Lima

Plaza de Armas i det centrale Lima
 

Rejser til Lima - Ekstremernes by

Et besøg i hovedstaden i Peru er ensbetydende med et indblik i det bedste af Sydamerikas og Perus mangfoldighed, kaos og passion. Lima tilbyder et fantastisk indblik i peruviansk historie og kultur, og lige så vanvittig og pulserende byen er, lige så rart og indbydende er det at slappe af på byens flotte strandpromenader.

Lima: En by der er helt sin egen

Selv om Lima en stor del af året ligger indhyllet i et tæppe af smog, er byen i allerhøjeste grad værd at tjekke ud. Temperaturerne er stabile det meste af året - her er næsten altid varmt - og byen har på nogle punkter et præg af Middelhavsstemning. Ellers falder det i øjnene, i hvor høj grad faldefærdige slumkvarterer blander sig med veludviklede og skinnende forretnings- og finanskvarterer. På en forunderlig måde bliver man hurtigt forført af byens særlige stil og stemning, og så tilbyder den oven i købet gode muligheder for at slappe af på de mere eller mindre mondæne caféer og spisesteder ved byens strande og i det lidt eksklusive Miraflores-kvarter. Ydermere er byen et godt sted at blive lidt klogere på Perus kultur og historie, især de mange indianske kulturer, der har præget landet gennem århundreder.

Mærk historien og kulturen

Lima rummer nemlig flere yderst interessante museer og kirker, der giver en god introduktion til landet. Hvad kirker angår må man absolut ikke gå glip af den storslåede katedral fra det 16. århundrede, og ellers kan en stor del af tiden i Lima passende gå med at udforske de mange spændende museer - en god måde at blive introduceret til landet på, inden turen går videre rundt til de mange imponerende ruiner, udgravninger og indianske områder med spændende kulturarv, der findes rundt omkring i Peru. Prøv fx museerne Museo de Arqueologia y Etnologia, Museo de la Nación og Museo de Oro del Peru (Guld-muséet). Også en lille tur op til Huaca Huallamarca, hvorfra man også har en storslået udsigt over byen, kan varmt anbefales.

Det pulserende Lima

Limas natteliv er et kapitel for sig. Det er de færreste steder i Sydamerika, der kan hamle op med byens energi og pulserende rytme. Kast dig ud i nattelivet i bydelen Barranco, hvor Limas bedste barer og klubber ligger - her vil du for alvor lære, hvad det vil sige at 'gå ud' i Sydamerika. Husk at prøve Perus nationaldrik, Pisco Sour, en heftig cocktail der hurtigt vil gøre det hele lidt sjovere.

Om sommeren er Limas strande fyldt med livlige og underholdende beachparties, og ellers er det heller ikke så kedeligt at starte med en god seafood-middag (den er fantastisk her) og efterfølgende danse natten væk på et af de funklende udendørs discoteker i den fashionable og smarte bydel Miraflores - det er her, de rige, unge og smukke bor!

Lima for adrenalinjunkier Også for den aktive og adrenalinhungrende rejsende har Lima noget at byde på. Fra klipperne ved Miraflores er der eksempelvis muligheder for at prøve kræfter med paragliding. Når du lander på stranden, kan du passende lægge vejen forbi en af de mange butikker, der udlejer surfboards og hoppe ud i de indbydende bølger, der slår ind mod Limas kyst. Og så kan det varmt anbefales at tage en dagsudflugt fra Lima til Luna Huana, som er et ideelt sted for white water rafting.

Peru venter på dig

Når du har fået nok af Limas puls og kaos (og al den charme, der følger med), er du klar til at søge mod nye horisonter. Peru er et fantastisk land, der venter på at du skal opdage og udforske det. Oplev Cuzco, inka-stien og Machu Picchu, Titicaca-søen, junglen i Parque Nacional Manu, trekkingmekkaet Huaraz i de imponerende Andesbjerge, Nazca-linjerne i ørkensandet og Colca Cañon i nærheden af den smukke by Arequipa. Ja, Lima er blot begyndelsen på dit Peru-eventyr. 

Book din rejse til Lima

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt