsedoktor.dk. Det kan også være en god idé at tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside, www.um.dk, for andre sikkerhedsmæssige oplysninger ved rejser til Ecuador.

Vil du have billige flybilletter til Ecuador?
Kontakt KILROY

Kontakt