Quito

Quito er et fantastisk flot syn ved aftentide - byen er udgangspunkt for aktiviteter i hele Ecuador
 

Rejser til Quito - velkommen til Ækvator!

Quito er Ecuadors fascinerende hovedstad, smukt beliggende i Andesbjergene og fuld af farverige markeder og en spændende indiansk befolkning. Her er man bogstaveligt talt på Ækvator, og tæt på både junglen, højlandet og de eventyrlige Galapagos øer. Køb din rejse til Quito hos KILROY.

Hovedstaden i højlandet

Quito ligger i næsten 3.000 meters højde i Ecuadors Andesbjerge. Byen er dermed Sydamerikas og verdens næsthøjest beliggende hovedstad, kun overgået af La Paz i Bolivia (som dog ikke er officiel hovedstad). På den ene side gør denne omstændighed besøget i Quito fascinerende takket være de smukke udsigter og stejle gader, men samtidig også til en lille udfordring, da den tynde luft heroppe i højderne kan få en almindelig vandretur til at føles som en halvmaraton! Ja, man bliver ganske enkelt langt hurtigere forpustet pga. det lavere iltindhold i luften. Men man vænner sig hurtigt til det, og når det sker, kan man nyde Quito fuldt ud.

Quitos historiske bydel

I Quitos gamle bydel finder man et fascinerende udvalg af smukke bygninger fra kolonitiden, ikke mindst en række smukke kirker. Faktisk er hele den gamle del af Quito (en by i sig selv) på UNESCO's World Heritage List, og den er derfor en såkaldt World Heritage City. Gå en tur i de hyggelige, stejle, charmerende gader, eventuelt om aftenen, når alle kirkerne er smukt oplyst.

Se også den smalle Calle La Ronda, en vigtig historisk gade med massevis af betagende huse fra kolonitiden. Her findes også flere smukke og stemningsfulde pladser, to af de bedste er Plaza Independencia og Plaza San Francisco.

Det er så afgjort i denne gamle del af Quito, man skal opleve lokalbefolkningen og suge stemningen fra fortiden til sig. Bydelen er stadig fascinerende, også selv om den gennemgik en omfattende restaurering i slutningen af 1990'erne. Det er også her, man finder en masse billige hoteller, restauranter, caféer m.m. En ting man ikke må snyde sig selv for i Quito, er et besøg ved ækvatorlinjen lidt nord for byen. Det er og bliver en mærkelig og speciel oplevelse at stå med den ene for på den sydlige halvkugle og den anden på den nordlige!

La Mariscal og Avenida Amazonas

En rejse til Quito vil garanteret også bringe dig til den nye bydel med shopping- og turistområdet La Mariscal og hovedfærdselsåren Avenida Amazonas, der har masser af butikker i både den billige og dyre ende. Her får man et andet men stadig ganske interessant billede af Ecuador og Quito.

Transport i og ud af Quito

Det er nemt at navigere i Quito, da man altid har vulkanen Guagua Pichincha som pejlemærke. Den lokale transport foregår dels med sporvogn, dels med busser og taxier - det hele er meget billigt. Fra den store station, Terminal Terreste, finder man busser til de fleste store og mellemstore byer rundt omkring i Ecuador, bl.a. Guayaquil, Manta og Esmeraldas, og sågar til Lima og Bogota i nabolandene Peru og Colombia. Men pas godt på dine ting her, for det er lommetyvenes paradis! Du kan også flyve ud fra Quito, vi anbefaler især en rejse til de verdensberømte Galapagos øer, som bedst besøges med fly fra netop Quito.

Klimaet i Quito

Tro ikke, at det altid er varmt her, bare fordi Quito ligger ved Ækvator. Takket være byens beliggenhed i næsten 3.000 meters højde bliver nætterne kolde, og også dagene kan ofte byde på temperaturer under 15 grader.

Priser i Quito

Quito er den perfekte base for rejsen videre rundt i Ecuador og Sydamerika. Derfor er det perfekt, at det er så billigt at leve i byen. Man kan typisk klare sig for cirka 50 kr. pr. nat for overnatning og sågar endnu mindre for tre daglige måltider.

Har du spørgsmål om rejsen til Quito?
Kontakt KILROY

Book din rejse til Quito

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt