Fransk Guyana

Djævleøen i Fransk Guyana - fængsel for fanger ud for Kourou
 

Billige rejser til Fransk Guyana - en sydamerikansk hemmelighed

Fransk Guyana/Guiana ligger i Sydamerika ved Atlanterhavet og grænser op til Brasilien og Surinam. I den sydlige del af landet finder du bjergområder og ellers er landet domineret af mange floder i den tropiske regnskov. Fransk Guyana er et tropisk og uudforsket land i den nordlige del af Sydamerika og KILROYs rejsekonsulenter kan hjælpe dig med at arrangere rejsen til Fransk Guyana.

Kom hurtigt videre:

Fransk Guyana er særligt kendt for sine guldminer og for at være, indtil de tidligere 1950'ere, en koloni for straffefanger, særligt på Djævleøen som er blevet kendt gennem Henri Charriers novelle 'Papillon' som også findes på film.

I Fransk Guyana kan man også finde en rumstation for europæisk rumforskning. Fransk Guyana er udvalgt pga lokaliteten. Rumcentret ligger tæt på byen Kourou. Hvis du vil opleve 'det hemmelige Sydamerika' kan det anbefales at besøge Fransk Guyana i forbindelse med et besøg til Sydamerika og nabolandet Surinam.

Forbindelsen til Frankrig

Fransk Guyana er været en del af Frankrig siden 1667 og det er i dag et fransk departement og en del af EU. Størstedelen af maden er importeret fra Frankrig som også støtter landet med udviklingsprojekter som skal forbedre landets landbrug. Turisme i landet er stadig meget begrænset, så hvis du vil på eventyr er Fransk Guyana et godt valg. Man skal dog være opmærksom på at det kan være dyrt at handle og rejse rundt i Fransk Guyana da de fleste produkter er importerede, men der venter dig spændende eventyr da rigig meget af landet er uudforsket og du møder ikke mange andre rejsende.

Befolkningen i Fransk Guyana

Der bor kun omkring 200.000 indbyggere i Fransk Guyana. De fleste bor langs kysten hvor mange lever af fiskeri. Halvdelen af indbyggerne er efterkommere af afrikanske slaver og kun fire procent er efterkommere af indianerne som særligt bor i den centrale del af landet. Hovedsproget er fransk, men der er flere lokale dialekter og sprog.

Fransk Guyanas natur og jungle

I regnskoven i Fransk Guyana findes der stadig befolkningsgrupper der har meget lidt eller næsten ingen kontakt til verden udenfor. Og selvom hospitaler og skoler langs kyststrækningen i landet er mere eller mindre på samme niveau som i et I-land, så er Fransk Guyana ikke et nemt sted at rejse rundt. Der er for eksempel kun et par hundrede kilometer veje, men hvis du er til eventyr og elsker spændingen ved at rejse steder hvor andre ikke kommer, så er Fransk Guyana et helt perfekt valg. Landet er uudforsket, vildt og du kan bestemt komme 'off the beaten track.'

Lad KILROYs rejsekonsulenter hjælpe dig med rejsen til Fransk Guyana og andre lande i Sydamerika. Vi skræddersyr rejsen efter dine ønsker, drømme og vores erfaringer. Vi glæder os til at hjælpe dig med din rejse.

Har du spørgsmål om rejsen til Fransk Guyana?
Kontakt en rejsekonsulent

 

Book din rejse til Fransk Guyana

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt